About: Vodní vytěsnitel s 15 milimetrovým suchým vetikálním kanálem     Goto   Sponge   NotDistinct   Permalink

An Entity of Type : http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/Vysledek, within Data Space : linked.opendata.cz associated with source document(s)

AttributesValues
rdf:type
Description
  • Výsledkem je návrh a konstrukce vertikálního suchého kanálu s pro ozařování malých vzorků v radiačním poli se zvýšením podílem rychlých a epitermálních neutronů. Kanál se skládá ze soustředných trubek z hliníkové slitiny, přičemž prostor mezi vnější trubkou (65 mm) a vnitřní (18 mm) je vakuován (konce širší trubky jsou zavařeny). Toto uspořádání tak zabraňuje nežádoucí moderaci neutronů. Celý kanál je dlouhý 5 m, část s vytěsnitelem pokrývá celou palivovou část palivového článku IRT4M. Pro zajištění stability ve vodě je na kanálu instalováno snímatelné olověné závaží. Tento suchý kanál vznikl pro potřeby experimentu zkoumajícího důsledky plánovaného přechodu reaktoru LVR-15 na palivo s nižším obohacením (19,7% 235U) pro neutronové spektrum a příkony fluence. Jeho cílem bylo simulovat měřící podmínky v podstatně větších ozařovacích pouzdrech. Nicméně produkt je obecně použitelný i pro ozařování běžných malých vzorků.
  • Výsledkem je návrh a konstrukce vertikálního suchého kanálu s pro ozařování malých vzorků v radiačním poli se zvýšením podílem rychlých a epitermálních neutronů. Kanál se skládá ze soustředných trubek z hliníkové slitiny, přičemž prostor mezi vnější trubkou (65 mm) a vnitřní (18 mm) je vakuován (konce širší trubky jsou zavařeny). Toto uspořádání tak zabraňuje nežádoucí moderaci neutronů. Celý kanál je dlouhý 5 m, část s vytěsnitelem pokrývá celou palivovou část palivového článku IRT4M. Pro zajištění stability ve vodě je na kanálu instalováno snímatelné olověné závaží. Tento suchý kanál vznikl pro potřeby experimentu zkoumajícího důsledky plánovaného přechodu reaktoru LVR-15 na palivo s nižším obohacením (19,7% 235U) pro neutronové spektrum a příkony fluence. Jeho cílem bylo simulovat měřící podmínky v podstatně větších ozařovacích pouzdrech. Nicméně produkt je obecně použitelný i pro ozařování běžných malých vzorků. (cs)
  • The result is a design and construction of a vertical dry channel for irradiation of small samples in radiation field with increased fraction of fast and epithermal neutrons. The channel is composed from concentric tubes from the aluminum alloy with vacuum between peripheral (65 mm) and internal tubes (18 mm). The broader tube is welded at both ends. This design prevents the unwanted moderation of neutrons. The channel is 5 m long; the water spacer part covers whole fuel length of the IRTM4 fuel assembly. The channel is also equipped with a removable lead plummet to ensure stability in the water. This dry channel was constructed for an experiment which investigated consequences of the planned reactor LVR-15 transition to the nuclear fuel with lower enrichment (19,7% of 235U) for neutron energy spectrum and neutron fluence rate. Its task was to simulate the irradiation conditions in larger irradiation case. However, the dry channel is also usable for irradiation of ordinary small samples. (en)
Title
  • Vodní vytěsnitel s 15 milimetrovým suchým vetikálním kanálem
  • Vodní vytěsnitel s 15 milimetrovým suchým vetikálním kanálem (cs)
  • Water spacer with 15 milimeters vertical dry channel (en)
skos:prefLabel
  • Vodní vytěsnitel s 15 milimetrovým suchým vetikálním kanálem
  • Vodní vytěsnitel s 15 milimetrovým suchým vetikálním kanálem (cs)
  • Water spacer with 15 milimeters vertical dry channel (en)
skos:notation
  • RIV/26722445:_____/10:#0000551!RIV11-MPO-26722445
http://linked.open...avai/riv/aktivita
http://linked.open...avai/riv/aktivity
  • N
http://linked.open...vai/riv/dodaniDat
http://linked.open...aciTvurceVysledku
http://linked.open.../riv/druhVysledku
http://linked.open...iv/duvernostUdaju
http://linked.open...onomickeParametry
  • Zvýšení příkonu fluence rychlých a epitermálních neutronů při ozařování malých vzorků
http://linked.open...titaPredkladatele
http://linked.open...dnocenehoVysledku
  • 296578
http://linked.open...ai/riv/idVysledku
  • RIV/26722445:_____/10:#0000551
http://linked.open...terniIdentifikace
  • 15 mm suchý kanál s vytěsnitelem
http://linked.open...riv/jazykVysledku
http://linked.open...vai/riv/kategorie
http://linked.open.../riv/klicovaSlova
  • Vertical channel; dry irraditation channel; irradiation (en)
http://linked.open.../riv/klicoveSlovo
http://linked.open...ontrolniKodProRIV
  • [4EE10135275F]
http://linked.open...okalizaceVysledku
  • Reactor LVR-15
http://linked.open...in/vavai/riv/obor
http://linked.open...ichTvurcuVysledku
http://linked.open...cetTvurcuVysledku
http://linked.open...UplatneniVysledku
http://linked.open...echnickeParametry
  • Konstrukce vertikálního suchého kanálu s pro ozařování malých vzorků v radiačním poli se zvýšením podílem rychlých a epitermálních neutronů. Smlouva o využití výsledku s ÚJV Řež a.s., IČ 46356088, 31.3.2009
http://linked.open...iv/tvurceVysledku
  • Viererbl, Ladislav
  • Klupák, Vít
  • Lahodová, Zdena
  • Vinš, Miroslav
http://linked.open...avai/riv/vlastnik
http://linked.open...itiJinymSubjektem
Faceted Search & Find service v1.16.118 as of Jun 21 2024


Alternative Linked Data Documents: ODE     Content Formats:   [cxml] [csv]     RDF   [text] [turtle] [ld+json] [rdf+json] [rdf+xml]     ODATA   [atom+xml] [odata+json]     Microdata   [microdata+json] [html]    About   
This material is Open Knowledge   W3C Semantic Web Technology [RDF Data] Valid XHTML + RDFa
OpenLink Virtuoso version 07.20.3240 as of Jun 21 2024, on Linux (x86_64-pc-linux-gnu), Single-Server Edition (126 GB total memory, 58 GB memory in use)
Data on this page belongs to its respective rights holders.
Virtuoso Faceted Browser Copyright © 2009-2024 OpenLink Software