About: Landfill Koleč - Ecological recultivation     Goto   Sponge   NotDistinct   Permalink

An Entity of Type : http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/Vysledek, within Data Space : linked.opendata.cz associated with source document(s)

AttributesValues
rdf:type
Description
  • „Landfill Koleč – Methodology and Proposal for Ecological Recultivation Measures Applying the Method of Natural and Regulated Ecological Succession in Practice and for next land use for installation of a photovoltaic power station“. The methodology is a particular result of the research project No. SP/2d1/141/07 „Recultivation and Management of Artificial Biotopes in the Czech Republic“. The methodology is applied in the particular case of an 2.9 ha large old landfill located in the cadastral territory of the Koleč municipality in Kladno district. The area is to be used for installation of a photovoltaic power station. Its potential to create valuable ecosystems is rather high – ether if the ecological succession is natural or regulated. This method of recultivation uses research outcomes of the „Restoration Ecology“ and it represents in this case the best and the cheapest solution, which has the absolutely highest ecological effectiveness in comparison to the standard recultivation methods in use. (en)
  • „Skládka Koleč – Metodika a návrhy opatření pro ekologickou rekultivaci lokality využívající přirozenou a usměrňovanou ekologickou sukcesi a pro následné využití území k instalaci fotovoltaické elektrárny“. Metodika je dílčím výsledkem výzkumného projektu SP/2d1/141/07 „Rekultivace a management nepřírodních biotopů v České republice“. Řeší konkrétní případ ekologické rekultivace skládky inertního materiálu (výkopové zeminy a materiály z lomů) o rozloze 2,9 ha v obci Koleč, kód obce: 532 495, na katastrálním území Koleč kód k. ú.: 668044, okres Kladno, NUTS4: CZ0203, kraj Středočeský. Zájmové území má být využito k instalaci fotovoltaické elektrárny. Jeho potenciál pro vznik cenných ekosystémů přirozenou, případně usměrňovanou ekologickou sukcesí je značně velký. Navrhovaný způsob rekultivace využívající nejnovější poznatky vědního oboru ekologie obnovy, je daném případě nejlepší a nejlevnější a jeho ekologická efektivita je v porovnání s klasickými rekultivačními metodami absolutně nejvyšší.
  • „Skládka Koleč – Metodika a návrhy opatření pro ekologickou rekultivaci lokality využívající přirozenou a usměrňovanou ekologickou sukcesi a pro následné využití území k instalaci fotovoltaické elektrárny“. Metodika je dílčím výsledkem výzkumného projektu SP/2d1/141/07 „Rekultivace a management nepřírodních biotopů v České republice“. Řeší konkrétní případ ekologické rekultivace skládky inertního materiálu (výkopové zeminy a materiály z lomů) o rozloze 2,9 ha v obci Koleč, kód obce: 532 495, na katastrálním území Koleč kód k. ú.: 668044, okres Kladno, NUTS4: CZ0203, kraj Středočeský. Zájmové území má být využito k instalaci fotovoltaické elektrárny. Jeho potenciál pro vznik cenných ekosystémů přirozenou, případně usměrňovanou ekologickou sukcesí je značně velký. Navrhovaný způsob rekultivace využívající nejnovější poznatky vědního oboru ekologie obnovy, je daném případě nejlepší a nejlevnější a jeho ekologická efektivita je v porovnání s klasickými rekultivačními metodami absolutně nejvyšší. (cs)
Title
  • Landfill Koleč - Ecological recultivation (en)
  • Skládka Koleč - ekologická rekultivace
  • Skládka Koleč - ekologická rekultivace (cs)
skos:prefLabel
  • Landfill Koleč - Ecological recultivation (en)
  • Skládka Koleč - ekologická rekultivace
  • Skládka Koleč - ekologická rekultivace (cs)
skos:notation
  • RIV/25690183:_____/10:#0000018!RIV11-MZP-25690183
http://linked.open...avai/riv/aktivita
http://linked.open...avai/riv/aktivity
  • P(SP/2D1/141/07)
http://linked.open...certifikacniOrgan
  • Ministerstvo životního prostředí ČR, Vršovická 1442/65, 100 10 Praha 10
http://linked.open.../datumCertifikace
http://linked.open...vai/riv/dodaniDat
http://linked.open...aciTvurceVysledku
http://linked.open.../riv/druhVysledku
http://linked.open...iv/duvernostUdaju
http://linked.open...onomickeParametry
  • Celkové odhadované náklady při využití přirozené a usměrňované ekologické sukcese pro ekologickou rekultivaci skládky Koleč budou činit maximálně 350.000,- Kč, včetně DPH (tj. 12,5 % nákladů na klasickou technickou rekultivaci).
http://linked.open...titaPredkladatele
http://linked.open...dnocenehoVysledku
  • 287656
http://linked.open...ai/riv/idVysledku
  • RIV/25690183:_____/10:#0000018
http://linked.open...terniIdentifikace
  • Skládka Koleč - eko rekultivace
http://linked.open...riv/jazykVysledku
http://linked.open.../riv/klicovaSlova
  • artificial biotopes, ecological restoration, ecological recultivation, natural ecological succession, regulated ecological succession, photovoltaic power station (en)
http://linked.open.../riv/klicoveSlovo
http://linked.open...ontrolniKodProRIV
  • [D669CAC4ADD8]
http://linked.open...okalizaceVysledku
  • Obec Koleč, kód obce: 532 495, katastrální území Koleč, kód k. ú.: 668044, okres Kladno, NUTS4: CZ0203, kraj Středočeský
http://linked.open...in/vavai/riv/obor
http://linked.open...ichTvurcuVysledku
http://linked.open...cetTvurcuVysledku
http://linked.open...vavai/riv/projekt
http://linked.open...UplatneniVysledku
http://linked.open...echnickeParametry
  • Ekologická rekultivace uzavřené skládky inertního materiálu (výkopová zemina, materiál z lomů) využívající přirozenou a usměrňovanou ekologickou sukcesi.
http://linked.open...iv/tvurceVysledku
  • Gremlica, Tomáš
  • Klouda, Lukáš
Faceted Search & Find service v1.16.118 as of Jun 21 2024


Alternative Linked Data Documents: ODE     Content Formats:   [cxml] [csv]     RDF   [text] [turtle] [ld+json] [rdf+json] [rdf+xml]     ODATA   [atom+xml] [odata+json]     Microdata   [microdata+json] [html]    About   
This material is Open Knowledge   W3C Semantic Web Technology [RDF Data] Valid XHTML + RDFa
OpenLink Virtuoso version 07.20.3240 as of Jun 21 2024, on Linux (x86_64-pc-linux-gnu), Single-Server Edition (126 GB total memory, 48 GB memory in use)
Data on this page belongs to its respective rights holders.
Virtuoso Faceted Browser Copyright © 2009-2024 OpenLink Software