Attributes | Values |
---|
rdf:type
| |
Description
| - In the laboratory of the Agricultural Research Institute Kroměříž breadmaking quality of bread wheat harvested in 2012 in the Czech Republic was evaluated. About 500 samples of bread wheat collected from the farmers was analysed. Number of samples is proporcional to the wheat crop areas in particular region. Quality parameters were evaluated according to the CSN 46 1100-2 (nitrogen content, bulk density, falling number, sedimentation index, admixtures and impurities). Frequency of occurence and quality performance of individual wheat varieties were also evaluated. There is a time series of results obtained used the same methodology since the 2005. For the representative selection of 100 wheat samples Fusarium mycotoxins deoxynivalenol (DON) and zearalenone (ZEA) were analyzed. (en)
- V laboratoři Zemědělského výzkumného ústavu Kroměříž, s.r.o. byla vyhodnocena pekárenská kvalita potravinářské pšenice sklizené v roce 2012 v České republice. Bylo analyzováno 500 vzorků pšenice získaných od farmářů z jednotlivých krajů, proporcionálně k tamním osevním plochám. Kvalita byla hodnocena parametry podle požadavků ČSN 46 1100-2 (N-látky, objemová hmotnost, číslo poklesu, sedimentační index, příměsi a nečistoty). Byla sledována také četnost zastoupení jednotlivých odrůd. Výsledky kvality pšenice sklizně 2012 jsou zhodnoceny i z pohledu souvislé časové řady výsledků získaných stejnou metodikou od roku 2005. U reprezentativního souboru 100 vzorků pšenice byl analyzován obsah fuzáriových mykotoxinů deoxynivalenolu (DON) a zearalenonu (ZEA).
- V laboratoři Zemědělského výzkumného ústavu Kroměříž, s.r.o. byla vyhodnocena pekárenská kvalita potravinářské pšenice sklizené v roce 2012 v České republice. Bylo analyzováno 500 vzorků pšenice získaných od farmářů z jednotlivých krajů, proporcionálně k tamním osevním plochám. Kvalita byla hodnocena parametry podle požadavků ČSN 46 1100-2 (N-látky, objemová hmotnost, číslo poklesu, sedimentační index, příměsi a nečistoty). Byla sledována také četnost zastoupení jednotlivých odrůd. Výsledky kvality pšenice sklizně 2012 jsou zhodnoceny i z pohledu souvislé časové řady výsledků získaných stejnou metodikou od roku 2005. U reprezentativního souboru 100 vzorků pšenice byl analyzován obsah fuzáriových mykotoxinů deoxynivalenolu (DON) a zearalenonu (ZEA). (cs)
|
Title
| - Quality of bread wheat harvested in 2012 (en)
- Kvalita potravinářské pšenice sklizené v roce 2012
- Kvalita potravinářské pšenice sklizené v roce 2012 (cs)
|
skos:prefLabel
| - Quality of bread wheat harvested in 2012 (en)
- Kvalita potravinářské pšenice sklizené v roce 2012
- Kvalita potravinářské pšenice sklizené v roce 2012 (cs)
|
skos:notation
| - RIV/25328859:_____/13:#0000760!RIV14-MZE-25328859
|
http://linked.open...avai/riv/aktivita
| |
http://linked.open...avai/riv/aktivity
| |
http://linked.open...iv/cisloPeriodika
| |
http://linked.open...vai/riv/dodaniDat
| |
http://linked.open...aciTvurceVysledku
| |
http://linked.open.../riv/druhVysledku
| |
http://linked.open...iv/duvernostUdaju
| |
http://linked.open...titaPredkladatele
| |
http://linked.open...dnocenehoVysledku
| |
http://linked.open...ai/riv/idVysledku
| - RIV/25328859:_____/13:#0000760
|
http://linked.open...riv/jazykVysledku
| |
http://linked.open.../riv/klicovaSlova
| - bread wheat; quality; mycotoxins; harvest 2012 (en)
|
http://linked.open.../riv/klicoveSlovo
| |
http://linked.open...odStatuVydavatele
| |
http://linked.open...ontrolniKodProRIV
| |
http://linked.open...i/riv/nazevZdroje
| |
http://linked.open...in/vavai/riv/obor
| |
http://linked.open...ichTvurcuVysledku
| |
http://linked.open...cetTvurcuVysledku
| |
http://linked.open...UplatneniVysledku
| |
http://linked.open...v/svazekPeriodika
| |
http://linked.open...iv/tvurceVysledku
| - Polišenská, Ivana
- Jirsa, Ondřej
- Palík, Slavoj
- Sedláčková, Irena
|
issn
| |
number of pages
| |