About: Výzkum probiotických mikroorganismů a jejich vliv na lidský organismus     Goto   Sponge   NotDistinct   Permalink

An Entity of Type : http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/Vysledek, within Data Space : linked.opendata.cz associated with source document(s)

AttributesValues
rdf:type
Description
  • Milk, especially fermented milk, is a food with many important health and nutritive properties. Application of probiotic starter cultures with preventive and protective properties on human health is optimal. This issue question is solved as the subject of the research project MŠM 2672286101 already several years. Attention was paid to stage CCDM 922 strain of Enterococcus faecium in this period. Our aim was to examine the laboratory verified probiotic properties of this strain and other selected strains by a metabolic test under in vivo conditions. Thus continue the clinical studies performed by the National Institute of Public Health in Prague. (en)
  • Mléko, zejména fermentované, je potravina s celou řadou významných zdravotních a nutričních vlastností. Optimální je použití probiotických zákysových kultur, které mají preventivní, ale i ochranné schopnosti v působnosti na lidské zdraví. Tato problematika je již po několik let řešena v rámci výzkumného záměru MŠM 2672286101. V této etapě byla pozornost zaměřena na kmen Enterococcus faecium CCDM 922. Naším cílem bylo prověřit laboratorně ověřené probiotické vlastnosti tohoto kmene a dalších vybraných zástupců kmenů bakterií mléčného kvašení v podmínkách in vivo formou metabolického testu a tak navázat na klinickou studii konanou Státním zdravotním ústavem v Praze.
  • Mléko, zejména fermentované, je potravina s celou řadou významných zdravotních a nutričních vlastností. Optimální je použití probiotických zákysových kultur, které mají preventivní, ale i ochranné schopnosti v působnosti na lidské zdraví. Tato problematika je již po několik let řešena v rámci výzkumného záměru MŠM 2672286101. V této etapě byla pozornost zaměřena na kmen Enterococcus faecium CCDM 922. Naším cílem bylo prověřit laboratorně ověřené probiotické vlastnosti tohoto kmene a dalších vybraných zástupců kmenů bakterií mléčného kvašení v podmínkách in vivo formou metabolického testu a tak navázat na klinickou studii konanou Státním zdravotním ústavem v Praze. (cs)
Title
  • Výzkum probiotických mikroorganismů a jejich vliv na lidský organismus
  • Research of probiotic microorganisms and their influence on human organism (en)
  • Výzkum probiotických mikroorganismů a jejich vliv na lidský organismus (cs)
skos:prefLabel
  • Výzkum probiotických mikroorganismů a jejich vliv na lidský organismus
  • Research of probiotic microorganisms and their influence on human organism (en)
  • Výzkum probiotických mikroorganismů a jejich vliv na lidský organismus (cs)
skos:notation
  • RIV/26722861:_____/09:PROBIO09!RIV10-MSM-26722861
http://linked.open...avai/riv/aktivita
http://linked.open...avai/riv/aktivity
  • Z(MSM2672286101)
http://linked.open...iv/cisloPeriodika
  • 117
http://linked.open...vai/riv/dodaniDat
http://linked.open...aciTvurceVysledku
http://linked.open.../riv/druhVysledku
http://linked.open...iv/duvernostUdaju
http://linked.open...titaPredkladatele
http://linked.open...dnocenehoVysledku
  • 351344
http://linked.open...ai/riv/idVysledku
  • RIV/26722861:_____/09:PROBIO09
http://linked.open...riv/jazykVysledku
http://linked.open.../riv/klicovaSlova
  • nutritive properties of fermented milk; probiotic starter cultures (en)
http://linked.open.../riv/klicoveSlovo
http://linked.open...odStatuVydavatele
  • CZ - Česká republika
http://linked.open...ontrolniKodProRIV
  • [CC7C4ACC6790]
http://linked.open...i/riv/nazevZdroje
  • Mlékařské listy
http://linked.open...in/vavai/riv/obor
http://linked.open...ichTvurcuVysledku
http://linked.open...cetTvurcuVysledku
http://linked.open...UplatneniVysledku
http://linked.open...v/svazekPeriodika
  • 2009
http://linked.open...iv/tvurceVysledku
  • Drbohlav, Jan
  • Šalaková, Alexandra
  • Pechačová, Marta
  • Peroutková, Jitka
http://linked.open...n/vavai/riv/zamer
issn
  • 1212-950X
number of pages
Faceted Search & Find service v1.16.118 as of Jun 21 2024


Alternative Linked Data Documents: ODE     Content Formats:   [cxml] [csv]     RDF   [text] [turtle] [ld+json] [rdf+json] [rdf+xml]     ODATA   [atom+xml] [odata+json]     Microdata   [microdata+json] [html]    About   
This material is Open Knowledge   W3C Semantic Web Technology [RDF Data] Valid XHTML + RDFa
OpenLink Virtuoso version 07.20.3240 as of Jun 21 2024, on Linux (x86_64-pc-linux-gnu), Single-Server Edition (126 GB total memory, 58 GB memory in use)
Data on this page belongs to its respective rights holders.
Virtuoso Faceted Browser Copyright © 2009-2024 OpenLink Software