About: Vyhodnocení kvality potravinářské pšenice ze sklizně roku 2011     Goto   Sponge   NotDistinct   Permalink

An Entity of Type : http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/Vysledek, within Data Space : linked.opendata.cz associated with source document(s)

AttributesValues
rdf:type
Description
  • Odborná studie „Vyhodnocení kvality potravinářské pšenice ze sklizně roku 2011“ byla vypracována na základě požadavku MZe jako podklad pro „Situační a výhledovou zprávu Obiloviny 2011“, kterou vydává Odbor rostlinné výroby MZe. Kvalita potravinářských obilovin sklizených v České republice byla v laboratoři Agrotestu fyto, s.r.o. hodnocena u reprezentativního souboru vzorků pšenice pocházejících ze všech pěstebních oblastí ČR. Kvalita byla hodnocena podle požadavků ČSN 46 1100-2. Ze sklizně 2011 splnilo požadavky na jakost pekárenské pšenice ve čtyřech hodnocených parametrech (objemová hmotnost, číslo poklesu, sedimentační index podle Zelenyho a obsah dusíkatých látek) 49 % vzorků; 48 % vzorků sklizených v Čechách a 50 % vzorků sklizených na Moravě. Výsledky ukázaly u pšenice celkově dobré hodnoty objemové hmotnosti a Zelenyho testu, zjištěny byly problémy s číslem poklesu a obsahem dusíkatých látek. Číslo poklesu vyhovělo u 71 % vzorků a obsah N-látek u 74 % vzorků. Součástí bylo také vyhodnocení kvality obilovin ze sklizně roku 2011 z hlediska výskytu limitovaných fuzáriových mykotoxinů podle nařízení Komise (ES) č. 1881/2006.
  • Odborná studie „Vyhodnocení kvality potravinářské pšenice ze sklizně roku 2011“ byla vypracována na základě požadavku MZe jako podklad pro „Situační a výhledovou zprávu Obiloviny 2011“, kterou vydává Odbor rostlinné výroby MZe. Kvalita potravinářských obilovin sklizených v České republice byla v laboratoři Agrotestu fyto, s.r.o. hodnocena u reprezentativního souboru vzorků pšenice pocházejících ze všech pěstebních oblastí ČR. Kvalita byla hodnocena podle požadavků ČSN 46 1100-2. Ze sklizně 2011 splnilo požadavky na jakost pekárenské pšenice ve čtyřech hodnocených parametrech (objemová hmotnost, číslo poklesu, sedimentační index podle Zelenyho a obsah dusíkatých látek) 49 % vzorků; 48 % vzorků sklizených v Čechách a 50 % vzorků sklizených na Moravě. Výsledky ukázaly u pšenice celkově dobré hodnoty objemové hmotnosti a Zelenyho testu, zjištěny byly problémy s číslem poklesu a obsahem dusíkatých látek. Číslo poklesu vyhovělo u 71 % vzorků a obsah N-látek u 74 % vzorků. Součástí bylo také vyhodnocení kvality obilovin ze sklizně roku 2011 z hlediska výskytu limitovaných fuzáriových mykotoxinů podle nařízení Komise (ES) č. 1881/2006. (cs)
  • The expert study „Evaluation of quality of bread wheat harvested in 2011 “ was made at the request of the MoA as a base for „Situační a výhledová zpráva Obiloviny 2011“, which is released by the department of plant production of MoA. Quality of food grain harvested in the Czech Republic was evaluated in the laboratory of Agrotest fyto, s.r.o. for representative set of wheat and rye samples originating from all growing areas of the CR. The quality was evaluated according to the ČSN 46 1100-2 standard. In 2011, 49% samples in total, 48% Bohemian samples and 50% Moravian samples meet the bread wheat quality requirements for four evaluated parameters (bulk density, falling number, Zeleny sedimentation index and crude protein content). The results for wheat showed generally good values of bulk density and Zeleny test, some issues were observed for falling number and protein content. Falling number was satisfactory for 71% of samples and crude protein content for 74% of samples. The object of the study was also evaluation of 2011 harvest year grain quality with respect to the occurence of limited fusarium mycotoxins according to the Commission Regulation (EU) 1881/2006. (en)
Title
  • Vyhodnocení kvality potravinářské pšenice ze sklizně roku 2011
  • Vyhodnocení kvality potravinářské pšenice ze sklizně roku 2011 (cs)
  • Evaluation of quality of bread wheat harvested in 2011 (en)
skos:prefLabel
  • Vyhodnocení kvality potravinářské pšenice ze sklizně roku 2011
  • Vyhodnocení kvality potravinářské pšenice ze sklizně roku 2011 (cs)
  • Evaluation of quality of bread wheat harvested in 2011 (en)
skos:notation
http://linked.open...avai/riv/aktivita
http://linked.open...avai/riv/aktivity
  • I, P(QG50041), P(QG60047)
http://linked.open...vai/riv/dodaniDat
http://linked.open...aciTvurceVysledku
http://linked.open.../riv/druhVysledku
http://linked.open...iv/duvernostUdaju
http://linked.open...titaPredkladatele
http://linked.open...dnocenehoVysledku
  • 239866
http://linked.open...ai/riv/idVysledku
  • RIV/25328859:_____/11:#0000710
http://linked.open...riv/jazykVysledku
http://linked.open.../riv/klicovaSlova
  • bread wheat; quality; mycotoxins; harvest 2011 (en)
http://linked.open.../riv/klicoveSlovo
http://linked.open...PrislusnehoOrganu
  • Ministerstvo zemědělství, Praha
http://linked.open...ontrolniKodProRIV
  • [927214B78126]
http://linked.open...in/vavai/riv/obor
http://linked.open...ichTvurcuVysledku
http://linked.open...cetTvurcuVysledku
http://linked.open...vavai/riv/projekt
http://linked.open...UplatneniVysledku
http://linked.open...iv/tvurceVysledku
  • Polišenská, Ivana
  • Jirsa, Ondřej
  • Palík, Slavoj
http://linked.open...iv/uzemniPlatnost
Faceted Search & Find service v1.16.118 as of Jun 21 2024


Alternative Linked Data Documents: ODE     Content Formats:   [cxml] [csv]     RDF   [text] [turtle] [ld+json] [rdf+json] [rdf+xml]     ODATA   [atom+xml] [odata+json]     Microdata   [microdata+json] [html]    About   
This material is Open Knowledge   W3C Semantic Web Technology [RDF Data] Valid XHTML + RDFa
OpenLink Virtuoso version 07.20.3240 as of Jun 21 2024, on Linux (x86_64-pc-linux-gnu), Single-Server Edition (126 GB total memory, 48 GB memory in use)
Data on this page belongs to its respective rights holders.
Virtuoso Faceted Browser Copyright © 2009-2024 OpenLink Software