About: Výroba čistého železa na vakuové indukční peci     Goto   Sponge   NotDistinct   Permalink

An Entity of Type : http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/Vysledek, within Data Space : linked.opendata.cz associated with source document(s)

AttributesValues
rdf:type
Description
  • Production of pure iron in a vacuum induction furnace is an essential expectation for the development and research of each iron-based alloys.Pure iron is meant steel with very low carbon content to 0,01% and the other accompanying substances. Basic metal during the melting process, is divested of all impurities and dissolved gases to a level where in fact do not affect the alloy. This can be achieved with suitable master alloy long melt process under high vacuum and high temperature, in which goes to a carbon boil and to reduction of the carbon content and also to the cleaning of the melt. The action of the vacuum and high temperature is the reduction of elements content in the master alloy to a minimum. This way can be achieved of a chemical composition of the metal, which is the basis for further suitable combinations of various alloying elements and research of their mechanical and other properties (for example, the influence of Cr, Ni and Moa, etc.). (en)
  • Výroba čistého železa na vakuové indukční peci je základním předpokladem pro vývoj a výzkum každé slitiny na bázi železa. Čistým železem je myšlena ocel s velmi nízkým obsahem uhlíku do 0,01% a dalších doprovodných prvků. Základní kov je během procesu tavení zbaven všech příměsí a rozpuštěných plynů, které jsou v kovu až na mez, kdy fakticky neovlivňují vlastní slitinu. Toho lze dosáhnout při vhodné předslitině dlouhodobým zpracováním taveniny za vysokého vakua a vysoké teplotě, při kterém dochází k uhlíkovému varu a tím ke snížení obsahu uhlíku a také vyčištění taveniny. Cílem je působením vakua a vysoké teploty snížit obsah všech prvků, obsaženém v předslitině na minimální obsah. Tímto způsobem lze dosáhnout chemického složení kovu, který je základem pro další vhodné kombinace různých legur a výzkum jejich mechanických a jiných vlastností (například vliv Cr, Ni a Moa pod.).
  • Výroba čistého železa na vakuové indukční peci je základním předpokladem pro vývoj a výzkum každé slitiny na bázi železa. Čistým železem je myšlena ocel s velmi nízkým obsahem uhlíku do 0,01% a dalších doprovodných prvků. Základní kov je během procesu tavení zbaven všech příměsí a rozpuštěných plynů, které jsou v kovu až na mez, kdy fakticky neovlivňují vlastní slitinu. Toho lze dosáhnout při vhodné předslitině dlouhodobým zpracováním taveniny za vysokého vakua a vysoké teplotě, při kterém dochází k uhlíkovému varu a tím ke snížení obsahu uhlíku a také vyčištění taveniny. Cílem je působením vakua a vysoké teploty snížit obsah všech prvků, obsaženém v předslitině na minimální obsah. Tímto způsobem lze dosáhnout chemického složení kovu, který je základem pro další vhodné kombinace různých legur a výzkum jejich mechanických a jiných vlastností (například vliv Cr, Ni a Moa pod.). (cs)
Title
  • Výroba čistého železa na vakuové indukční peci
  • Výroba čistého železa na vakuové indukční peci (cs)
  • Production of pure iron in a vacuum induction furnace (en)
skos:prefLabel
  • Výroba čistého železa na vakuové indukční peci
  • Výroba čistého železa na vakuové indukční peci (cs)
  • Production of pure iron in a vacuum induction furnace (en)
skos:notation
  • RIV/26316919:_____/13:#0000485!RIV14-MSM-26316919
http://linked.open...avai/riv/aktivita
http://linked.open...avai/riv/aktivity
  • P(ED2.1.00/03.0077)
http://linked.open...vai/riv/dodaniDat
http://linked.open...aciTvurceVysledku
http://linked.open.../riv/druhVysledku
http://linked.open...iv/duvernostUdaju
http://linked.open...onomickeParametry
  • Zavedením popsané technologie došlo především k výraznému posílení konkurenceschopnosti firmy COMTES FHT v oblasti využití speciálních způsobů výroby tekutého kovu. Díky nové aplikaci se předpokládá nárůst obratu firmy o zakázky v hodnotě stovek tisíc Kč ročně.
http://linked.open...titaPredkladatele
http://linked.open...dnocenehoVysledku
  • 115571
http://linked.open...ai/riv/idVysledku
  • RIV/26316919:_____/13:#0000485
http://linked.open...terniIdentifikace
  • VZT1300001
http://linked.open...riv/jazykVysledku
http://linked.open...vai/riv/kategorie
http://linked.open.../riv/klicovaSlova
  • vaccuum, alloy, pure iron (en)
http://linked.open.../riv/klicoveSlovo
http://linked.open...ontrolniKodProRIV
  • [49FF166083C6]
http://linked.open...in/vavai/riv/obor
http://linked.open...ichTvurcuVysledku
http://linked.open...cetTvurcuVysledku
http://linked.open...vavai/riv/projekt
http://linked.open...UplatneniVysledku
http://linked.open...echnickeParametry
  • Dodatek č.007/03/06 k rozhodnutí o poskytnutí dotace č.0077/03/01 k projektu ZMMC ze dne 19.9.2013; Ing. Pavel Ludvík, tel.č.+420 606 338 584
http://linked.open...iv/tvurceVysledku
  • Ludvík, Pavel
http://linked.open...avai/riv/vlastnik
http://linked.open...itiJinymSubjektem
Faceted Search & Find service v1.16.118 as of Jun 21 2024


Alternative Linked Data Documents: ODE     Content Formats:   [cxml] [csv]     RDF   [text] [turtle] [ld+json] [rdf+json] [rdf+xml]     ODATA   [atom+xml] [odata+json]     Microdata   [microdata+json] [html]    About   
This material is Open Knowledge   W3C Semantic Web Technology [RDF Data] Valid XHTML + RDFa
OpenLink Virtuoso version 07.20.3240 as of Jun 21 2024, on Linux (x86_64-pc-linux-gnu), Single-Server Edition (126 GB total memory, 35 GB memory in use)
Data on this page belongs to its respective rights holders.
Virtuoso Faceted Browser Copyright © 2009-2024 OpenLink Software