About: Využití pícních porostů pro konzervaci     Goto   Sponge   NotDistinct   Permalink

An Entity of Type : http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/Vysledek, within Data Space : linked.opendata.cz associated with source document(s)

AttributesValues
rdf:type
Description
  • The increase in yield, which record in recent years on cattle causing increased demands on the quality of feeding grass. Vysokoprodukční animals require fodder with a high concentration of digestible nutrients and energy and good chuťovými properties, which subsequently affect the total intake of dry matter animal. Forage quality is to be understood as the sum of parameters of the feed, indicating the ability to meet the requirements of the animal and determine its suitability for feed intake. Quality is also a factor that in addition to dry matter production per unit area determines the crop production potential, expressed in units of livestock production. Parameters of high-quality meets the young grass harvested in the optimum quality of the forage crops, showing an adequate dry matter content for fast death and subsequent preservation. (en)
  • Nárůst užitkovosti, který zaznamenáváme v posledních letech v chovu skotu vyvolává zvýšené požadavky na kvalitu zkrmované píce. Vysokoprodukční zvířata vyžadují píci s vysokou koncentrací stravitelných živin a energie a dobrými chuťovými vlastnostmi, které následně ovlivňují celkový příjem sušiny zvířetem. Kvalitu píce je třeba chápat jako souhrn parametrů krmiva, které udávají schopnost uspokojit dané požadavky zvířete a které určují vhodnost krmiva pro jeho příjem. Kvalita je také faktorem, který vedle produkce sušiny z jednotky plochy určuje produkční potenciál porostu vyjádřený v jednotkách živočišné produkce. Parametry vysoké kvality splňuje mladá píce, sklizená v oblasti optima kvality dané krmné plodiny, vykazující přiměřený obsah sušiny pro rychlé zavadnutí a následnou konzervaci.
  • Nárůst užitkovosti, který zaznamenáváme v posledních letech v chovu skotu vyvolává zvýšené požadavky na kvalitu zkrmované píce. Vysokoprodukční zvířata vyžadují píci s vysokou koncentrací stravitelných živin a energie a dobrými chuťovými vlastnostmi, které následně ovlivňují celkový příjem sušiny zvířetem. Kvalitu píce je třeba chápat jako souhrn parametrů krmiva, které udávají schopnost uspokojit dané požadavky zvířete a které určují vhodnost krmiva pro jeho příjem. Kvalita je také faktorem, který vedle produkce sušiny z jednotky plochy určuje produkční potenciál porostu vyjádřený v jednotkách živočišné produkce. Parametry vysoké kvality splňuje mladá píce, sklizená v oblasti optima kvality dané krmné plodiny, vykazující přiměřený obsah sušiny pro rychlé zavadnutí a následnou konzervaci. (cs)
Title
  • Využití pícních porostů pro konzervaci
  • The use of God stands for the preservation (en)
  • Využití pícních porostů pro konzervaci (cs)
skos:prefLabel
  • Využití pícních porostů pro konzervaci
  • The use of God stands for the preservation (en)
  • Využití pícních porostů pro konzervaci (cs)
skos:notation
  • RIV/26296080:_____/08:#0000119!RIV09-MSM-26296080
http://linked.open...avai/riv/aktivita
http://linked.open...avai/riv/aktivity
  • Z(MSM2629608001)
http://linked.open...iv/cisloPeriodika
  • duben
http://linked.open...vai/riv/dodaniDat
http://linked.open...aciTvurceVysledku
http://linked.open.../riv/druhVysledku
http://linked.open...iv/duvernostUdaju
http://linked.open...titaPredkladatele
http://linked.open...dnocenehoVysledku
  • 404763
http://linked.open...ai/riv/idVysledku
  • RIV/26296080:_____/08:#0000119
http://linked.open...riv/jazykVysledku
http://linked.open.../riv/klicovaSlova
  • The preservation (en)
http://linked.open.../riv/klicoveSlovo
http://linked.open...odStatuVydavatele
  • CZ - Česká republika
http://linked.open...ontrolniKodProRIV
  • [56DB44432A02]
http://linked.open...i/riv/nazevZdroje
  • Agrární obzor
http://linked.open...in/vavai/riv/obor
http://linked.open...ichTvurcuVysledku
http://linked.open...cetTvurcuVysledku
http://linked.open...UplatneniVysledku
http://linked.open...v/svazekPeriodika
  • 4
http://linked.open...iv/tvurceVysledku
  • Vorlíček, Zdeněk
http://linked.open...n/vavai/riv/zamer
issn
  • 1422-6367
number of pages
Faceted Search & Find service v1.16.118 as of Jun 21 2024


Alternative Linked Data Documents: ODE     Content Formats:   [cxml] [csv]     RDF   [text] [turtle] [ld+json] [rdf+json] [rdf+xml]     ODATA   [atom+xml] [odata+json]     Microdata   [microdata+json] [html]    About   
This material is Open Knowledge   W3C Semantic Web Technology [RDF Data] Valid XHTML + RDFa
OpenLink Virtuoso version 07.20.3240 as of Jun 21 2024, on Linux (x86_64-pc-linux-gnu), Single-Server Edition (126 GB total memory, 58 GB memory in use)
Data on this page belongs to its respective rights holders.
Virtuoso Faceted Browser Copyright © 2009-2024 OpenLink Software