Attributes | Values |
---|
rdf:type
| |
Description
| - New genetic resources of spring barley KM 1302, KM 1312, KM 1334 chosen on the basis of laboratory analyses, implemented at Brno University of Technology and Research Institute of Brewing and Malting, PLC Brno (validation of low activity of enzyme lipoxygenase, good resistance to diseases, malting quality, inherence of thermostable alele β –amylase /Sd2H a Sd3/) were bred with method of combination crossing from our own materials and genetic resources, new genetic resources of spring barley (productive, malting varieties). These materials were chosen on the basis of chemical and molecular analyses for handover to collection of genetic resources and to Selgen PLC, breeding station in Stupice. New materials are combination of strictly defined characters and are important extension of genetic diversity of spring barley and are applicable for next utilisation in breeding of spring barley for production of new varieties fulfilling contemporary and also perspective demands of malting and beer industry. (en)
- Nové genetické zdroje ječmene jarního KM 1302, KM 1312, KM 1334 vybrané na základě laboratorních analýz, prováděných na pracovišti VUT Brno a VÚPS Brno (ověření nízké aktivity enzymu lipoxygenázy, dobré odolnosti houbovým chorobám, sladovnické kvality, přítomnosti alely β-amylázy /Sd2H a Sd3/) byly vyšlechtěné metodou kombinačního křížení z vlastních materiálů a genetických zdrojů, nových genetických zdrojů ječmene jarního (produktivní, sladovnické odrůdy) dvouřadého ječmene jarního. Pro předání do kolekce genetických zdrojů a na pracoviště podniku Selgen, a.s. šlechtitelské stanice ve Stupicích byly vybrány na základě chemických a molekulárních analýz. Vytvořené materiály jsou kombinací přesně definovaných znaků a jsou významným rozšířením genetické diverzity ječmene jarního a jsou vhodné pro další využití ve šlechtění jarního ječmene pro tvorbu nových odrůd splňujících současné i perspektivní požadavky sladovnického a pivovarského průmyslu.
- Nové genetické zdroje ječmene jarního KM 1302, KM 1312, KM 1334 vybrané na základě laboratorních analýz, prováděných na pracovišti VUT Brno a VÚPS Brno (ověření nízké aktivity enzymu lipoxygenázy, dobré odolnosti houbovým chorobám, sladovnické kvality, přítomnosti alely β-amylázy /Sd2H a Sd3/) byly vyšlechtěné metodou kombinačního křížení z vlastních materiálů a genetických zdrojů, nových genetických zdrojů ječmene jarního (produktivní, sladovnické odrůdy) dvouřadého ječmene jarního. Pro předání do kolekce genetických zdrojů a na pracoviště podniku Selgen, a.s. šlechtitelské stanice ve Stupicích byly vybrány na základě chemických a molekulárních analýz. Vytvořené materiály jsou kombinací přesně definovaných znaků a jsou významným rozšířením genetické diverzity ječmene jarního a jsou vhodné pro další využití ve šlechtění jarního ječmene pro tvorbu nových odrůd splňujících současné i perspektivní požadavky sladovnického a pivovarského průmyslu. (cs)
|
Title
| - A set of new genetic resources of two-row spring barley with low activity of LOX enzyme, good malting quality, inherence of alele for thermostable β-amylase and resistance to diseases (en)
- Soubor nových genetických zdrojů 2-řadého ječmene jarního se sníženou aktivitou enzymu LOX, dobrou sladovnickou kvalitou, přítomností alely pro termostabilní beta-amylázu a odolností houbovým chorobám
- Soubor nových genetických zdrojů 2-řadého ječmene jarního se sníženou aktivitou enzymu LOX, dobrou sladovnickou kvalitou, přítomností alely pro termostabilní beta-amylázu a odolností houbovým chorobám (cs)
|
skos:prefLabel
| - A set of new genetic resources of two-row spring barley with low activity of LOX enzyme, good malting quality, inherence of alele for thermostable β-amylase and resistance to diseases (en)
- Soubor nových genetických zdrojů 2-řadého ječmene jarního se sníženou aktivitou enzymu LOX, dobrou sladovnickou kvalitou, přítomností alely pro termostabilní beta-amylázu a odolností houbovým chorobám
- Soubor nových genetických zdrojů 2-řadého ječmene jarního se sníženou aktivitou enzymu LOX, dobrou sladovnickou kvalitou, přítomností alely pro termostabilní beta-amylázu a odolností houbovým chorobám (cs)
|
skos:notation
| - RIV/25328859:_____/12:#0000721!RIV13-MZE-25328859
|
http://linked.open...avai/riv/aktivita
| |
http://linked.open...avai/riv/aktivity
| |
http://linked.open...vai/riv/dodaniDat
| |
http://linked.open...aciTvurceVysledku
| |
http://linked.open.../riv/druhVysledku
| |
http://linked.open...iv/duvernostUdaju
| |
http://linked.open...onomickeParametry
| - Ekonomickým přínosem (300 tis.Kč.) nově vytvořených genetických zdrojů dvouřadého ječmene jarního je jejich využití ve šlechtění nových odrůd a jejich exportních možností (10%).
|
http://linked.open...titaPredkladatele
| |
http://linked.open...dnocenehoVysledku
| |
http://linked.open...ai/riv/idVysledku
| - RIV/25328859:_____/12:#0000721
|
http://linked.open...terniIdentifikace
| |
http://linked.open...riv/jazykVysledku
| |
http://linked.open...vai/riv/kategorie
| |
http://linked.open.../riv/klicovaSlova
| - spring barley; new genetic resources; low activity of enzyme lipoxygenase; thermostable alele β –amylase (en)
|
http://linked.open.../riv/klicoveSlovo
| |
http://linked.open...ontrolniKodProRIV
| |
http://linked.open.../licencniPoplatek
| |
http://linked.open...in/vavai/riv/obor
| |
http://linked.open...ichTvurcuVysledku
| |
http://linked.open...cetTvurcuVysledku
| |
http://linked.open...vavai/riv/projekt
| |
http://linked.open...UplatneniVysledku
| |
http://linked.open...echnickeParametry
| - Předávací protokol nového genetického zdroje: Adresa: Zemědělský výzkumný ústav Kroměříž, s.r.o., Havlíčkova 2787, 76701 Kroměříž Odpovědná osoba: Ing. Michaela Kadlíková, tel: 573 317 166, kadlikova@vukrom.cz; Selgen a.s. Jankovcova 18 , Praha 7, 170 37, ŠS Sibřina-Stupice 24 Datum uzavření smlouvy: 12.12.2012 Ing. Vladimír Tyller tel: 606 629 101, TyllerVl chlumec@selgen.cz
|
http://linked.open...iv/tvurceVysledku
| |
http://linked.open...avai/riv/vlastnik
| |
http://linked.open...itiJinymSubjektem
| |