About: Nation, international and regional systems of intellectual property rights     Goto   Sponge   NotDistinct   Permalink

An Entity of Type : http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/Vysledek, within Data Space : linked.opendata.cz associated with source document(s)

AttributesValues
rdf:type
Description
  • This publication deals with national, international and regional systems of of the legal protection of industrial property rights. Introductory parts of the publication engage in evolution of the legal protection of industrial property on the territory of the Czech Republic, in it´s importace for enterprise and international business and in the specification of of the notions of industrial property rights and of the European sytem in this area. A substatntial part part of the publication deals with the legal protection of the particular objevte of the industrial property. On the first position it is a protection of the technical solutions on the level of inventions, utility models and topographies of semiconductor products. Including conditions for their protection, rights for protection, terms of the protection and effects of the protection. Extraordinary consideration deals with licence agreements in the sense of the new civil law, which entered into force on January 1, 2014. The publication takes attention as well to protection of the industrial designs, new plant varieties, rationationalisation proposals and know-how. Attention dedicates to legal protection of the signs in the form of their registration in the register of the trademarks and in the register of the designation of the origin and geographical indications, including of thein protection in the framework of the European Union. Self-contained part sof the publication deal with infringing of industrial property rights and their court and other enforcement. Closing part of the publication deals with international system sof the legal protection of industrial property rights, including regional systems. (en)
  • Předkládaná publikace se zabývá národními, mezinárodními a regionálními systémy právní ochrany průmyslového vlastnictví. Úvodní části publikace se zabývají vývojem právní ochrany průmyslového vlastnictví na území České republiky, jeho významem pro podnikání a mezinárodní obchod a vymezením pojmů průmyslového vlastnictví a evropského systému v této oblasti. Podstatná část práce se věnuje právní ochraně jednotlivých předmětů průmyslového vlastnictví. Na prvním místě je to právní ochrana technických řešení na úrovni vynálezů, užitných vzorů a topografií polovodičových výrobků. Probírají se nejen podmínky pro udělení právní ochrany na tato řešení, ale i otázky práva na ochranu, doby platnosti jednotlivých ochran a účinky ochrany. Mimořádná pozornost se věnuje uzavírání licencí ve světle nového občanského zákoníku, který nabyl účinnosti od 1. ledna 2014. Publikace se zabývá i právní ochranou průmyslových vzorů, nových rostlinných odrůd, zlepšovacích návrhů a know-how. Pozornost se věnuje i právní ochraně označení jejich zápisem do rejstříku ochranných známek, označením původu výrobků a zeměpisných označení, včetně právní ochrany všech těchto označení v rámci Evropské unie. Samostatné části se zabývají porušováním práv k průmyslovému vlastnictví a jejich uplatňováním soudní a jinou cestou. Závěrečná část předkládané publikace je věnována mezinárodním systémům právní ochrany průmyslového vlastnictví, včetně regionálních systémů.
  • Předkládaná publikace se zabývá národními, mezinárodními a regionálními systémy právní ochrany průmyslového vlastnictví. Úvodní části publikace se zabývají vývojem právní ochrany průmyslového vlastnictví na území České republiky, jeho významem pro podnikání a mezinárodní obchod a vymezením pojmů průmyslového vlastnictví a evropského systému v této oblasti. Podstatná část práce se věnuje právní ochraně jednotlivých předmětů průmyslového vlastnictví. Na prvním místě je to právní ochrana technických řešení na úrovni vynálezů, užitných vzorů a topografií polovodičových výrobků. Probírají se nejen podmínky pro udělení právní ochrany na tato řešení, ale i otázky práva na ochranu, doby platnosti jednotlivých ochran a účinky ochrany. Mimořádná pozornost se věnuje uzavírání licencí ve světle nového občanského zákoníku, který nabyl účinnosti od 1. ledna 2014. Publikace se zabývá i právní ochranou průmyslových vzorů, nových rostlinných odrůd, zlepšovacích návrhů a know-how. Pozornost se věnuje i právní ochraně označení jejich zápisem do rejstříku ochranných známek, označením původu výrobků a zeměpisných označení, včetně právní ochrany všech těchto označení v rámci Evropské unie. Samostatné části se zabývají porušováním práv k průmyslovému vlastnictví a jejich uplatňováním soudní a jinou cestou. Závěrečná část předkládané publikace je věnována mezinárodním systémům právní ochrany průmyslového vlastnictví, včetně regionálních systémů. (cs)
Title
  • Nation, international and regional systems of intellectual property rights (en)
  • Národní, mezinárodní a regionální systém ochrany průmyslového vlastnictví
  • Národní, mezinárodní a regionální systém ochrany průmyslového vlastnictví (cs)
skos:prefLabel
  • Nation, international and regional systems of intellectual property rights (en)
  • Národní, mezinárodní a regionální systém ochrany průmyslového vlastnictví
  • Národní, mezinárodní a regionální systém ochrany průmyslového vlastnictví (cs)
skos:notation
  • RIV/26482789:_____/14:#0000470!RIV15-MSM-26482789
http://linked.open...avai/riv/aktivita
http://linked.open...avai/riv/aktivity
  • N
http://linked.open...vai/riv/dodaniDat
http://linked.open...aciTvurceVysledku
http://linked.open.../riv/druhVysledku
http://linked.open...iv/duvernostUdaju
http://linked.open...titaPredkladatele
http://linked.open...dnocenehoVysledku
  • 31586
http://linked.open...ai/riv/idVysledku
  • RIV/26482789:_____/14:#0000470
http://linked.open...riv/jazykVysledku
http://linked.open.../riv/klicovaSlova
  • Legal protection of industrial property, International business relations, Principles of industrial property legal protection, International treaties in industrial property, Inventions, Utility models, Industrial designs, Trademarks, Appellations of origin, Geographical indications, Granting and maintaining of industrial property protection, Business name, Unfair competition, License agreements, Know-how, Franchise agreements, Compulsory licenses, Enforcement of industrial rights. (en)
http://linked.open.../riv/klicoveSlovo
http://linked.open...ontrolniKodProRIV
  • [3538074D264A]
http://linked.open...i/riv/mistoVydani
  • Praha
http://linked.open...i/riv/nazevZdroje
  • Národní, mezinárodní a regionální systém ochrany průmyslového vlastnictví
http://linked.open...in/vavai/riv/obor
http://linked.open...ichTvurcuVysledku
http://linked.open...v/pocetStranKnihy
http://linked.open...cetTvurcuVysledku
http://linked.open...UplatneniVysledku
http://linked.open...iv/tvurceVysledku
  • Jakl, Ladislav
number of pages
http://purl.org/ne...btex#hasPublisher
  • MUP Press
https://schema.org/isbn
  • 978-80-86855-52-3
Faceted Search & Find service v1.16.118 as of Jun 21 2024


Alternative Linked Data Documents: ODE     Content Formats:   [cxml] [csv]     RDF   [text] [turtle] [ld+json] [rdf+json] [rdf+xml]     ODATA   [atom+xml] [odata+json]     Microdata   [microdata+json] [html]    About   
This material is Open Knowledge   W3C Semantic Web Technology [RDF Data] Valid XHTML + RDFa
OpenLink Virtuoso version 07.20.3240 as of Jun 21 2024, on Linux (x86_64-pc-linux-gnu), Single-Server Edition (126 GB total memory, 48 GB memory in use)
Data on this page belongs to its respective rights holders.
Virtuoso Faceted Browser Copyright © 2009-2024 OpenLink Software