About: Speciální kompozitní materiály s vysokou schopností akumulace infračerveného záření     Goto   Sponge   NotDistinct   Permalink

An Entity of Type : http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/Vysledek, within Data Space : linked.opendata.cz associated with source document(s)

AttributesValues
rdf:type
Description
  • This paper informs about research and development results of special composite materials with enhanced capacity to accumulate infrared radiation. The project aim was to create a composite mixture intended for interior boards and plasters enabling good conduction, storage and subsequent release of heat energy. This solution together with the infrared heating plate and air conditioning equipment provides sufficient thermal comfort in heated spaces during winter season and thermal stability of a room in summer. The main emphasis was on costs saving and increased efficiency heating system and cooling units. The article stated direction of solution and principle achieving increased absorption of infra-red radiation and accumulative abilities. Within the frame of the experimental works the emissivity and surface temperatures of developed sample were measured in real laboratory model. The analysis of thermal comfort and energy balances including the assessment of the suitability in summer and winter was performed. (en)
  • Tato práce informuje o výsledcích výzkumu a vývoje speciálních kompozitních materiálů s vysokou schopností akumulace infračerveného záření. Cílem projektu bylo vytvořit kompozitní směs pro interiérové obklady a omítky, která umožní dobré vedení, uložení a následné uvolnění tepla. Toto řešení v součinnosti s infračervenou topnou deskou a klimatizační technikou zajistí dostatečnou tepelnou pohodu vytápěného prostoru v zimním období a tepelnou stabilitu místnosti v letním údobí. Hlavní důraz byl kladen na úsporu provozních nákladů a zvýšenou efektivitu topných systémů a chladících jednotek. V předkládaném článku jsou uvedeny směry řešení a princip docílení zvýšené pohltivosti infračerveného záření a akumulačních vlastností. V rámci experimentálních prací byly proměřovány emisivity a povrchové teploty vyvíjených vzorků v reálných laboratorních modelech. Byla provedena analýza tepelné pohody a energetické bilance včetně posouzení vhodnosti využití v letním i zimním období.
  • Tato práce informuje o výsledcích výzkumu a vývoje speciálních kompozitních materiálů s vysokou schopností akumulace infračerveného záření. Cílem projektu bylo vytvořit kompozitní směs pro interiérové obklady a omítky, která umožní dobré vedení, uložení a následné uvolnění tepla. Toto řešení v součinnosti s infračervenou topnou deskou a klimatizační technikou zajistí dostatečnou tepelnou pohodu vytápěného prostoru v zimním období a tepelnou stabilitu místnosti v letním údobí. Hlavní důraz byl kladen na úsporu provozních nákladů a zvýšenou efektivitu topných systémů a chladících jednotek. V předkládaném článku jsou uvedeny směry řešení a princip docílení zvýšené pohltivosti infračerveného záření a akumulačních vlastností. V rámci experimentálních prací byly proměřovány emisivity a povrchové teploty vyvíjených vzorků v reálných laboratorních modelech. Byla provedena analýza tepelné pohody a energetické bilance včetně posouzení vhodnosti využití v letním i zimním období. (cs)
Title
  • Speciální kompozitní materiály s vysokou schopností akumulace infračerveného záření
  • Speciální kompozitní materiály s vysokou schopností akumulace infračerveného záření (cs)
  • Special composite materials with enhanced capacity to accumulate infrared radiation (en)
skos:prefLabel
  • Speciální kompozitní materiály s vysokou schopností akumulace infračerveného záření
  • Speciální kompozitní materiály s vysokou schopností akumulace infračerveného záření (cs)
  • Special composite materials with enhanced capacity to accumulate infrared radiation (en)
skos:notation
  • RIV/26232511:_____/12:INFRAS13!RIV13-MPO-26232511
http://linked.open...avai/riv/aktivita
http://linked.open...avai/riv/aktivity
  • P(2A-3TP1/090)
http://linked.open...vai/riv/dodaniDat
http://linked.open...aciTvurceVysledku
http://linked.open.../riv/druhVysledku
http://linked.open...iv/duvernostUdaju
http://linked.open...titaPredkladatele
http://linked.open...dnocenehoVysledku
  • 170228
http://linked.open...ai/riv/idVysledku
  • RIV/26232511:_____/12:INFRAS13
http://linked.open...riv/jazykVysledku
http://linked.open.../riv/klicovaSlova
  • absorption; accumulation; emissivity; surface temperature; infrared radiation (en)
http://linked.open.../riv/klicoveSlovo
http://linked.open...ontrolniKodProRIV
  • [7E994E6C31B9]
http://linked.open...v/mistoKonaniAkce
  • Hradec Králové
http://linked.open...i/riv/nazevZdroje
  • 19th Czech Concrete Day 2012
http://linked.open...in/vavai/riv/obor
http://linked.open...ichTvurcuVysledku
http://linked.open...cetTvurcuVysledku
http://linked.open...vavai/riv/projekt
http://linked.open...UplatneniVysledku
http://linked.open...iv/tvurceVysledku
  • Nešpor, Bohdan
  • Vilam, Hynek
http://linked.open...vavai/riv/typAkce
http://linked.open.../riv/zahajeniAkce
number of pages
http://purl.org/ne...btex#hasPublisher
  • ČBS Servis, s. r. o.
https://schema.org/isbn
  • 978-80-87158-32-6
Faceted Search & Find service v1.16.118 as of Jun 21 2024


Alternative Linked Data Documents: ODE     Content Formats:   [cxml] [csv]     RDF   [text] [turtle] [ld+json] [rdf+json] [rdf+xml]     ODATA   [atom+xml] [odata+json]     Microdata   [microdata+json] [html]    About   
This material is Open Knowledge   W3C Semantic Web Technology [RDF Data] Valid XHTML + RDFa
OpenLink Virtuoso version 07.20.3240 as of Jun 21 2024, on Linux (x86_64-pc-linux-gnu), Single-Server Edition (126 GB total memory, 58 GB memory in use)
Data on this page belongs to its respective rights holders.
Virtuoso Faceted Browser Copyright © 2009-2024 OpenLink Software