About: Vliv podmínek skladování na mikrobiologickou kvalitu pasterovaného mléka     Goto   Sponge   NotDistinct   Permalink

An Entity of Type : http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/Vysledek, within Data Space : linked.opendata.cz associated with source document(s)

AttributesValues
rdf:type
Description
  • Sledován byl vliv podmínek skladování na mikrobiologickou kvalitu pasterovaného mléka jako meziproduktu v mlékárenských technologiích. Stanovován byl celkový počet mikroorganismů, psychrotrofní mikroorganismy, pseudomonády, termorezistentní mikroorganismy a Bacillus cereus. Při použití mikrobiologicky kvalitního syrového mléka, dosažení požadovaného pasteračního efektu a při účinné prevenci rekontaminace by mohlo být pasterované mléko skladováno nejdéle 2 – 3 dny při teplotě do 12 °C, aby splňovalo legislativní požadavky na mikrobiologické parametry. Z hlediska rizika vzniku vad způsobených psychrotrofními mikroorganismy a jejich enzymy lze však doporučit skladování nejdéle 2 dny při 6 °C, popř. jen několik hodin při 12 °C.
  • Sledován byl vliv podmínek skladování na mikrobiologickou kvalitu pasterovaného mléka jako meziproduktu v mlékárenských technologiích. Stanovován byl celkový počet mikroorganismů, psychrotrofní mikroorganismy, pseudomonády, termorezistentní mikroorganismy a Bacillus cereus. Při použití mikrobiologicky kvalitního syrového mléka, dosažení požadovaného pasteračního efektu a při účinné prevenci rekontaminace by mohlo být pasterované mléko skladováno nejdéle 2 – 3 dny při teplotě do 12 °C, aby splňovalo legislativní požadavky na mikrobiologické parametry. Z hlediska rizika vzniku vad způsobených psychrotrofními mikroorganismy a jejich enzymy lze však doporučit skladování nejdéle 2 dny při 6 °C, popř. jen několik hodin při 12 °C. (cs)
  • Influence of storage conditions on microbiological quality of pasteurized milk as semi-product in dairy technologies was studied. Total bacteria count, psychrotrophic micro-organisms, pseudomonades, heat-resistant micro-organisms and Bacillus cereus were determined. If raw milk of high microbiological quality is used, desired pasteurization effect is achieved and re-contamination is effectively prevented, pasteurized milk could be stored up to 2 – 3 days at 12 °C to fulfill legislative demands on microbiological parameters. In terms of risk of undesirable changes by spoilage psychrotrophic micro-organisms and their enzymes it can be recommended to store pasteurized milk no longer than 2 days at 6 °C or only a few hours at 12 °C. (en)
Title
  • Vliv podmínek skladování na mikrobiologickou kvalitu pasterovaného mléka
  • Influence of storage conditions on microbiological quality of pasteurized milk (en)
  • Vliv podmínek skladování na mikrobiologickou kvalitu pasterovaného mléka (cs)
skos:prefLabel
  • Vliv podmínek skladování na mikrobiologickou kvalitu pasterovaného mléka
  • Influence of storage conditions on microbiological quality of pasteurized milk (en)
  • Vliv podmínek skladování na mikrobiologickou kvalitu pasterovaného mléka (cs)
skos:notation
  • RIV/26722861:_____/09:SKLADO09!RIV10-MSM-26722861
http://linked.open...avai/riv/aktivita
http://linked.open...avai/riv/aktivity
  • Z(MSM2672286101)
http://linked.open...iv/cisloPeriodika
  • 117
http://linked.open...vai/riv/dodaniDat
http://linked.open...aciTvurceVysledku
http://linked.open.../riv/druhVysledku
http://linked.open...iv/duvernostUdaju
http://linked.open...titaPredkladatele
http://linked.open...dnocenehoVysledku
  • 349451
http://linked.open...ai/riv/idVysledku
  • RIV/26722861:_____/09:SKLADO09
http://linked.open...riv/jazykVysledku
http://linked.open.../riv/klicovaSlova
  • storage conditions; microbiological quality of pasteurized milk (en)
http://linked.open.../riv/klicoveSlovo
http://linked.open...odStatuVydavatele
  • CZ - Česká republika
http://linked.open...ontrolniKodProRIV
  • [7AA19C99E178]
http://linked.open...i/riv/nazevZdroje
  • Mlékařské listy
http://linked.open...in/vavai/riv/obor
http://linked.open...ichTvurcuVysledku
http://linked.open...cetTvurcuVysledku
http://linked.open...UplatneniVysledku
http://linked.open...v/svazekPeriodika
  • 2009
http://linked.open...iv/tvurceVysledku
  • Němečková, Irena
  • Roubal, Petr
http://linked.open...n/vavai/riv/zamer
issn
  • 1212-950X
number of pages
Faceted Search & Find service v1.16.118 as of Jun 21 2024


Alternative Linked Data Documents: ODE     Content Formats:   [cxml] [csv]     RDF   [text] [turtle] [ld+json] [rdf+json] [rdf+xml]     ODATA   [atom+xml] [odata+json]     Microdata   [microdata+json] [html]    About   
This material is Open Knowledge   W3C Semantic Web Technology [RDF Data] Valid XHTML + RDFa
OpenLink Virtuoso version 07.20.3240 as of Jun 21 2024, on Linux (x86_64-pc-linux-gnu), Single-Server Edition (126 GB total memory, 48 GB memory in use)
Data on this page belongs to its respective rights holders.
Virtuoso Faceted Browser Copyright © 2009-2024 OpenLink Software