Attributes | Values |
---|
rdf:type
| |
Description
| - Kvalitativní parametry jetelovin, jejich směsí a směsek jetelovin s travami jsou ovlivněny průběhem povětrnostních podmínek v daném ročníku, počtem sečí a dodržením optimálních termínů sklizně v závislosti na vývoji pěstovaného druhu nebo hlavních komponentů směsek. Výše uvedené výsledky pokusů jsou z 1. užitkového roku a ukazují na velmi dobrou kvalitu směsí jetelovin, které také zaručují vyšší výnosovou stabilitu i odolnost vůči poškození porostů sklizňovou mechanizací. Při nízkém zastoupení vybraných travních komponentů a včasné sklizni směsek jetelovin s travami na počátku metání trav jsou rozdíly v kvalitě mezi samostatnými jetelovinami, jejich směsemi a směskami jetelovin s travami malé.
- Kvalitativní parametry jetelovin, jejich směsí a směsek jetelovin s travami jsou ovlivněny průběhem povětrnostních podmínek v daném ročníku, počtem sečí a dodržením optimálních termínů sklizně v závislosti na vývoji pěstovaného druhu nebo hlavních komponentů směsek. Výše uvedené výsledky pokusů jsou z 1. užitkového roku a ukazují na velmi dobrou kvalitu směsí jetelovin, které také zaručují vyšší výnosovou stabilitu i odolnost vůči poškození porostů sklizňovou mechanizací. Při nízkém zastoupení vybraných travních komponentů a včasné sklizni směsek jetelovin s travami na počátku metání trav jsou rozdíly v kvalitě mezi samostatnými jetelovinami, jejich směsemi a směskami jetelovin s travami malé. (cs)
- The qualitative parameters of legumes, legume mixtures and legume-grasses mixtures are influenced through running of weather conditions in the year, through number of cuts and of compliance optimal terms of harvest in dependence on development of grown species or main mixture components. The results of the trial are from first utility year and shows us very good quality legume mixtures, which quarantee higher yield stability and tolerance against damages of mechanization. The diferences in quality of forage between legume and legume mixtures are low in case, that the proportion of grasses in the mixture is low and in the optimal aterm of cutting. (en)
|
Title
| - Kvalita píce vybraných jetelovin a jetelovinotrav
- Forage quality of legumes and legume-grasses (en)
- Kvalita píce vybraných jetelovin a jetelovinotrav (cs)
|
skos:prefLabel
| - Kvalita píce vybraných jetelovin a jetelovinotrav
- Forage quality of legumes and legume-grasses (en)
- Kvalita píce vybraných jetelovin a jetelovinotrav (cs)
|
skos:notation
| - RIV/26296080:_____/06:#0000005!RIV07-MSM-26296080
|
http://linked.open.../vavai/riv/strany
| |
http://linked.open...avai/riv/aktivita
| |
http://linked.open...avai/riv/aktivity
| |
http://linked.open...iv/cisloPeriodika
| |
http://linked.open...vai/riv/dodaniDat
| |
http://linked.open...aciTvurceVysledku
| |
http://linked.open.../riv/druhVysledku
| |
http://linked.open...iv/duvernostUdaju
| |
http://linked.open...titaPredkladatele
| |
http://linked.open...dnocenehoVysledku
| |
http://linked.open...ai/riv/idVysledku
| - RIV/26296080:_____/06:#0000005
|
http://linked.open...riv/jazykVysledku
| |
http://linked.open.../riv/klicovaSlova
| - quality, legumes, legume-grasses (en)
|
http://linked.open.../riv/klicoveSlovo
| |
http://linked.open...odStatuVydavatele
| |
http://linked.open...ontrolniKodProRIV
| |
http://linked.open...i/riv/nazevZdroje
| |
http://linked.open...in/vavai/riv/obor
| |
http://linked.open...ichTvurcuVysledku
| |
http://linked.open...cetTvurcuVysledku
| |
http://linked.open...UplatneniVysledku
| |
http://linked.open...v/svazekPeriodika
| |
http://linked.open...iv/tvurceVysledku
| |
http://linked.open...n/vavai/riv/zamer
| |
issn
| |
number of pages
| |