About: Vyhodnocení kvality potravinářské pšenice ze sklizně roku 2014     Goto   Sponge   NotDistinct   Permalink

An Entity of Type : http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/Vysledek, within Data Space : linked.opendata.cz associated with source document(s)

AttributesValues
rdf:type
rdfs:seeAlso
Description
  • The report summarises the results of the quality monitoring of wheat grain intended for food production harvested in 2014 in the Czech Republic. A total of 550 bread wheat samples were evaluated in accordance with CSN 46 1100-2, ie. Besatz, bulk density, crude protein content and Zeleny sedimentation test. The results are presented as tables, plots and comments for the whole country, individual regions. The requirements for the quality of the bread wheat were fulfilled in four parameters (ie. without Besatz) by 51 % of samples from Bohemia and 64 % of samples from Moravia. The bulk density and falling number were very high in average, Zeleny sedimentation values were slightly sub-ordinary. The crude protein content was problematic, only 68 % of samples complied. The wheat quality varied across particular regions mainly due to different rainy conditions. The particularity of the crop year was high yield. (en)
  • Zpráva informuje o výsledcích hodnocení kvality potravinářské pšenice ze sklizně 2014 na území České republiky. Celkem bylo hodnoceno 550 vzorků pekárenské pšenice podle požadavků ČSN 46 1100-2, tj. obsah příměsí a nečistot, objemová hmotnost, číslo poklesu, obsah N-látek a Zelenyho sedimentační test. Výsledky jsou zpracovány formou tabulek, grafů a slovního hodnocení v rámci celé ČR, oblastech Čech, Moravy a jednotlivých krajů. Požadavky na jakost pekárenské pšenice ve čtyřech hodnocených parametrech (tj. bez příměsí a nečistot) splnilo 51 % vzorků z Čechách a 64 % vzorků z Moravy. Objemová hmotnost a číslo poklesu byly v průměru nadstandardní, Zelenyho test mírně podprůměrný. Problémy byly s obsahem N-látek, kdy vyhovělo 68 % vzorků. Kvalita pšenice se lišila v jednotlivých regionech, hlavně vlivem rozdílů v množství a době srážek. Specifitou ročníku jsou vysoké dosahované výnosy.
  • Zpráva informuje o výsledcích hodnocení kvality potravinářské pšenice ze sklizně 2014 na území České republiky. Celkem bylo hodnoceno 550 vzorků pekárenské pšenice podle požadavků ČSN 46 1100-2, tj. obsah příměsí a nečistot, objemová hmotnost, číslo poklesu, obsah N-látek a Zelenyho sedimentační test. Výsledky jsou zpracovány formou tabulek, grafů a slovního hodnocení v rámci celé ČR, oblastech Čech, Moravy a jednotlivých krajů. Požadavky na jakost pekárenské pšenice ve čtyřech hodnocených parametrech (tj. bez příměsí a nečistot) splnilo 51 % vzorků z Čechách a 64 % vzorků z Moravy. Objemová hmotnost a číslo poklesu byly v průměru nadstandardní, Zelenyho test mírně podprůměrný. Problémy byly s obsahem N-látek, kdy vyhovělo 68 % vzorků. Kvalita pšenice se lišila v jednotlivých regionech, hlavně vlivem rozdílů v množství a době srážek. Specifitou ročníku jsou vysoké dosahované výnosy. (cs)
Title
  • Vyhodnocení kvality potravinářské pšenice ze sklizně roku 2014
  • Vyhodnocení kvality potravinářské pšenice ze sklizně roku 2014 (cs)
  • Evaluation of the quality of food wheat from the harvest of 2014 (en)
skos:prefLabel
  • Vyhodnocení kvality potravinářské pšenice ze sklizně roku 2014
  • Vyhodnocení kvality potravinářské pšenice ze sklizně roku 2014 (cs)
  • Evaluation of the quality of food wheat from the harvest of 2014 (en)
skos:notation
  • RIV/25328859:_____/14:#0000819!RIV15-MZE-25328859
http://linked.open...avai/riv/aktivita
http://linked.open...avai/riv/aktivity
  • V
http://linked.open...vai/riv/dodaniDat
http://linked.open...aciTvurceVysledku
http://linked.open.../riv/druhVysledku
http://linked.open...iv/duvernostUdaju
http://linked.open...titaPredkladatele
http://linked.open...dnocenehoVysledku
  • 54422
http://linked.open...ai/riv/idVysledku
  • RIV/25328859:_____/14:#0000819
http://linked.open...riv/jazykVysledku
http://linked.open.../riv/klicovaSlova
  • wheat; bread-making quality (en)
http://linked.open.../riv/klicoveSlovo
http://linked.open...ontrolniKodProRIV
  • [30BCC27C574F]
http://linked.open...i/riv/mistoVydani
  • Kroměříž
http://linked.open...telVyzkumneZpravy
  • Ministerstvo zemědělství České republiky
http://linked.open...in/vavai/riv/obor
http://linked.open...ichTvurcuVysledku
http://linked.open...cetTvurcuVysledku
http://linked.open...UplatneniVysledku
http://linked.open...iv/tvurceVysledku
  • Polišenská, Ivana
  • Jirsa, Ondřej
http://linked.open...rzeVyzkumneZpravy
  • 1.
number of pages
Faceted Search & Find service v1.16.118 as of Jun 21 2024


Alternative Linked Data Documents: ODE     Content Formats:   [cxml] [csv]     RDF   [text] [turtle] [ld+json] [rdf+json] [rdf+xml]     ODATA   [atom+xml] [odata+json]     Microdata   [microdata+json] [html]    About   
This material is Open Knowledge   W3C Semantic Web Technology [RDF Data] Valid XHTML + RDFa
OpenLink Virtuoso version 07.20.3240 as of Jun 21 2024, on Linux (x86_64-pc-linux-gnu), Single-Server Edition (126 GB total memory, 59 GB memory in use)
Data on this page belongs to its respective rights holders.
Virtuoso Faceted Browser Copyright © 2009-2024 OpenLink Software