Attributes | Values |
---|
rdf:type
| |
Description
| - The nutritional value of little known legumes was studied. Grass pea, old variety of pea, dark varieties of beans and chickpea were processed into flour, farina, flakes and malt. These raw materials were added into bread, bakery products, pastas, spreads and desserts; tempeh was prepared by fermentation with Rhizopus mould. Foods with legumes were submitted to nutritional evaluation and sensory analysis. The addition of legumes to bakery goods increased proteins and fibre content and decreased the energy value. The level of ODAP and α- galactosides decreased significantly during tempeh preparation (en)
- Byla studována nutriční hodnota málo známých luskovin. Hrachor, hrách Kapucín, tmavé odrůdy fazolí a cizrn byly zpracovány na mouku, krupici, vločky a slad. Tyto syrové materiály byly přidávány do chleba, pekařských výrobků, těstovin a dezertů. Tempeh byl připraven fermentací plísní rodu Rhizopus. Potraviny s luštěninami byly podrobeny hodnocení nutriční hodnoty a senzorickým analýzám. Přídavek luštěnin do pekařských výrobků zvýšil obsah proteinů a vlákniny a snížil energetickou hodnotu. Hladina ODAP a α- galaktosidů se signifikantně snížila během přípravy tempehu
- Byla studována nutriční hodnota málo známých luskovin. Hrachor, hrách Kapucín, tmavé odrůdy fazolí a cizrn byly zpracovány na mouku, krupici, vločky a slad. Tyto syrové materiály byly přidávány do chleba, pekařských výrobků, těstovin a dezertů. Tempeh byl připraven fermentací plísní rodu Rhizopus. Potraviny s luštěninami byly podrobeny hodnocení nutriční hodnoty a senzorickým analýzám. Přídavek luštěnin do pekařských výrobků zvýšil obsah proteinů a vlákniny a snížil energetickou hodnotu. Hladina ODAP a α- galaktosidů se signifikantně snížila během přípravy tempehu (cs)
|
Title
| - Food with addition of little-known legume varieties
- Food with addition of little-known legume varieties (en)
- Food with addition of little-known legume varieties (cs)
|
skos:prefLabel
| - Food with addition of little-known legume varieties
- Food with addition of little-known legume varieties (en)
- Food with addition of little-known legume varieties (cs)
|
skos:notation
| - RIV/26296080:_____/10:#0000256!RIV11-MSM-26296080
|
http://linked.open...avai/riv/aktivita
| |
http://linked.open...avai/riv/aktivity
| |
http://linked.open...iv/cisloPeriodika
| |
http://linked.open...vai/riv/dodaniDat
| |
http://linked.open...aciTvurceVysledku
| |
http://linked.open.../riv/druhVysledku
| |
http://linked.open...iv/duvernostUdaju
| |
http://linked.open...titaPredkladatele
| |
http://linked.open...dnocenehoVysledku
| |
http://linked.open...ai/riv/idVysledku
| - RIV/26296080:_____/10:#0000256
|
http://linked.open...riv/jazykVysledku
| |
http://linked.open.../riv/klicovaSlova
| |
http://linked.open.../riv/klicoveSlovo
| |
http://linked.open...odStatuVydavatele
| |
http://linked.open...ontrolniKodProRIV
| |
http://linked.open...i/riv/nazevZdroje
| |
http://linked.open...in/vavai/riv/obor
| |
http://linked.open...ichTvurcuVysledku
| |
http://linked.open...cetTvurcuVysledku
| |
http://linked.open...UplatneniVysledku
| |
http://linked.open...v/svazekPeriodika
| |
http://linked.open...iv/tvurceVysledku
| - Rysová, Jana
- Vymyslický, Tomáš
|
http://linked.open...n/vavai/riv/zamer
| |
issn
| |
number of pages
| |