About: Protection of red clover seed crops against insect pests     Goto   Sponge   NotDistinct   Permalink

An Entity of Type : http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/Vysledek, within Data Space : linked.opendata.cz associated with source document(s)

AttributesValues
rdf:type
Description
  • V dnešní době je velice jednoduché vybrat si insekticidní přípravek pro ošetření jetele lučního proti nosatčíkům rodu Apion. Registrován je pouze jeden jediný a to Karate se Zeon technologií 5 CS v dávce 0,2 l/ha. Při ověřování v našich pokusech byla zjištěna velmi variabilní účinnost na dospělce v jednotlivých letech. Zároveň s tím byl při použití toho přípravku zjištěn vysoký výskyt larev v jetelových hlávkách, který se statisticky nelišil od neošetřené kontrolní varianty. Námi vybrané testované insekticidní přípravky vykazovaly velmi vysokou biologickou účinnost proti dospělcům s následným velmi nízkým výskytem larev. Pro zemědělskou praxi tak byly vybrány vhodné alternativy způsobu ochrany. V nejbližší době tak dojde k rozšíření výběru vhodného a účinného insekticidního přípravku při minimalizaci hospodářských škod způsobených tímto škůdcem v semenných porostech jetele lučního.
  • V dnešní době je velice jednoduché vybrat si insekticidní přípravek pro ošetření jetele lučního proti nosatčíkům rodu Apion. Registrován je pouze jeden jediný a to Karate se Zeon technologií 5 CS v dávce 0,2 l/ha. Při ověřování v našich pokusech byla zjištěna velmi variabilní účinnost na dospělce v jednotlivých letech. Zároveň s tím byl při použití toho přípravku zjištěn vysoký výskyt larev v jetelových hlávkách, který se statisticky nelišil od neošetřené kontrolní varianty. Námi vybrané testované insekticidní přípravky vykazovaly velmi vysokou biologickou účinnost proti dospělcům s následným velmi nízkým výskytem larev. Pro zemědělskou praxi tak byly vybrány vhodné alternativy způsobu ochrany. V nejbližší době tak dojde k rozšíření výběru vhodného a účinného insekticidního přípravku při minimalizaci hospodářských škod způsobených tímto škůdcem v semenných porostech jetele lučního. (cs)
  • To these days it is very easy to choose a product for insecticide treatments against clover seed weevils. It´s only one registered - Karate Zeon 5 CS technology at a dose of 0.2 l / ha. When verifying in our experiments was found highly variable efficacy in adults in individual years. At the same time he was using it detected a high incidence of larvae in clover cones, which is statistically different from the untreated control variant. The tested insecticides showed very high biological efficiency against adults, followed by a very low incidence of larvae. For agricultural practice and suitable alternatives were chosen method of protection. In the near future so will be expanded selection of appropriate and effective insecticidal preparation while minimizing the economic damage caused by this pest in seed stands of red clover. (en)
Title
  • Protection of red clover seed crops against insect pests (en)
  • Ochrana semenných porostů jetele lučního proti hmyzím škůdcům
  • Ochrana semenných porostů jetele lučního proti hmyzím škůdcům (cs)
skos:prefLabel
  • Protection of red clover seed crops against insect pests (en)
  • Ochrana semenných porostů jetele lučního proti hmyzím škůdcům
  • Ochrana semenných porostů jetele lučního proti hmyzím škůdcům (cs)
skos:notation
  • RIV/26296080:_____/12:#0000409!RIV13-MZE-26296080
http://linked.open...avai/riv/aktivita
http://linked.open...avai/riv/aktivity
  • I
http://linked.open...vai/riv/dodaniDat
http://linked.open...aciTvurceVysledku
http://linked.open.../riv/druhVysledku
http://linked.open...iv/duvernostUdaju
http://linked.open...titaPredkladatele
http://linked.open...dnocenehoVysledku
  • 155702
http://linked.open...ai/riv/idVysledku
  • RIV/26296080:_____/12:#0000409
http://linked.open...riv/jazykVysledku
http://linked.open.../riv/klicovaSlova
  • plant protection; red clover; clover seed weevils (en)
http://linked.open.../riv/klicoveSlovo
http://linked.open...ontrolniKodProRIV
  • [D5B54F64639F]
http://linked.open...in/vavai/riv/obor
http://linked.open...ichTvurcuVysledku
http://linked.open...cetTvurcuVysledku
http://linked.open...UplatneniVysledku
http://linked.open...iv/tvurceVysledku
  • Kolařík, Pavel
  • Rotrekl, Jiří
Faceted Search & Find service v1.16.118 as of Jun 21 2024


Alternative Linked Data Documents: ODE     Content Formats:   [cxml] [csv]     RDF   [text] [turtle] [ld+json] [rdf+json] [rdf+xml]     ODATA   [atom+xml] [odata+json]     Microdata   [microdata+json] [html]    About   
This material is Open Knowledge   W3C Semantic Web Technology [RDF Data] Valid XHTML + RDFa
OpenLink Virtuoso version 07.20.3240 as of Jun 21 2024, on Linux (x86_64-pc-linux-gnu), Single-Server Edition (126 GB total memory, 58 GB memory in use)
Data on this page belongs to its respective rights holders.
Virtuoso Faceted Browser Copyright © 2009-2024 OpenLink Software