About: Human Resources in Research and Development     Goto   Sponge   NotDistinct   Permalink

An Entity of Type : http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/Vysledek, within Data Space : linked.opendata.cz associated with source document(s)

AttributesValues
rdf:type
Description
  • Studie se věnuje vyhodnocení vybavenosti výzkumu a vývoje České republiky lidskými zdroji a možnostem přílivu lidských zdrojů do této oblasti. První kapitola podává přehled o použitých metodách a datech. Druhá kapitola je zaměřena na komparativní analýzu vývoje a struktury zaměstnanosti ve VaV v ČR k průměru EU a vybraným členským zemím. Třetí kapitola se zabývá podrobnou analýzou zaměstnanosti ve VaV v ČR. Struktura zaměstnanosti je vyhodnocena z hlediska zastoupení jednotlivých profesí, vzdělanostní úrovně zaměstnaných ve VaV, věkové struktury výzkumných pracovníků, koncentrace lidských zdrojů do vědních oblastí a sektorů. Čtvrtá kapitola je věnována regionální struktuře vědy a výzkumu. Pátá kapitola se zabývá situací v oblasti přípravy lidských zdrojů pro vědu a výzkum v magisterských a doktorských studijních programech vysokých škol a přináší i projekci absolventů do r. 2016. Šestá kapitola vyhodnocuje atraktivnost VaV pro pracovní sílu na základě mzdového ohodnocení.
  • Studie se věnuje vyhodnocení vybavenosti výzkumu a vývoje České republiky lidskými zdroji a možnostem přílivu lidských zdrojů do této oblasti. První kapitola podává přehled o použitých metodách a datech. Druhá kapitola je zaměřena na komparativní analýzu vývoje a struktury zaměstnanosti ve VaV v ČR k průměru EU a vybraným členským zemím. Třetí kapitola se zabývá podrobnou analýzou zaměstnanosti ve VaV v ČR. Struktura zaměstnanosti je vyhodnocena z hlediska zastoupení jednotlivých profesí, vzdělanostní úrovně zaměstnaných ve VaV, věkové struktury výzkumných pracovníků, koncentrace lidských zdrojů do vědních oblastí a sektorů. Čtvrtá kapitola je věnována regionální struktuře vědy a výzkumu. Pátá kapitola se zabývá situací v oblasti přípravy lidských zdrojů pro vědu a výzkum v magisterských a doktorských studijních programech vysokých škol a přináší i projekci absolventů do r. 2016. Šestá kapitola vyhodnocuje atraktivnost VaV pro pracovní sílu na základě mzdového ohodnocení. (cs)
  • Study deals with the evaluation of human resources availability for the Czech research and development activities and with potential flow of human resources to this field. The first chapter describes methodology and data used. The second one focuses on comparative analysis of development and structure of employment in the R&D to the EU average and selected countries. The third chapter deals with a detailed analysis of the R&D employment in the CR. The structure of employment is evaluated in terms of individual occupations, an educational level of the employed in the R&D, an age structure of researchers, a concentration of human resources in the branches of science. The fourth chapter addresses to the regional structure of R&D. The fifth chapter deals with situation in the training of human resources for R&D in Master’s and Doctoral studies at Universities and brings projection of graduates for 2016 year. The sixth chapter evaluates the attractivity of the R&D for labour force as to the wage level. (en)
Title
  • Human Resources in Research and Development (en)
  • Lidské zdroje ve výzkumu a vývoji
  • Lidské zdroje ve výzkumu a vývoji (cs)
skos:prefLabel
  • Human Resources in Research and Development (en)
  • Lidské zdroje ve výzkumu a vývoji
  • Lidské zdroje ve výzkumu a vývoji (cs)
skos:notation
  • RIV/25751417:_____/10:#0000131!RIV11-MSM-25751417
http://linked.open...avai/riv/aktivita
http://linked.open...avai/riv/aktivity
  • P(1M0524)
http://linked.open...vai/riv/dodaniDat
http://linked.open...aciTvurceVysledku
http://linked.open.../riv/druhVysledku
http://linked.open...iv/duvernostUdaju
http://linked.open...titaPredkladatele
http://linked.open...dnocenehoVysledku
  • 268447
http://linked.open...ai/riv/idVysledku
  • RIV/25751417:_____/10:#0000131
http://linked.open...riv/jazykVysledku
http://linked.open.../riv/klicovaSlova
  • research and development; human resources; R&D (en)
http://linked.open.../riv/klicoveSlovo
http://linked.open...ontrolniKodProRIV
  • [6866AE774E6B]
http://linked.open...in/vavai/riv/obor
http://linked.open...ichTvurcuVysledku
http://linked.open...cetTvurcuVysledku
http://linked.open...vavai/riv/projekt
http://linked.open...UplatneniVysledku
http://linked.open...iv/tvurceVysledku
  • Žáčková, Hana
  • Šímová, Zdeňka
  • Havlíčková, Věra
  • Matoušková, Zdeňka
Faceted Search & Find service v1.16.118 as of Jun 21 2024


Alternative Linked Data Documents: ODE     Content Formats:   [cxml] [csv]     RDF   [text] [turtle] [ld+json] [rdf+json] [rdf+xml]     ODATA   [atom+xml] [odata+json]     Microdata   [microdata+json] [html]    About   
This material is Open Knowledge   W3C Semantic Web Technology [RDF Data] Valid XHTML + RDFa
OpenLink Virtuoso version 07.20.3240 as of Jun 21 2024, on Linux (x86_64-pc-linux-gnu), Single-Server Edition (126 GB total memory, 67 GB memory in use)
Data on this page belongs to its respective rights holders.
Virtuoso Faceted Browser Copyright © 2009-2024 OpenLink Software