About: The Economic Crisis Influence on the Goods Export and Subvene of Export Financing in Czech Republic     Goto   Sponge   NotDistinct   Permalink

An Entity of Type : http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/Vysledek, within Data Space : linked.opendata.cz associated with source document(s)

AttributesValues
rdf:type
Description
  • The fall on foreign demand had a negative impact upon the Czech export that is an important part of the national economy. Compared with the previous period the year had registered a fall on goods export about 13,8%. The report will focus in the rating of the global economic crisis impact on the Czech export of goods. The changes will be analyzed in light of the territory and the commodity. In terms of the export strategy Czech Republic has introduced arrangements with the aim of the Czech exporters support in the time of economic crisis. Changes in the grand-in aid were introduced in other EU members as well. Examples from Germany and Slovakia will be presented being the main export markets for Czech Republic. The crisis impact on the Czech export grand-in aid will be rated. There was an increase of the total volume of the export and insured credits. The Czech export strategy starts to focus more on the SMEs support. The Czech Export Bank and the Export Guarantee and Insurance Corporation product structure has changed in the time of crisis. Changes were registered in the structure of supported contracts according to the export destination as well. The report wants to evaluate the impact of the grand-in aid changes on the Czech export activity in the time of economic crisis. There will be introduced arrangements that could streamline the export grand-in aid system and that would give to the future exporters a cheaper access to the export finance. (en)
  • Pokles zahraniční poptávky měl negativní dopad na český vývoz, který je důležitou součástí národního hospodářství. Ve srovnání s předchozím obdobím roku byl registrován pokles o vývozu zboží o 13,8%. Zpráva se zaměří na hodnocení celosvětové hospodářské krize dopad na český vývoz zboží. Tyto změny budou analyzovány s ohledem na území a komodity. Pokud se jedná o exportní strategie, České republika zavedla opatření s cílem podpory českých vývozců v době hospodářské krize. Změny v grand-in pomoci byly také zavedeny v jiných členských zemí EU. Budou prezentovány příklady z Německa a Slovenska, které hlavními vývozními trhy pro Českou republiku. Dopad krize na českého vývozu a grand-in pomoci bude hodnocen. Došlo k nárůstu celkového objemu vývozu a pojištěných úvěrů. Česká exportní strategie se začíná více zaměřovat na podporu malých a středních podniků. Česká exportní banka a Exportní garanční a pojišťovací společnost, produktová struktura se změnila v době krize. Změny byly zapsány ve struktuře podporovaných smluv podle určení a vývozu. Zpráva chce vyhodnotit dopad grand-in podpory na změny činnost českého exportního v době hospodářské krize. Budou zavedeny mechanismy, které by mohly zefektivnit vývoz grand-in v systému pomoci a že vývozci získají v budoucnosti levnější přístup k financování vývozu.
  • Pokles zahraniční poptávky měl negativní dopad na český vývoz, který je důležitou součástí národního hospodářství. Ve srovnání s předchozím obdobím roku byl registrován pokles o vývozu zboží o 13,8%. Zpráva se zaměří na hodnocení celosvětové hospodářské krize dopad na český vývoz zboží. Tyto změny budou analyzovány s ohledem na území a komodity. Pokud se jedná o exportní strategie, České republika zavedla opatření s cílem podpory českých vývozců v době hospodářské krize. Změny v grand-in pomoci byly také zavedeny v jiných členských zemí EU. Budou prezentovány příklady z Německa a Slovenska, které hlavními vývozními trhy pro Českou republiku. Dopad krize na českého vývozu a grand-in pomoci bude hodnocen. Došlo k nárůstu celkového objemu vývozu a pojištěných úvěrů. Česká exportní strategie se začíná více zaměřovat na podporu malých a středních podniků. Česká exportní banka a Exportní garanční a pojišťovací společnost, produktová struktura se změnila v době krize. Změny byly zapsány ve struktuře podporovaných smluv podle určení a vývozu. Zpráva chce vyhodnotit dopad grand-in podpory na změny činnost českého exportního v době hospodářské krize. Budou zavedeny mechanismy, které by mohly zefektivnit vývoz grand-in v systému pomoci a že vývozci získají v budoucnosti levnější přístup k financování vývozu. (cs)
Title
  • The Economic Crisis Influence on the Goods Export and Subvene of Export Financing in Czech Republic (en)
  • Vliv ekonomické krize na vývoz zboží a státní podporu financování exportu v České republice
  • Vliv ekonomické krize na vývoz zboží a státní podporu financování exportu v České republice (cs)
skos:prefLabel
  • The Economic Crisis Influence on the Goods Export and Subvene of Export Financing in Czech Republic (en)
  • Vliv ekonomické krize na vývoz zboží a státní podporu financování exportu v České republice
  • Vliv ekonomické krize na vývoz zboží a státní podporu financování exportu v České republice (cs)
skos:notation
  • RIV/26138077:_____/11:#0000222!RIV12-MSM-26138077
http://linked.open...avai/riv/aktivita
http://linked.open...avai/riv/aktivity
  • N
http://linked.open...iv/cisloPeriodika
  • 20
http://linked.open...vai/riv/dodaniDat
http://linked.open...aciTvurceVysledku
http://linked.open.../riv/druhVysledku
http://linked.open...iv/duvernostUdaju
http://linked.open...titaPredkladatele
http://linked.open...dnocenehoVysledku
  • 238817
http://linked.open...ai/riv/idVysledku
  • RIV/26138077:_____/11:#0000222
http://linked.open...riv/jazykVysledku
http://linked.open.../riv/klicovaSlova
  • EGAP; Export; Export Strategy; Foreign Trade (en)
http://linked.open.../riv/klicoveSlovo
http://linked.open...odStatuVydavatele
  • CZ - Česká republika
http://linked.open...ontrolniKodProRIV
  • [16D07CBCB4C9]
http://linked.open...i/riv/nazevZdroje
  • Scientific Papers of the University of Pardubice, Series D
http://linked.open...in/vavai/riv/obor
http://linked.open...ichTvurcuVysledku
http://linked.open...cetTvurcuVysledku
http://linked.open...UplatneniVysledku
http://linked.open...v/svazekPeriodika
  • 16
http://linked.open...iv/tvurceVysledku
  • Šudřichová, Martina
issn
  • 1211-555X
number of pages
Faceted Search & Find service v1.16.118 as of Jun 21 2024


Alternative Linked Data Documents: ODE     Content Formats:   [cxml] [csv]     RDF   [text] [turtle] [ld+json] [rdf+json] [rdf+xml]     ODATA   [atom+xml] [odata+json]     Microdata   [microdata+json] [html]    About   
This material is Open Knowledge   W3C Semantic Web Technology [RDF Data] Valid XHTML + RDFa
OpenLink Virtuoso version 07.20.3240 as of Jun 21 2024, on Linux (x86_64-pc-linux-gnu), Single-Server Edition (126 GB total memory, 47 GB memory in use)
Data on this page belongs to its respective rights holders.
Virtuoso Faceted Browser Copyright © 2009-2024 OpenLink Software