About: Důlkovač k výsevům do květináčků     Goto   Sponge   NotDistinct   Permalink

An Entity of Type : http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/Vysledek, within Data Space : linked.opendata.cz associated with source document(s)

AttributesValues
rdf:type
Description
  • The greatest part of experimental work on the host-pathogen interaction in barley - powdery mildew pathogen is aimed at identifying resistance genes in barley to the pathogen. For this, about 8 seeds of tested varieties are sown into pots with 60-mm upper diameter. However, a large number of varieties with heterogeneous resistance (they are composed of two or more lines with different resistance) are regularly found. In such varieties, individual seeds must be sown, plants must be harvested separately and individual progenies must be tested again. As usual, 6 plant progenies per variety are tested. However, it greatly decreases a capacity of tests because instead of 30 varieties, which can be placed in the space of one experimental series, only 5 varieties can be tested, each of which is represented by 6 progenies. The dibbles have fully approved themselves in current use and their production is prepared in the BMF firm in Kromeriz. (en)
  • Největší objem experimentální práce v rámci hostitelsko patogenního vztahu ječmen - původce padlí je zaměřen na identifikaci genů odolnosti ječmene k původci padlí. K tomu jsou testované variety vysévány v počtu přibližně 8 zrn do květináčků o horním průměru 60 mm. V testech je však pravidelně zjišťován vysoký počet variet s heterogenní odolností (ty jsou tvořeny dvěma či více liniemi s rozdílnou odolností). Ty je třeba vyset po jednotlivých zrnech, rostliny individuálně sklidit a testovat jednotlivá potomstva. Obvykle je testováno 6 potomstev rostlin od každé variety. To značně snižuje kapacitu testů, neboť místo 30 variet, které lze prostorově umístit do jedné pokusné série, může být testováno jen 5 variet, z nichž každá je reprezentována 6 potomstvy. Řešením je vyvinutý důlkovač, který se při dosavadním používání plně osvědčil a jehož výroba je připravena ve firmě BMF v Kroměříži.
  • Největší objem experimentální práce v rámci hostitelsko patogenního vztahu ječmen - původce padlí je zaměřen na identifikaci genů odolnosti ječmene k původci padlí. K tomu jsou testované variety vysévány v počtu přibližně 8 zrn do květináčků o horním průměru 60 mm. V testech je však pravidelně zjišťován vysoký počet variet s heterogenní odolností (ty jsou tvořeny dvěma či více liniemi s rozdílnou odolností). Ty je třeba vyset po jednotlivých zrnech, rostliny individuálně sklidit a testovat jednotlivá potomstva. Obvykle je testováno 6 potomstev rostlin od každé variety. To značně snižuje kapacitu testů, neboť místo 30 variet, které lze prostorově umístit do jedné pokusné série, může být testováno jen 5 variet, z nichž každá je reprezentována 6 potomstvy. Řešením je vyvinutý důlkovač, který se při dosavadním používání plně osvědčil a jehož výroba je připravena ve firmě BMF v Kroměříži. (cs)
Title
  • Důlkovač k výsevům do květináčků
  • A dibble for sowing into pots (en)
  • Důlkovač k výsevům do květináčků (cs)
skos:prefLabel
  • Důlkovač k výsevům do květináčků
  • A dibble for sowing into pots (en)
  • Důlkovač k výsevům do květináčků (cs)
skos:notation
  • RIV/25328859:_____/10:#0000525!RIV11-MSM-25328859
http://linked.open...avai/riv/aktivita
http://linked.open...avai/riv/aktivity
  • Z(MSM2532885901)
http://linked.open...vai/riv/dodaniDat
http://linked.open...aciTvurceVysledku
http://linked.open.../riv/druhVysledku
http://linked.open...iv/duvernostUdaju
http://linked.open...onomickeParametry
  • V jednom květináčku mohou být testována tři potomstva, což umožňuje zvýšení kapacity těchto testů trojnásobně. V r. 2010 byly důlkovače využity při testech přibližně 800 potomstev (byly tak použity při osevu cca 25 tis. květináčků).
http://linked.open...titaPredkladatele
http://linked.open...dnocenehoVysledku
  • 255365
http://linked.open...ai/riv/idVysledku
  • RIV/25328859:_____/10:#0000525
http://linked.open...terniIdentifikace
  • DREI_4
http://linked.open...riv/jazykVysledku
http://linked.open...vai/riv/kategorie
http://linked.open.../riv/klicovaSlova
  • dibble for sowing (en)
http://linked.open.../riv/klicoveSlovo
http://linked.open...ontrolniKodProRIV
  • [08A85251A5E7]
http://linked.open...okalizaceVysledku
  • Agrotest fyto, s.r.o.
http://linked.open...in/vavai/riv/obor
http://linked.open...ichTvurcuVysledku
http://linked.open...cetTvurcuVysledku
http://linked.open...UplatneniVysledku
http://linked.open...echnickeParametry
  • Z nerezového plechu byla vyřezána součástka tvaru rovnostranného trojúhelníku. Její vrcholy byly odstřiženy a každý z konců opatřen válcovým segmentem rozměru 8 x 15 mm, na vnější straně zaobleným.
http://linked.open...iv/tvurceVysledku
  • Dreiseitl, Antonín
http://linked.open...avai/riv/vlastnik
http://linked.open...itiJinymSubjektem
http://linked.open...n/vavai/riv/zamer
Faceted Search & Find service v1.16.118 as of Jun 21 2024


Alternative Linked Data Documents: ODE     Content Formats:   [cxml] [csv]     RDF   [text] [turtle] [ld+json] [rdf+json] [rdf+xml]     ODATA   [atom+xml] [odata+json]     Microdata   [microdata+json] [html]    About   
This material is Open Knowledge   W3C Semantic Web Technology [RDF Data] Valid XHTML + RDFa
OpenLink Virtuoso version 07.20.3240 as of Jun 21 2024, on Linux (x86_64-pc-linux-gnu), Single-Server Edition (126 GB total memory, 35 GB memory in use)
Data on this page belongs to its respective rights holders.
Virtuoso Faceted Browser Copyright © 2009-2024 OpenLink Software