About: The composition of Barley Grain in regards to Food Technology     Goto   Sponge   NotDistinct   Permalink

An Entity of Type : http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/Vysledek, within Data Space : linked.opendata.cz associated with source document(s)

AttributesValues
rdf:type
rdfs:seeAlso
Description
  • Ječmen je široce využitelnou obilovinou – je jednou ze základních surovin pro výrobu piva, používá se pro krmení hospodářských zvířat a částečně i v přímé lidské výživě. V současné době jsou dobře specifikovány kvalitativní parametry zrna ječmene pro sladovnické využití. Nicméně u některých obsahových látek ječmene, které jsou z pohledu sladovnického průmyslu nebo i z pohledu krmení hospodářských zvířat nežádoucí, byla vědecky prokázána jejich prospěšnost na lidský organismus. Pro potravinářské využití lze zrno ječmene doporučit na základě v příspěvku popsaných obsahových látek s pozitivním účinkem na lidský organismus.
  • Ječmen je široce využitelnou obilovinou – je jednou ze základních surovin pro výrobu piva, používá se pro krmení hospodářských zvířat a částečně i v přímé lidské výživě. V současné době jsou dobře specifikovány kvalitativní parametry zrna ječmene pro sladovnické využití. Nicméně u některých obsahových látek ječmene, které jsou z pohledu sladovnického průmyslu nebo i z pohledu krmení hospodářských zvířat nežádoucí, byla vědecky prokázána jejich prospěšnost na lidský organismus. Pro potravinářské využití lze zrno ječmene doporučit na základě v příspěvku popsaných obsahových látek s pozitivním účinkem na lidský organismus. (cs)
  • Barley is a very versatile cereal. It is one of the basic raw materials for beer production, it is used as livestock feed and partly in human nutrition. Presently, the qualitative parameters for brewing barley grains are very well specified. Nevertheless, some of the substances in barley grain which, in terms of beer production and livestock feed are undesirable have scientifically proven benefits for the human body. The present study describes the components in barley grain with positive effects in human nutrition. (en)
Title
  • The composition of Barley Grain in regards to Food Technology (en)
  • Složení zrna ječmene z hlediska potravinářského využití
  • Složení zrna ječmene z hlediska potravinářského využití (cs)
skos:prefLabel
  • The composition of Barley Grain in regards to Food Technology (en)
  • Složení zrna ječmene z hlediska potravinářského využití
  • Složení zrna ječmene z hlediska potravinářského využití (cs)
skos:notation
  • RIV/25328859:_____/14:#0000784!RIV15-MZE-25328859
http://linked.open...avai/riv/aktivita
http://linked.open...avai/riv/aktivity
  • I, P(QJ1210257)
http://linked.open...iv/cisloPeriodika
  • 5
http://linked.open...vai/riv/dodaniDat
http://linked.open...aciTvurceVysledku
http://linked.open.../riv/druhVysledku
http://linked.open...iv/duvernostUdaju
http://linked.open...titaPredkladatele
http://linked.open...dnocenehoVysledku
  • 45358
http://linked.open...ai/riv/idVysledku
  • RIV/25328859:_____/14:#0000784
http://linked.open...riv/jazykVysledku
http://linked.open.../riv/klicovaSlova
  • β-glucans; low-phytic acid; prevention; nutrients; waxy (en)
http://linked.open.../riv/klicoveSlovo
http://linked.open...odStatuVydavatele
  • CZ - Česká republika
http://linked.open...ontrolniKodProRIV
  • [892A9FD3404A]
http://linked.open...i/riv/nazevZdroje
  • Kvasný průmysl
http://linked.open...in/vavai/riv/obor
http://linked.open...ichTvurcuVysledku
http://linked.open...cetTvurcuVysledku
http://linked.open...vavai/riv/projekt
http://linked.open...UplatneniVysledku
http://linked.open...v/svazekPeriodika
  • 60
http://linked.open...iv/tvurceVysledku
  • Zavřelová, Marta
issn
  • 0023-5830
number of pages
Faceted Search & Find service v1.16.118 as of Jun 21 2024


Alternative Linked Data Documents: ODE     Content Formats:   [cxml] [csv]     RDF   [text] [turtle] [ld+json] [rdf+json] [rdf+xml]     ODATA   [atom+xml] [odata+json]     Microdata   [microdata+json] [html]    About   
This material is Open Knowledge   W3C Semantic Web Technology [RDF Data] Valid XHTML + RDFa
OpenLink Virtuoso version 07.20.3240 as of Jun 21 2024, on Linux (x86_64-pc-linux-gnu), Single-Server Edition (126 GB total memory, 48 GB memory in use)
Data on this page belongs to its respective rights holders.
Virtuoso Faceted Browser Copyright © 2009-2024 OpenLink Software