About: Assessing the Business Informatics Investments     Goto   Sponge   NotDistinct   Permalink

An Entity of Type : http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/Vysledek, within Data Space : linked.opendata.cz associated with source document(s)

AttributesValues
rdf:type
rdfs:seeAlso
Description
  • The problem of business investments accessing is rather complex, there are many views and aspects influencing it. The calculations are very difficult due to intangible benefits which are one of the common goals of IT investments. The customer satisfaction, improvement of the current business processes or employees satisfaction are some of the examples of intangible benefits. Moreover some intangible benefits represent important competitive advantages and thus create the most significant effects for the company. There are various methods supporting IT investments evaluations but there are also some problems and open questions related to them. The paper draws the attention to some of them and subsequently describes the principles of IT investment management based on concepts and models used in the present practice. (en)
  • V současné podnikové informatice se projevuje několik tendencí, které na sebe váží nebo se podmiňují. Informační systémy podniků se stávají stále složitějšími, nabývají na heterogenitě aplikací, technologií, metod i dodavatelů. Zasahují nejen interní procesy řízení uvnitř firmy, ale i procesy externího charakteru podporující kooperaci podniku se svými obchodními a dalšími partnery a stále častěji také propojující celé sítě podnikových subjektů. To všechno znamená, jak silně je samotný provoz a obchodní aktivity současných podniků závislý na informatice a jak fatální následky na jejich ekonomiku, konkurenceschopnost, ale i obchodní pověst může mít jakýkoli výpadek nebo nekvalita informačního systému, dokonce i jedné dílčí aplikace.
  • V současné podnikové informatice se projevuje několik tendencí, které na sebe váží nebo se podmiňují. Informační systémy podniků se stávají stále složitějšími, nabývají na heterogenitě aplikací, technologií, metod i dodavatelů. Zasahují nejen interní procesy řízení uvnitř firmy, ale i procesy externího charakteru podporující kooperaci podniku se svými obchodními a dalšími partnery a stále častěji také propojující celé sítě podnikových subjektů. To všechno znamená, jak silně je samotný provoz a obchodní aktivity současných podniků závislý na informatice a jak fatální následky na jejich ekonomiku, konkurenceschopnost, ale i obchodní pověst může mít jakýkoli výpadek nebo nekvalita informačního systému, dokonce i jedné dílčí aplikace. (cs)
Title
  • Assessing the Business Informatics Investments (en)
  • Hodnocení investic do podnikové informatiky
  • Hodnocení investic do podnikové informatiky (cs)
skos:prefLabel
  • Assessing the Business Informatics Investments (en)
  • Hodnocení investic do podnikové informatiky
  • Hodnocení investic do podnikové informatiky (cs)
skos:notation
  • RIV/25473361:_____/10:#0000685!RIV11-MSM-25473361
http://linked.open...avai/riv/aktivita
http://linked.open...avai/riv/aktivity
  • P(1M0524)
http://linked.open...vai/riv/dodaniDat
http://linked.open...aciTvurceVysledku
http://linked.open.../riv/druhVysledku
http://linked.open...iv/duvernostUdaju
http://linked.open...titaPredkladatele
http://linked.open...dnocenehoVysledku
  • 261857
http://linked.open...ai/riv/idVysledku
  • RIV/25473361:_____/10:#0000685
http://linked.open...riv/jazykVysledku
http://linked.open.../riv/klicovaSlova
  • business informatics; information technologies; competitive advantage; return on investments; net present value; business intelligence; electronic business; supply chain management; value of IT (en)
http://linked.open.../riv/klicoveSlovo
http://linked.open...i/riv/kodPristupu
http://linked.open...ontrolniKodProRIV
  • [29DE0D3C33C4]
http://linked.open...i/riv/mistoVydani
  • Praha
http://linked.open...in/vavai/riv/obor
http://linked.open...ichTvurcuVysledku
http://linked.open...cetTvurcuVysledku
http://linked.open...vavai/riv/projekt
http://linked.open...UplatneniVysledku
http://linked.open...iv/tvurceVysledku
  • Pour, Jan
  • Mizera, J.
http://linked.open...rzeVyzkumneZpravy
  • Ekonomické listy CES VŠEM, č. 3
Faceted Search & Find service v1.16.118 as of Jun 21 2024


Alternative Linked Data Documents: ODE     Content Formats:   [cxml] [csv]     RDF   [text] [turtle] [ld+json] [rdf+json] [rdf+xml]     ODATA   [atom+xml] [odata+json]     Microdata   [microdata+json] [html]    About   
This material is Open Knowledge   W3C Semantic Web Technology [RDF Data] Valid XHTML + RDFa
OpenLink Virtuoso version 07.20.3240 as of Jun 21 2024, on Linux (x86_64-pc-linux-gnu), Single-Server Edition (126 GB total memory, 48 GB memory in use)
Data on this page belongs to its respective rights holders.
Virtuoso Faceted Browser Copyright © 2009-2024 OpenLink Software