Attributes | Values |
---|
rdf:type
| |
rdfs:seeAlso
| |
Description
| - Ječmen je široce využitelnou obilovinou – je jednou ze základních surovin pro výrobu piva, používá se pro krmení hospodářských zvířat a částečně i v přímé lidské výživě. V současné době jsou dobře specifikovány kvalitativní parametry zrna ječmene pro sladovnické využití. Nicméně u některých obsahových látek ječmene, které jsou z pohledu sladovnického průmyslu nebo i z pohledu krmení hospodářských zvířat nežádoucí, byla vědecky prokázána jejich prospěšnost na lidský organismus. Pro potravinářské využití lze zrno ječmene doporučit na základě v příspěvku popsaných obsahových látek s pozitivním účinkem na lidský organismus.
- Ječmen je široce využitelnou obilovinou – je jednou ze základních surovin pro výrobu piva, používá se pro krmení hospodářských zvířat a částečně i v přímé lidské výživě. V současné době jsou dobře specifikovány kvalitativní parametry zrna ječmene pro sladovnické využití. Nicméně u některých obsahových látek ječmene, které jsou z pohledu sladovnického průmyslu nebo i z pohledu krmení hospodářských zvířat nežádoucí, byla vědecky prokázána jejich prospěšnost na lidský organismus. Pro potravinářské využití lze zrno ječmene doporučit na základě v příspěvku popsaných obsahových látek s pozitivním účinkem na lidský organismus. (cs)
- Barley is a very versatile cereal. It is one of the basic raw materials for beer production, it is used as livestock feed and partly in human nutrition. Presently, the qualitative parameters for brewing barley grains are very well specified. Nevertheless, some of the substances in barley grain which, in terms of beer production and livestock feed are undesirable have scientifically proven benefits for the human body. The present study describes the components in barley grain with positive effects in human nutrition. (en)
|
Title
| - The composition of Barley Grain in regards to Food Technology (en)
- Složení zrna ječmene z hlediska potravinářského využití
- Složení zrna ječmene z hlediska potravinářského využití (cs)
|
skos:prefLabel
| - The composition of Barley Grain in regards to Food Technology (en)
- Složení zrna ječmene z hlediska potravinářského využití
- Složení zrna ječmene z hlediska potravinářského využití (cs)
|
skos:notation
| - RIV/25328859:_____/14:#0000784!RIV15-MZE-25328859
|
http://linked.open...avai/riv/aktivita
| |
http://linked.open...avai/riv/aktivity
| |
http://linked.open...iv/cisloPeriodika
| |
http://linked.open...vai/riv/dodaniDat
| |
http://linked.open...aciTvurceVysledku
| |
http://linked.open.../riv/druhVysledku
| |
http://linked.open...iv/duvernostUdaju
| |
http://linked.open...titaPredkladatele
| |
http://linked.open...dnocenehoVysledku
| |
http://linked.open...ai/riv/idVysledku
| - RIV/25328859:_____/14:#0000784
|
http://linked.open...riv/jazykVysledku
| |
http://linked.open.../riv/klicovaSlova
| - β-glucans; low-phytic acid; prevention; nutrients; waxy (en)
|
http://linked.open.../riv/klicoveSlovo
| |
http://linked.open...odStatuVydavatele
| |
http://linked.open...ontrolniKodProRIV
| |
http://linked.open...i/riv/nazevZdroje
| |
http://linked.open...in/vavai/riv/obor
| |
http://linked.open...ichTvurcuVysledku
| |
http://linked.open...cetTvurcuVysledku
| |
http://linked.open...vavai/riv/projekt
| |
http://linked.open...UplatneniVysledku
| |
http://linked.open...v/svazekPeriodika
| |
http://linked.open...iv/tvurceVysledku
| |
issn
| |
number of pages
| |