About: Food with addition of little-known legume varieties     Goto   Sponge   NotDistinct   Permalink

An Entity of Type : http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/Vysledek, within Data Space : linked.opendata.cz associated with source document(s)

AttributesValues
rdf:type
Description
  • The nutritional value of little known legumes was studied. Grass pea, old variety of pea, dark varieties of beans and chickpea were processed into flour, farina, flakes and malt. These raw materials were added into bread, bakery products, pastas, spreads and desserts; tempeh was prepared by fermentation with Rhizopus mould. Foods with legumes were submitted to nutritional evaluation and sensory analysis. The addition of legumes to bakery goods increased proteins and fibre content and decreased the energy value. The level of ODAP and α- galactosides decreased significantly during tempeh preparation (en)
  • Byla studována nutriční hodnota málo známých luskovin. Hrachor, hrách Kapucín, tmavé odrůdy fazolí a cizrn byly zpracovány na mouku, krupici, vločky a slad. Tyto syrové materiály byly přidávány do chleba, pekařských výrobků, těstovin a dezertů. Tempeh byl připraven fermentací plísní rodu Rhizopus. Potraviny s luštěninami byly podrobeny hodnocení nutriční hodnoty a senzorickým analýzám. Přídavek luštěnin do pekařských výrobků zvýšil obsah proteinů a vlákniny a snížil energetickou hodnotu. Hladina ODAP a α- galaktosidů se signifikantně snížila během přípravy tempehu
  • Byla studována nutriční hodnota málo známých luskovin. Hrachor, hrách Kapucín, tmavé odrůdy fazolí a cizrn byly zpracovány na mouku, krupici, vločky a slad. Tyto syrové materiály byly přidávány do chleba, pekařských výrobků, těstovin a dezertů. Tempeh byl připraven fermentací plísní rodu Rhizopus. Potraviny s luštěninami byly podrobeny hodnocení nutriční hodnoty a senzorickým analýzám. Přídavek luštěnin do pekařských výrobků zvýšil obsah proteinů a vlákniny a snížil energetickou hodnotu. Hladina ODAP a α- galaktosidů se signifikantně snížila během přípravy tempehu (cs)
Title
  • Food with addition of little-known legume varieties
  • Food with addition of little-known legume varieties (en)
  • Food with addition of little-known legume varieties (cs)
skos:prefLabel
  • Food with addition of little-known legume varieties
  • Food with addition of little-known legume varieties (en)
  • Food with addition of little-known legume varieties (cs)
skos:notation
  • RIV/26296080:_____/10:#0000256!RIV11-MSM-26296080
http://linked.open...avai/riv/aktivita
http://linked.open...avai/riv/aktivity
  • I, Z(MSM2629608001)
http://linked.open...iv/cisloPeriodika
  • 8
http://linked.open...vai/riv/dodaniDat
http://linked.open...aciTvurceVysledku
http://linked.open.../riv/druhVysledku
http://linked.open...iv/duvernostUdaju
http://linked.open...titaPredkladatele
http://linked.open...dnocenehoVysledku
  • 259491
http://linked.open...ai/riv/idVysledku
  • RIV/26296080:_____/10:#0000256
http://linked.open...riv/jazykVysledku
http://linked.open.../riv/klicovaSlova
  • legumes utilization (en)
http://linked.open.../riv/klicoveSlovo
http://linked.open...odStatuVydavatele
  • EE - Estonská republika
http://linked.open...ontrolniKodProRIV
  • [8112B8420A8C]
http://linked.open...i/riv/nazevZdroje
  • Agronomy research
http://linked.open...in/vavai/riv/obor
http://linked.open...ichTvurcuVysledku
http://linked.open...cetTvurcuVysledku
http://linked.open...UplatneniVysledku
http://linked.open...v/svazekPeriodika
  • 2010
http://linked.open...iv/tvurceVysledku
  • Rysová, Jana
  • Vymyslický, Tomáš
http://linked.open...n/vavai/riv/zamer
issn
  • 1406-894X
number of pages
Faceted Search & Find service v1.16.118 as of Jun 21 2024


Alternative Linked Data Documents: ODE     Content Formats:   [cxml] [csv]     RDF   [text] [turtle] [ld+json] [rdf+json] [rdf+xml]     ODATA   [atom+xml] [odata+json]     Microdata   [microdata+json] [html]    About   
This material is Open Knowledge   W3C Semantic Web Technology [RDF Data] Valid XHTML + RDFa
OpenLink Virtuoso version 07.20.3240 as of Jun 21 2024, on Linux (x86_64-pc-linux-gnu), Single-Server Edition (126 GB total memory, 77 GB memory in use)
Data on this page belongs to its respective rights holders.
Virtuoso Faceted Browser Copyright © 2009-2024 OpenLink Software