About: Technologie mikrobiologického preparátu s pupalkovým olejem     Goto   Sponge   NotDistinct   Permalink

An Entity of Type : http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/Vysledek, within Data Space : linked.opendata.cz associated with source document(s)

AttributesValues
rdf:type
Description
  • Based on research of special bioactive properties of evening primrose oil and technological process of milk or buttermilk fatness increasing, their concentration and dehydration, a technology of dairy preparative with increased content of evening primrose oil was developed, proven and established into production. The proven technology consists of parameters for production, parameters and composition of product, materials balance of processing and ideological model of production line. Technology is based on a principle of milk fatness increased by an advantage of buttermilk with a higher proportion of evening primrose oil by its concentration and spray-dehydration in order to avoid oxidation processes of evening primrose oil during the whole time of longevity of preparative and its products. (en)
  • Na základě výzkumu speciálních bioaktivních vlastností pupalkového oleje a technologického procesu natučňování mléka resp. podmáslí jeho zahušťování a sušení byla vyvinuta, ověřena a zavedena do výroby technologie pro výrobu mléčného preparátu s vysokým obsahem pupalkového oleje. Ověřená technologie obsahuje parametry pro výrobu, parametry a složení výrobku, materiálovou bilanci výroby a ideový návrh výrobní linky. Technologie je založena na principu natučnění mléka s výhodou podmáslí vysokým obsahem pupalkového oleje jeho zahuštěním a spreyovým usušením tak, aby nedocházelo k oxidaci pupalkového oleje po celou dobu trvanlivosti preparátu a produktů z něho vyráběných.
  • Na základě výzkumu speciálních bioaktivních vlastností pupalkového oleje a technologického procesu natučňování mléka resp. podmáslí jeho zahušťování a sušení byla vyvinuta, ověřena a zavedena do výroby technologie pro výrobu mléčného preparátu s vysokým obsahem pupalkového oleje. Ověřená technologie obsahuje parametry pro výrobu, parametry a složení výrobku, materiálovou bilanci výroby a ideový návrh výrobní linky. Technologie je založena na principu natučnění mléka s výhodou podmáslí vysokým obsahem pupalkového oleje jeho zahuštěním a spreyovým usušením tak, aby nedocházelo k oxidaci pupalkového oleje po celou dobu trvanlivosti preparátu a produktů z něho vyráběných. (cs)
Title
  • Technologie mikrobiologického preparátu s pupalkovým olejem
  • Technology – microbiologic preparation with content of evening primrose oil (en)
  • Technologie mikrobiologického preparátu s pupalkovým olejem (cs)
skos:prefLabel
  • Technologie mikrobiologického preparátu s pupalkovým olejem
  • Technology – microbiologic preparation with content of evening primrose oil (en)
  • Technologie mikrobiologického preparátu s pupalkovým olejem (cs)
skos:notation
  • RIV/26722861:_____/05:TBA1PS05!RIV09-MSM-26722861
http://linked.open...avai/riv/aktivita
http://linked.open...avai/riv/aktivity
  • Z(MSM2672286101)
http://linked.open...vai/riv/dodaniDat
http://linked.open...aciTvurceVysledku
http://linked.open.../riv/druhVysledku
http://linked.open...iv/duvernostUdaju
http://linked.open...onomickeParametry
  • Od zavedení výroby se vyrábí produktu asi 5 až 6000 kg ročně, výrobek se používá jako surovina v dalších potravních doplňcích (PANGAMIN a další)
http://linked.open...titaPredkladatele
http://linked.open...dnocenehoVysledku
  • 546112
http://linked.open...ai/riv/idVysledku
  • RIV/26722861:_____/05:TBA1PS05
http://linked.open...terniIdentifikace
  • TBA1PS05
http://linked.open...riv/jazykVysledku
http://linked.open...vai/riv/kategorie
http://linked.open.../riv/klicovaSlova
  • microbiological preparation; evening primrose oil; Lactobacillus and Bifidobacterium; skimmed milk powder; whey powder (en)
http://linked.open.../riv/klicoveSlovo
http://linked.open...ontrolniKodProRIV
  • [1CE032CD32E5]
http://linked.open.../licencniPoplatek
http://linked.open...okalizaceVysledku
  • Ověřená technologie archivována ve VÚM s.r.o. Dílčí technologie ověřena a zavedena v OLMA a.s., závod Zábřeh na Moravě a v MILCOM a.s., Praha 6
http://linked.open...in/vavai/riv/obor
http://linked.open...ichTvurcuVysledku
http://linked.open...cetTvurcuVysledku
http://linked.open...UplatneniVysledku
http://linked.open...echnickeParametry
  • Výstupem ověřené technologie je výrobek: Obchodní název MOPU - sušený práškový materiál o sušině min. 95% na bázi odtučněného mléka, resp. s výhodou syrovátky, s výhodou podmáslí s obsahem pupalkového oleje 16%.
http://linked.open...iv/tvurceVysledku
  • Binder, Michael
  • Drbohlav, Jan
  • Roubal, Petr
  • Šalaková, Alexandra
  • Pechačová, Marta
http://linked.open...avai/riv/vlastnik
http://linked.open...itiJinymSubjektem
http://linked.open...n/vavai/riv/zamer
Faceted Search & Find service v1.16.118 as of Jun 21 2024


Alternative Linked Data Documents: ODE     Content Formats:   [cxml] [csv]     RDF   [text] [turtle] [ld+json] [rdf+json] [rdf+xml]     ODATA   [atom+xml] [odata+json]     Microdata   [microdata+json] [html]    About   
This material is Open Knowledge   W3C Semantic Web Technology [RDF Data] Valid XHTML + RDFa
OpenLink Virtuoso version 07.20.3240 as of Jun 21 2024, on Linux (x86_64-pc-linux-gnu), Single-Server Edition (126 GB total memory, 58 GB memory in use)
Data on this page belongs to its respective rights holders.
Virtuoso Faceted Browser Copyright © 2009-2024 OpenLink Software