About: Vyhodnocení kvality potravinářské pšenice ze sklizně roku 2012     Goto   Sponge   NotDistinct   Permalink

An Entity of Type : http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/Vysledek, within Data Space : linked.opendata.cz associated with source document(s)

AttributesValues
rdf:type
Description
  • The expert study „ Evaluation of quality of bread wheat harvested in 2012 “ was made at the request of the MoA as a base for „Situační a výhledová zpráva Obiloviny 2012“, which is released by the department of plant production of MoA. Quality of food grain harvested in the Czech Republic was evaluated in the laboratory of Agrotest fyto, s.r.o. for representative set of wheat and rye samples originating from all growing areas of the CR. The quality was evaluated according to the ČSN 46 1100-2 standard. In 2012, 68% Bohemian samples and 58% Moravian samples meet the bread wheat quality requirements for four evaluated parameters (bulk density, falling number, Zeleny sedimentation index and crude protein content). The results showed generally high values of crude proteint (90% satisfied). For Zeleny test 99% of samples satisfied. Some issues were observed for bulk density (76% satisfied) and locally for falling number (86% satisfied). The wheat quality considerably varied across regions, mainly due to amount and timing of rainfalls. (en)
  • Odborná studie „Vyhodnocení kvality potravinářské pšenice ze sklizně roku 2012“ byla vypracována na základě požadavku MZe jako podklad pro „Situační a výhledovou zprávu Obiloviny 2012“, kterou vydává Odbor rostlinné výroby MZe. Kvalita potravinářských obilovin sklizených v České republice byla v laboratoři Agrotestu fyto, s.r.o. hodnocena u reprezentativního souboru vzorků pšenice pocházejících ze všech pěstebních oblastí ČR. Kvalita byla hodnocena podle požadavků ČSN 46 1100-2. Ze sklizně 2012 splnilo požadavky na jakost pekárenské pšenice ve čtyřech hodnocených parametrech (objemová hmotnost, číslo poklesu, sedimentační index podle Zelenyho a obsah N-látek) 68 % vzorků sklizených v Čechách a 58 % vzorků sklizených na Moravě. Výsledky ukázaly celkově nadstandardní hodnoty obsahu N-látek (vyhovělo 90 % vzorků). V parametru Zelenyho testu vyhovělo 99 % vzorků. Jisté problémy byly pozorovány u objemové hmotnosti (vyhovělo 76 % vzorků) a lokálně i u čísla poklesu (vyhovělo 86 % vzorků). Kvalita pšenice se značně lišila v jednotlivých regionech, hlavní příčinou byly rozdíly v množství a době srážek.
  • Odborná studie „Vyhodnocení kvality potravinářské pšenice ze sklizně roku 2012“ byla vypracována na základě požadavku MZe jako podklad pro „Situační a výhledovou zprávu Obiloviny 2012“, kterou vydává Odbor rostlinné výroby MZe. Kvalita potravinářských obilovin sklizených v České republice byla v laboratoři Agrotestu fyto, s.r.o. hodnocena u reprezentativního souboru vzorků pšenice pocházejících ze všech pěstebních oblastí ČR. Kvalita byla hodnocena podle požadavků ČSN 46 1100-2. Ze sklizně 2012 splnilo požadavky na jakost pekárenské pšenice ve čtyřech hodnocených parametrech (objemová hmotnost, číslo poklesu, sedimentační index podle Zelenyho a obsah N-látek) 68 % vzorků sklizených v Čechách a 58 % vzorků sklizených na Moravě. Výsledky ukázaly celkově nadstandardní hodnoty obsahu N-látek (vyhovělo 90 % vzorků). V parametru Zelenyho testu vyhovělo 99 % vzorků. Jisté problémy byly pozorovány u objemové hmotnosti (vyhovělo 76 % vzorků) a lokálně i u čísla poklesu (vyhovělo 86 % vzorků). Kvalita pšenice se značně lišila v jednotlivých regionech, hlavní příčinou byly rozdíly v množství a době srážek. (cs)
Title
  • Vyhodnocení kvality potravinářské pšenice ze sklizně roku 2012
  • Vyhodnocení kvality potravinářské pšenice ze sklizně roku 2012 (cs)
  • Evaluation of quality of bread wheat harvested in 2012 (en)
skos:prefLabel
  • Vyhodnocení kvality potravinářské pšenice ze sklizně roku 2012
  • Vyhodnocení kvality potravinářské pšenice ze sklizně roku 2012 (cs)
  • Evaluation of quality of bread wheat harvested in 2012 (en)
skos:notation
http://linked.open...avai/riv/aktivita
http://linked.open...avai/riv/aktivity
  • I, P(QG50041)
http://linked.open...vai/riv/dodaniDat
http://linked.open...aciTvurceVysledku
http://linked.open.../riv/druhVysledku
http://linked.open...iv/duvernostUdaju
http://linked.open...titaPredkladatele
http://linked.open...dnocenehoVysledku
  • 178862
http://linked.open...ai/riv/idVysledku
  • RIV/25328859:_____/12:#0000712
http://linked.open...riv/jazykVysledku
http://linked.open.../riv/klicovaSlova
  • bread wheat; quality; harvest 2012 (en)
http://linked.open.../riv/klicoveSlovo
http://linked.open...PrislusnehoOrganu
  • Ministerstvo zemědělství, Praha
http://linked.open...ontrolniKodProRIV
  • [BCB23C2B0EDC]
http://linked.open...in/vavai/riv/obor
http://linked.open...ichTvurcuVysledku
http://linked.open...cetTvurcuVysledku
http://linked.open...vavai/riv/projekt
http://linked.open...UplatneniVysledku
http://linked.open...iv/tvurceVysledku
  • Polišenská, Ivana
  • Jirsa, Ondřej
  • Palík, Slavoj
http://linked.open...iv/uzemniPlatnost
Faceted Search & Find service v1.16.118 as of Jun 21 2024


Alternative Linked Data Documents: ODE     Content Formats:   [cxml] [csv]     RDF   [text] [turtle] [ld+json] [rdf+json] [rdf+xml]     ODATA   [atom+xml] [odata+json]     Microdata   [microdata+json] [html]    About   
This material is Open Knowledge   W3C Semantic Web Technology [RDF Data] Valid XHTML + RDFa
OpenLink Virtuoso version 07.20.3240 as of Jun 21 2024, on Linux (x86_64-pc-linux-gnu), Single-Server Edition (126 GB total memory, 59 GB memory in use)
Data on this page belongs to its respective rights holders.
Virtuoso Faceted Browser Copyright © 2009-2024 OpenLink Software