Attributes | Values |
---|
rdf:type
| |
rdfs:seeAlso
| |
Description
| - The deoxynivalenol (DON) content was determined during a micro-malting process of six spring barley varieties inoculated with Fusarium culmorum harvested in locality Kroměříž in 2010. The samples were obtained from field trial grown under two growing systems with and without fungicide treatments by Prosaro 250 EC (0,75 l/ha). Application of fungicide decreased contamination of barley grain with mycotoxin DON. The DON content was determined in barley samples before micromalting, after steeping, after germination (green malt) and after kilning and degermination (malt). The DON content was significantly increased during malting in all samples irrespective of variety or growing system. (en)
- Byl sledován obsah deoxynivalenolu (DON) v průběhu sladování u 6 odrůd sladovnického ječmene pěstovaných v rámci polního pokusu založeného v Kroměříži ve sklizňovém roce 2010 a inokulovaných patogenem Fusarium culmorum. Vzorky byly odebrány z neošetřených kontrol a z parcel ošetřených fungicidem Prosaro 250 EC (0,75 l/ha). Aplikace fungicidu podstatně snížila kontaminaci ječmene mykotoxinem DON. Obsah DON byl stanovován v ječmeni a ve sladu v různých fázích sladování – vzorky byly odebírány po ukončení namáčky, klíčení (zelený slad) a po hvozdění a odklíčení (hotový slad). U všech odrůd došlo při sladování k podstatnému zvýšení obsahu DON, a to jak ve variantě kontrolní tak ošetřené fungicidem.
- Byl sledován obsah deoxynivalenolu (DON) v průběhu sladování u 6 odrůd sladovnického ječmene pěstovaných v rámci polního pokusu založeného v Kroměříži ve sklizňovém roce 2010 a inokulovaných patogenem Fusarium culmorum. Vzorky byly odebrány z neošetřených kontrol a z parcel ošetřených fungicidem Prosaro 250 EC (0,75 l/ha). Aplikace fungicidu podstatně snížila kontaminaci ječmene mykotoxinem DON. Obsah DON byl stanovován v ječmeni a ve sladu v různých fázích sladování – vzorky byly odebírány po ukončení namáčky, klíčení (zelený slad) a po hvozdění a odklíčení (hotový slad). U všech odrůd došlo při sladování k podstatnému zvýšení obsahu DON, a to jak ve variantě kontrolní tak ošetřené fungicidem. (cs)
|
Title
| - Deoxynivalenol content changes during malting (en)
- Změny obsahu deoxynivalenolu v průběhu sladování
- Změny obsahu deoxynivalenolu v průběhu sladování (cs)
|
skos:prefLabel
| - Deoxynivalenol content changes during malting (en)
- Změny obsahu deoxynivalenolu v průběhu sladování
- Změny obsahu deoxynivalenolu v průběhu sladování (cs)
|
skos:notation
| - RIV/25328859:_____/13:#0000740!RIV14-MZE-25328859
|
http://linked.open...avai/riv/aktivita
| |
http://linked.open...avai/riv/aktivity
| |
http://linked.open...iv/cisloPeriodika
| |
http://linked.open...vai/riv/dodaniDat
| |
http://linked.open...aciTvurceVysledku
| |
http://linked.open.../riv/druhVysledku
| |
http://linked.open...iv/duvernostUdaju
| |
http://linked.open...titaPredkladatele
| |
http://linked.open...dnocenehoVysledku
| |
http://linked.open...ai/riv/idVysledku
| - RIV/25328859:_____/13:#0000740
|
http://linked.open...riv/jazykVysledku
| |
http://linked.open.../riv/klicovaSlova
| - deoxynivalenol; barley; malt; malting; fungicide protection (en)
|
http://linked.open.../riv/klicoveSlovo
| |
http://linked.open...odStatuVydavatele
| |
http://linked.open...ontrolniKodProRIV
| |
http://linked.open...i/riv/nazevZdroje
| |
http://linked.open...in/vavai/riv/obor
| |
http://linked.open...ichTvurcuVysledku
| |
http://linked.open...cetTvurcuVysledku
| |
http://linked.open...vavai/riv/projekt
| |
http://linked.open...UplatneniVysledku
| |
http://linked.open...v/svazekPeriodika
| |
http://linked.open...iv/tvurceVysledku
| - Polišenská, Ivana
- Sedláčková, Irena
|
issn
| |
number of pages
| |