Attributes | Values |
---|
rdf:type
| |
Description
| - Je podána informace a uvedeny první výsledky z řešení problematiky, zaměřené na vyhodnocení diverzity genofondů opomíjených obilnin, pseudoobilnin a luskovin a vytipování materiálů pro pěstování v praxi a potravinářské zpracování. Je diskutována hospodářská úroveň a nutriční přednosti ovsa setého s odlišným obsahem tuku nebo potravinářské vlákniny, bezpluchého ječmene se zvýšeným obsahem polyfenolických látek, pluchatých pšenic – dvouzrnky a jednozrnky, pohanky tatarské a luskovin (cizrny, vigny, hrachoru a hrachu –kapucínu).
- Je podána informace a uvedeny první výsledky z řešení problematiky, zaměřené na vyhodnocení diverzity genofondů opomíjených obilnin, pseudoobilnin a luskovin a vytipování materiálů pro pěstování v praxi a potravinářské zpracování. Je diskutována hospodářská úroveň a nutriční přednosti ovsa setého s odlišným obsahem tuku nebo potravinářské vlákniny, bezpluchého ječmene se zvýšeným obsahem polyfenolických látek, pluchatých pšenic – dvouzrnky a jednozrnky, pohanky tatarské a luskovin (cizrny, vigny, hrachoru a hrachu –kapucínu). (cs)
- The paper provides information on and the first results of the evaluation of gene pools diversity in neglected cereals, pseudocereals and legumes, and picking out the materials suitable for direct growing and food processing. Agronomic performance and nutritional advantages of oats with different contents of fat or dietary fibre, hulless barley with increased content of polyphenolic compounds, hulled wheat forms – emmer and einkorn, Tartary buckwheat and legumes (chickpea, cowpea, grass pea and pea) are discussed. (en)
|
Title
| - Minoritní plodiny pro specifické využití v potravinářství (cs)
- Minoritní plodiny pro specifické využití v potravinářství
- Minor crops for specific use in food industry (en)
|
skos:prefLabel
| - Minoritní plodiny pro specifické využití v potravinářství (cs)
- Minoritní plodiny pro specifické využití v potravinářství
- Minor crops for specific use in food industry (en)
|
skos:notation
| - RIV/26296080:_____/07:9P000857!RIV09-MZE-26296080
|
http://linked.open...avai/riv/aktivita
| |
http://linked.open...avai/riv/aktivity
| |
http://linked.open...vai/riv/dodaniDat
| |
http://linked.open...aciTvurceVysledku
| |
http://linked.open.../riv/druhVysledku
| |
http://linked.open...iv/duvernostUdaju
| |
http://linked.open...titaPredkladatele
| |
http://linked.open...dnocenehoVysledku
| |
http://linked.open...ai/riv/idVysledku
| - RIV/26296080:_____/07:9P000857
|
http://linked.open...riv/jazykVysledku
| |
http://linked.open.../riv/klicovaSlova
| - cereals; pseudocereals; legumes; millet; Tartary buckwheat; nutritional quality; growing results (en)
|
http://linked.open.../riv/klicoveSlovo
| |
http://linked.open...ontrolniKodProRIV
| |
http://linked.open...v/mistoKonaniAkce
| |
http://linked.open...i/riv/mistoVydani
| |
http://linked.open...i/riv/nazevZdroje
| - Nové poznatky z genetiky a šľachtenia poľnohospodárskych rastlín
|
http://linked.open...in/vavai/riv/obor
| |
http://linked.open...ichTvurcuVysledku
| |
http://linked.open...cetTvurcuVysledku
| |
http://linked.open...vavai/riv/projekt
| |
http://linked.open...UplatneniVysledku
| |
http://linked.open...iv/tvurceVysledku
| - Janovská, D.
- Vaculová, K.
- Vymyslický, Tomáš
- Stehno, Z.
- Horáčková, S.
|
http://linked.open...vavai/riv/typAkce
| |
http://linked.open.../riv/zahajeniAkce
| |
number of pages
| |
http://purl.org/ne...btex#hasPublisher
| |
https://schema.org/isbn
| |