About: Hulless barley (Hordeum vulgare convar. distichonvar. Nudum (L.) Alef.)     Goto   Sponge   NotDistinct   Permalink

An Entity of Type : http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/Vysledek, within Data Space : linked.opendata.cz associated with source document(s)

AttributesValues
rdf:type
Description
  • Kapitola je věnována problematice pěstebních a dalších nároků při semenářství a produkci osiva ječmene s bezpluchým typem zrna v ekologickém zemědělství. Je zde uvedena charakteristika, specifické vlastnosti a botanické zařazení daného druhu. Dále jsou shrnuty nároky bezpluchého ječmene na přírodní podmínky, půdu, živiny, předplodiny a izolační vzdálenost u množitelských porostů. Následuje popis pěstebních nároků: výživa a hnojení, termín a způsob setí, ošetřování porostů v průběhu vegetace. Je uveden postup při provádění přehlídek množitelských porostů, dále specifika související se sklizní a úpravou osiva po sklizni, požadavky na kvalitu osiva, výčet a opatření v případě výskytu škodlivých organismů v porostu (choroby, škůdci, apod.) s ohledem na kvalitu osiva.
  • Kapitola je věnována problematice pěstebních a dalších nároků při semenářství a produkci osiva ječmene s bezpluchým typem zrna v ekologickém zemědělství. Je zde uvedena charakteristika, specifické vlastnosti a botanické zařazení daného druhu. Dále jsou shrnuty nároky bezpluchého ječmene na přírodní podmínky, půdu, živiny, předplodiny a izolační vzdálenost u množitelských porostů. Následuje popis pěstebních nároků: výživa a hnojení, termín a způsob setí, ošetřování porostů v průběhu vegetace. Je uveden postup při provádění přehlídek množitelských porostů, dále specifika související se sklizní a úpravou osiva po sklizni, požadavky na kvalitu osiva, výčet a opatření v případě výskytu škodlivých organismů v porostu (choroby, škůdci, apod.) s ohledem na kvalitu osiva. (cs)
  • Chapter is dedicated to the issue of the cultivation and other requirements in the seed growing and production of hulless barley seeds in organic agriculture. Here is given characteristics, the specific characters and botanical enlistment of the species. Further are summarised claims od hulless barley on the natural conditions, the soil, nutrients, forecrops and isolation distance at the multiplication stands. Follows description of planting requirements: nutrition and fertilizers, terms and techniques of sowing, treatments of the stands during vegetation. Is given the procedure to perform multiplication crop inspections, the specific features relating to the harvest and post-harvest preparation, the requirements in the quality of seeds, the list and of the measures in the case of the presence of harmful organisms in the stand (diseases, pests, etc. ) regards to the quality of seeds. (en)
Title
  • Hulless barley (Hordeum vulgare convar. distichonvar. Nudum (L.) Alef.) (en)
  • Bezpluchý ječmen (Hordeum vulgare convar. distichonvar. Nudum (L.) Alef.)
  • Bezpluchý ječmen (Hordeum vulgare convar. distichonvar. Nudum (L.) Alef.) (cs)
skos:prefLabel
  • Hulless barley (Hordeum vulgare convar. distichonvar. Nudum (L.) Alef.) (en)
  • Bezpluchý ječmen (Hordeum vulgare convar. distichonvar. Nudum (L.) Alef.)
  • Bezpluchý ječmen (Hordeum vulgare convar. distichonvar. Nudum (L.) Alef.) (cs)
skos:notation
  • RIV/25328859:_____/12:#0000665!RIV13-MZE-25328859
http://linked.open...avai/riv/aktivita
http://linked.open...avai/riv/aktivity
  • I
http://linked.open...vai/riv/dodaniDat
http://linked.open...aciTvurceVysledku
http://linked.open.../riv/druhVysledku
http://linked.open...iv/duvernostUdaju
http://linked.open...titaPredkladatele
http://linked.open...dnocenehoVysledku
  • 124887
http://linked.open...ai/riv/idVysledku
  • RIV/25328859:_____/12:#0000665
http://linked.open...riv/jazykVysledku
http://linked.open.../riv/klicovaSlova
  • hulless barley (en)
http://linked.open.../riv/klicoveSlovo
http://linked.open...ontrolniKodProRIV
  • [912E39C724E9]
http://linked.open...i/riv/mistoVydani
  • Olomouc
http://linked.open...i/riv/nazevZdroje
  • Produkce osiv v ekologickém zemědělství
http://linked.open...in/vavai/riv/obor
http://linked.open...ichTvurcuVysledku
http://linked.open...v/pocetStranKnihy
http://linked.open...cetTvurcuVysledku
http://linked.open...UplatneniVysledku
http://linked.open...iv/tvurceVysledku
  • Vaculová, Kateřina
number of pages
http://purl.org/ne...btex#hasPublisher
  • Bioinstitut
https://schema.org/isbn
  • 978-80-87371-01-5
Faceted Search & Find service v1.16.118 as of Jun 21 2024


Alternative Linked Data Documents: ODE     Content Formats:   [cxml] [csv]     RDF   [text] [turtle] [ld+json] [rdf+json] [rdf+xml]     ODATA   [atom+xml] [odata+json]     Microdata   [microdata+json] [html]    About   
This material is Open Knowledge   W3C Semantic Web Technology [RDF Data] Valid XHTML + RDFa
OpenLink Virtuoso version 07.20.3240 as of Jun 21 2024, on Linux (x86_64-pc-linux-gnu), Single-Server Edition (126 GB total memory, 34 GB memory in use)
Data on this page belongs to its respective rights holders.
Virtuoso Faceted Browser Copyright © 2009-2024 OpenLink Software