Attributes | Values |
---|
rdf:type
| |
Description
| - Protein content, starch content and selected malting parameters were assessed in 20 varieties of two-row spring barley. Mealiness was assessed using the Light Transflectance Meter (LTm) a hardness using the Single Kernel Characterization System 4100 (SKCS). Effect of the locality on mealiness and hardness was 87 % (LTm) or 83 % (SKCS). Significant correlations were found between LTm, SKCS and starch content, extract content in malt, Kolbach index, friability, and beta-glucan content in wort. High correlation was found between the two physically different methods used (LTm and SKCS). (en)
- U 20 odrůd ječmene byl stanoven obsah bílkovin, škrobu a vybrané sladovnické znaky. Moučnatost byla stanovena pomocí Light Transflectance Meter (LTm) a tvrdost pomocí přístroje Single Kernel Characterization System 4100 (SKCS). Moučnatost a tvrdost byly ovlivněny lokalitou z 87 % (LTm) respektive 83 % (SKCS). Významné korelace byly zjištěny mezi LTm, SKCS a obsahem škrobu, obsahem extraktu, Kolbachovým číslem, friabilitou, beta-glukany ve sladině. Vysoká korelace byla nalezena mezi oběma použitými, fyzikálně odlišnými metodami (LTm a SKCS). (cs)
- U 20 odrůd ječmene byl stanoven obsah bílkovin, škrobu a vybrané sladovnické znaky. Moučnatost byla stanovena pomocí Light Transflectance Meter (LTm) a tvrdost pomocí přístroje Single Kernel Characterization System 4100 (SKCS). Moučnatost a tvrdost byly ovlivněny lokalitou z 87 % (LTm) respektive 83 % (SKCS). Významné korelace byly zjištěny mezi LTm, SKCS a obsahem škrobu, obsahem extraktu, Kolbachovým číslem, friabilitou, beta-glukany ve sladině. Vysoká korelace byla nalezena mezi oběma použitými, fyzikálně odlišnými metodami (LTm a SKCS).
|
Title
| - VLIV STRUKTURY ENDOSPERMU OBILKY JEČMENE (HORDEUM VULGARE L.) NA KVALITU SLADU
- EFFECT OF THE ENDOSPERM STRUCTURE OF BARLEY CARYOPSIS (HORDEUM VULGARE L.) ON MALT QUALITY (en)
- VLIV STRUKTURY ENDOSPERMU OBILKY JEČMENE (HORDEUM VULGARE L.) NA KVALITU SLADU (cs)
|
skos:prefLabel
| - VLIV STRUKTURY ENDOSPERMU OBILKY JEČMENE (HORDEUM VULGARE L.) NA KVALITU SLADU
- EFFECT OF THE ENDOSPERM STRUCTURE OF BARLEY CARYOPSIS (HORDEUM VULGARE L.) ON MALT QUALITY (en)
- VLIV STRUKTURY ENDOSPERMU OBILKY JEČMENE (HORDEUM VULGARE L.) NA KVALITU SLADU (cs)
|
skos:notation
| - RIV/26296080:_____/08:#0000094!RIV09-MSM-26296080
|
http://linked.open...avai/riv/aktivita
| |
http://linked.open...avai/riv/aktivity
| |
http://linked.open...iv/cisloPeriodika
| |
http://linked.open...vai/riv/dodaniDat
| |
http://linked.open...aciTvurceVysledku
| |
http://linked.open.../riv/druhVysledku
| |
http://linked.open...iv/duvernostUdaju
| |
http://linked.open...titaPredkladatele
| |
http://linked.open...dnocenehoVysledku
| |
http://linked.open...ai/riv/idVysledku
| - RIV/26296080:_____/08:#0000094
|
http://linked.open...riv/jazykVysledku
| |
http://linked.open.../riv/klicovaSlova
| - barley, malting quality, grain mealiness, grain hardness (en)
|
http://linked.open.../riv/klicoveSlovo
| |
http://linked.open...odStatuVydavatele
| |
http://linked.open...ontrolniKodProRIV
| |
http://linked.open...i/riv/nazevZdroje
| |
http://linked.open...in/vavai/riv/obor
| |
http://linked.open...ichTvurcuVysledku
| |
http://linked.open...cetTvurcuVysledku
| |
http://linked.open...UplatneniVysledku
| |
http://linked.open...v/svazekPeriodika
| |
http://linked.open...iv/tvurceVysledku
| - Psota, Vratislav
- Vejražka, Karel
|
http://linked.open...n/vavai/riv/zamer
| |
issn
| |
number of pages
| |