Attributes | Values |
---|
rdf:type
| |
Description
| - Moderní systémy výživy dojnic se progresivně změnily z krmných dávek založených na objemné píci na fermentovaná glycidová krmiva, která respektují nárůst mléčné produkce u vysokoprodukčních dojnic. Jsou zkrmovány siláže s vysokým obsahem kyselin, nízkým obsahem vlákniny a vysokými dávkami jadrných koncentrátů (Peyrau and Apper-Bossard, 2006). V souvislosti s tím se mohou objevit zažívací poruchy jako je subakutní bachorová acidóza jako důsledek akumulace mastných kyselin a kyseliny mléčné v bachoru. Aplikace nových krmných aditiv, probiotických kmenů kvasinek, má pozitivní vliv na stabilizaci bachorového pH, prevenci bachorové acidózy a zvýšení využitelnosti krmné dávky.
- Moderní systémy výživy dojnic se progresivně změnily z krmných dávek založených na objemné píci na fermentovaná glycidová krmiva, která respektují nárůst mléčné produkce u vysokoprodukčních dojnic. Jsou zkrmovány siláže s vysokým obsahem kyselin, nízkým obsahem vlákniny a vysokými dávkami jadrných koncentrátů (Peyrau and Apper-Bossard, 2006). V souvislosti s tím se mohou objevit zažívací poruchy jako je subakutní bachorová acidóza jako důsledek akumulace mastných kyselin a kyseliny mléčné v bachoru. Aplikace nových krmných aditiv, probiotických kmenů kvasinek, má pozitivní vliv na stabilizaci bachorového pH, prevenci bachorové acidózy a zvýšení využitelnosti krmné dávky. (cs)
- Modern feeding strategies have changed from primary forage-based to progressively more readily fermentable carbohydrate feedstuffs in dairy rations to meet the increasing milk production of high-producing animals. These practices favor the use of silages with a high acid content, low fiber diets with reduced particle size, and high levels of concentrates /Peyrau and Apper-Bossard, 2006/. As a result, they can lead to appearance of digestive disorders such as subacute ruminal acidosis in dairy cattle if appropriate precautions are not taken. Excessive intake of carbohydrate usually implies a temporal decrease in ruminal pH because of accumulation of VFA /volatile fatty acid/ and lactic acid in rumen. Utilization of new feed additives such as the probiotic genes of yeast has a positive effect on stabilization of ruminal pH, prevention ruminal acidosis, improving digestibility of the diet. (en)
|
Title
| - Vliv suplementace probiotických kmenů kvasinek ve výživě dojnic na kvalitu mléka
- Impact of feed supplementation of yeast probiotic gene on the quality of cow milk (en)
- Vliv suplementace probiotických kmenů kvasinek ve výživě dojnic na kvalitu mléka (cs)
|
skos:prefLabel
| - Vliv suplementace probiotických kmenů kvasinek ve výživě dojnic na kvalitu mléka
- Impact of feed supplementation of yeast probiotic gene on the quality of cow milk (en)
- Vliv suplementace probiotických kmenů kvasinek ve výživě dojnic na kvalitu mléka (cs)
|
skos:notation
| - RIV/26722861:_____/09:SUPLEM09!RIV10-MSM-26722861
|
http://linked.open...avai/riv/aktivita
| |
http://linked.open...avai/riv/aktivity
| |
http://linked.open...iv/cisloPeriodika
| |
http://linked.open...vai/riv/dodaniDat
| |
http://linked.open...aciTvurceVysledku
| |
http://linked.open.../riv/druhVysledku
| |
http://linked.open...iv/duvernostUdaju
| |
http://linked.open...titaPredkladatele
| |
http://linked.open...dnocenehoVysledku
| |
http://linked.open...ai/riv/idVysledku
| - RIV/26722861:_____/09:SUPLEM09
|
http://linked.open...riv/jazykVysledku
| |
http://linked.open.../riv/klicovaSlova
| - quality of cow milk; yeast probiotic gene (en)
|
http://linked.open.../riv/klicoveSlovo
| |
http://linked.open...odStatuVydavatele
| |
http://linked.open...ontrolniKodProRIV
| |
http://linked.open...i/riv/nazevZdroje
| |
http://linked.open...in/vavai/riv/obor
| |
http://linked.open...ichTvurcuVysledku
| |
http://linked.open...cetTvurcuVysledku
| |
http://linked.open...UplatneniVysledku
| |
http://linked.open...v/svazekPeriodika
| |
http://linked.open...iv/tvurceVysledku
| - Snášelová, Jana
- Seydlová, Růžena
|
http://linked.open...n/vavai/riv/zamer
| |
issn
| |
number of pages
| |