About: Monitoring of insect pests of field crops and their harmfulness thresholds     Goto   Sponge   NotDistinct   Permalink

An Entity of Type : http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/Vysledek, within Data Space : linked.opendata.cz associated with source document(s)

AttributesValues
rdf:type
Description
  • U řady polních plodin jsou známy metody hodnocení i prahy škodlivosti hmyzích škůdců, ale stále neznáme i u běžně vyskytujících či nových škůdců metody a termíny hodnocení i jejich hodnoty prahu škodlivosti. Tato neznalost často vede ke zbytečnému používání chemických přípravků, čímž se zvyšují náklady na produkci a aplikace negativně zasahuje do životního prostředí nebo vznikají zbytečné ztráty na výnosu i kvalitě produktu. Pro získaní seriózních podkladů pro zpracování metod signalizace i prahů škodlivosti je nutno tuto problematiku řešit ve výzkumných programech naší vědeckovýzkumné základny. Pěstitelé pak budou moci využit získaných poznatků pro své kvalifikované rozhodnutí v ochraně pěstované plodiny.
  • U řady polních plodin jsou známy metody hodnocení i prahy škodlivosti hmyzích škůdců, ale stále neznáme i u běžně vyskytujících či nových škůdců metody a termíny hodnocení i jejich hodnoty prahu škodlivosti. Tato neznalost často vede ke zbytečnému používání chemických přípravků, čímž se zvyšují náklady na produkci a aplikace negativně zasahuje do životního prostředí nebo vznikají zbytečné ztráty na výnosu i kvalitě produktu. Pro získaní seriózních podkladů pro zpracování metod signalizace i prahů škodlivosti je nutno tuto problematiku řešit ve výzkumných programech naší vědeckovýzkumné základny. Pěstitelé pak budou moci využit získaných poznatků pro své kvalifikované rozhodnutí v ochraně pěstované plodiny. (cs)
  • For many fields crops are known evaluation methods and thresholds of harmfulness of insect pests, but they still do not know even commonly occurring pests or new methods and deadlines for evaluating their value threshold of harmfulness. This lack of knowledge often leads to unnecessary use of chemicals, which increases the cost of production and application negatively affects the environment or become unnecessary loss of yield and quality of the product. To obtain data for serious alarm processing methods and thresholds harm is to be addressed in the research programs of our research base. Farmers will be able to use the acquired knowledge for its educated decision to protect crops. (en)
Title
  • Monitoring of insect pests of field crops and their harmfulness thresholds (en)
  • Sledování hmyzích škůdců polních plodin a jejich prahy škodlivosti
  • Sledování hmyzích škůdců polních plodin a jejich prahy škodlivosti (cs)
skos:prefLabel
  • Monitoring of insect pests of field crops and their harmfulness thresholds (en)
  • Sledování hmyzích škůdců polních plodin a jejich prahy škodlivosti
  • Sledování hmyzích škůdců polních plodin a jejich prahy škodlivosti (cs)
skos:notation
  • RIV/26296080:_____/12:#0000427!RIV13-MZE-26296080
http://linked.open...avai/riv/aktivita
http://linked.open...avai/riv/aktivity
  • I
http://linked.open...vai/riv/dodaniDat
http://linked.open...aciTvurceVysledku
http://linked.open.../riv/druhVysledku
http://linked.open...iv/duvernostUdaju
http://linked.open...titaPredkladatele
http://linked.open...dnocenehoVysledku
  • 168398
http://linked.open...ai/riv/idVysledku
  • RIV/26296080:_____/12:#0000427
http://linked.open...riv/jazykVysledku
http://linked.open.../riv/klicovaSlova
  • plant protection; monitoring; fields crops; harmfulness (en)
http://linked.open.../riv/klicoveSlovo
http://linked.open...ontrolniKodProRIV
  • [63367AEDFA46]
http://linked.open...in/vavai/riv/obor
http://linked.open...ichTvurcuVysledku
http://linked.open...cetTvurcuVysledku
http://linked.open...UplatneniVysledku
http://linked.open...iv/tvurceVysledku
  • Rotrekl, Jiří
Faceted Search & Find service v1.16.118 as of Jun 21 2024


Alternative Linked Data Documents: ODE     Content Formats:   [cxml] [csv]     RDF   [text] [turtle] [ld+json] [rdf+json] [rdf+xml]     ODATA   [atom+xml] [odata+json]     Microdata   [microdata+json] [html]    About   
This material is Open Knowledge   W3C Semantic Web Technology [RDF Data] Valid XHTML + RDFa
OpenLink Virtuoso version 07.20.3240 as of Jun 21 2024, on Linux (x86_64-pc-linux-gnu), Single-Server Edition (126 GB total memory, 58 GB memory in use)
Data on this page belongs to its respective rights holders.
Virtuoso Faceted Browser Copyright © 2009-2024 OpenLink Software