About: Vliv suplementace probiotických kmenů kvasinek ve výživě dojnic na kvalitu mléka     Goto   Sponge   NotDistinct   Permalink

An Entity of Type : http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/Vysledek, within Data Space : linked.opendata.cz associated with source document(s)

AttributesValues
rdf:type
Description
  • Moderní systémy výživy dojnic se progresivně změnily z krmných dávek založených na objemné píci na fermentovaná glycidová krmiva, která respektují nárůst mléčné produkce u vysokoprodukčních dojnic. Jsou zkrmovány siláže s vysokým obsahem kyselin, nízkým obsahem vlákniny a vysokými dávkami jadrných koncentrátů (Peyrau and Apper-Bossard, 2006). V souvislosti s tím se mohou objevit zažívací poruchy jako je subakutní bachorová acidóza jako důsledek akumulace mastných kyselin a kyseliny mléčné v bachoru. Aplikace nových krmných aditiv, probiotických kmenů kvasinek, má pozitivní vliv na stabilizaci bachorového pH, prevenci bachorové acidózy a zvýšení využitelnosti krmné dávky.
  • Moderní systémy výživy dojnic se progresivně změnily z krmných dávek založených na objemné píci na fermentovaná glycidová krmiva, která respektují nárůst mléčné produkce u vysokoprodukčních dojnic. Jsou zkrmovány siláže s vysokým obsahem kyselin, nízkým obsahem vlákniny a vysokými dávkami jadrných koncentrátů (Peyrau and Apper-Bossard, 2006). V souvislosti s tím se mohou objevit zažívací poruchy jako je subakutní bachorová acidóza jako důsledek akumulace mastných kyselin a kyseliny mléčné v bachoru. Aplikace nových krmných aditiv, probiotických kmenů kvasinek, má pozitivní vliv na stabilizaci bachorového pH, prevenci bachorové acidózy a zvýšení využitelnosti krmné dávky. (cs)
  • Modern feeding strategies have changed from primary forage-based to progressively more readily fermentable carbohydrate feedstuffs in dairy rations to meet the increasing milk production of high-producing animals. These practices favor the use of silages with a high acid content, low fiber diets with reduced particle size, and high levels of concentrates /Peyrau and Apper-Bossard, 2006/. As a result, they can lead to appearance of digestive disorders such as subacute ruminal acidosis in dairy cattle if appropriate precautions are not taken. Excessive intake of carbohydrate usually implies a temporal decrease in ruminal pH because of accumulation of VFA /volatile fatty acid/ and lactic acid in rumen. Utilization of new feed additives such as the probiotic genes of yeast has a positive effect on stabilization of ruminal pH, prevention ruminal acidosis, improving digestibility of the diet. (en)
Title
  • Vliv suplementace probiotických kmenů kvasinek ve výživě dojnic na kvalitu mléka
  • Impact of feed supplementation of yeast probiotic gene on the quality of cow milk (en)
  • Vliv suplementace probiotických kmenů kvasinek ve výživě dojnic na kvalitu mléka (cs)
skos:prefLabel
  • Vliv suplementace probiotických kmenů kvasinek ve výživě dojnic na kvalitu mléka
  • Impact of feed supplementation of yeast probiotic gene on the quality of cow milk (en)
  • Vliv suplementace probiotických kmenů kvasinek ve výživě dojnic na kvalitu mléka (cs)
skos:notation
  • RIV/26722861:_____/09:SUPLEM09!RIV10-MSM-26722861
http://linked.open...avai/riv/aktivita
http://linked.open...avai/riv/aktivity
  • Z(MSM2672286101)
http://linked.open...iv/cisloPeriodika
  • 117
http://linked.open...vai/riv/dodaniDat
http://linked.open...aciTvurceVysledku
http://linked.open.../riv/druhVysledku
http://linked.open...iv/duvernostUdaju
http://linked.open...titaPredkladatele
http://linked.open...dnocenehoVysledku
  • 349587
http://linked.open...ai/riv/idVysledku
  • RIV/26722861:_____/09:SUPLEM09
http://linked.open...riv/jazykVysledku
http://linked.open.../riv/klicovaSlova
  • quality of cow milk; yeast probiotic gene (en)
http://linked.open.../riv/klicoveSlovo
http://linked.open...odStatuVydavatele
  • CZ - Česká republika
http://linked.open...ontrolniKodProRIV
  • [C0FAC33F3A0B]
http://linked.open...i/riv/nazevZdroje
  • Mlékařské listy
http://linked.open...in/vavai/riv/obor
http://linked.open...ichTvurcuVysledku
http://linked.open...cetTvurcuVysledku
http://linked.open...UplatneniVysledku
http://linked.open...v/svazekPeriodika
  • 2009
http://linked.open...iv/tvurceVysledku
  • Snášelová, Jana
  • Seydlová, Růžena
http://linked.open...n/vavai/riv/zamer
issn
  • 1212-950X
number of pages
Faceted Search & Find service v1.16.118 as of Jun 21 2024


Alternative Linked Data Documents: ODE     Content Formats:   [cxml] [csv]     RDF   [text] [turtle] [ld+json] [rdf+json] [rdf+xml]     ODATA   [atom+xml] [odata+json]     Microdata   [microdata+json] [html]    About   
This material is Open Knowledge   W3C Semantic Web Technology [RDF Data] Valid XHTML + RDFa
OpenLink Virtuoso version 07.20.3240 as of Jun 21 2024, on Linux (x86_64-pc-linux-gnu), Single-Server Edition (126 GB total memory, 58 GB memory in use)
Data on this page belongs to its respective rights holders.
Virtuoso Faceted Browser Copyright © 2009-2024 OpenLink Software