About: Inokulační izolátor     Goto   Sponge   NotDistinct   Permalink

An Entity of Type : http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/Vysledek, within Data Space : linked.opendata.cz associated with source document(s)

AttributesValues
rdf:type
Description
  • Největší objem experimentální práce v rámci hostitelsko patogenního vztahu ječmen (Hordeum vulgare) - původce padlí (Blumeria graminis f.sp. hordei) je zaměřen na identifikaci genů odolnosti ječmene k původci padlí. Geny odolnosti lze identifikovat tzv. postulační metodou, která je založena na zjištění a následném porovnání reakčních spekter sledovaných variet ječmene po inokulaci sérií vybraných izolátů daného patogenu. K tomu je třeba v malých květináčcích vypěstovat mladé rostliny příslušných variet. Každá série rostlin sledovaných variet pak musí být odděleně inokulována jednotlivými izoláty, a to tak, aby nedošlo k přenosu inokula na jiné rostliny určené k inokulaci jinými izoláty. Takovéto inokulační izolátory na trhu neexistují. Inokulační izolátory také musí respektovat prostorová omezení skleníku a pracovních stolů.
  • Největší objem experimentální práce v rámci hostitelsko patogenního vztahu ječmen (Hordeum vulgare) - původce padlí (Blumeria graminis f.sp. hordei) je zaměřen na identifikaci genů odolnosti ječmene k původci padlí. Geny odolnosti lze identifikovat tzv. postulační metodou, která je založena na zjištění a následném porovnání reakčních spekter sledovaných variet ječmene po inokulaci sérií vybraných izolátů daného patogenu. K tomu je třeba v malých květináčcích vypěstovat mladé rostliny příslušných variet. Každá série rostlin sledovaných variet pak musí být odděleně inokulována jednotlivými izoláty, a to tak, aby nedošlo k přenosu inokula na jiné rostliny určené k inokulaci jinými izoláty. Takovéto inokulační izolátory na trhu neexistují. Inokulační izolátory také musí respektovat prostorová omezení skleníku a pracovních stolů. (cs)
  • The greatest part of experimental work on the host-pathogen interaction in barley (Hordeum vulgare)-powdery mildew pathogen (Blumeria graminis f.sp. hordei) is aimed at identifying resistance genes in barley to the pathogen. Resistance genes can be identified using the so-called postulation method, which is based on determination and following comparison of reaction patterns of barley varieties examined after inoculation with a series of selected isolates of the pathogen. For this, young plants of corresponding varieties are cultivated in small pots. Each plant series of varieties examined has to be inoculated separately with individual isolates in such a way to avoid transmitting the inoculum on other plants that will be inoculated with other isolates. Such inoculation isolators are not available on the market. Inoculation isolators have also to respect area restrictions of the greenhouse and work-tables. (en)
Title
  • Inokulační izolátor
  • An inoculation isolator (en)
  • Inokulační izolátor (cs)
skos:prefLabel
  • Inokulační izolátor
  • An inoculation isolator (en)
  • Inokulační izolátor (cs)
skos:notation
  • RIV/25328859:_____/10:#0000524!RIV11-MSM-25328859
http://linked.open...avai/riv/aktivita
http://linked.open...avai/riv/aktivity
  • Z(MSM2532885901)
http://linked.open...vai/riv/dodaniDat
http://linked.open...aciTvurceVysledku
http://linked.open.../riv/druhVysledku
http://linked.open...iv/duvernostUdaju
http://linked.open...onomickeParametry
  • Významné snížení množství lidské práce a snížení rizika vzájemné kontaminace izolátů, jejichž nové získání by bylo velmi nákladné. Izoláty, které se kterými pracujeme, pocházejí se sběrů daného patogenu na celé planetě a jsou tak velmi cenné.
http://linked.open...titaPredkladatele
http://linked.open...dnocenehoVysledku
  • 264099
http://linked.open...ai/riv/idVysledku
  • RIV/25328859:_____/10:#0000524
http://linked.open...terniIdentifikace
  • DREI_3
http://linked.open...riv/jazykVysledku
http://linked.open...vai/riv/kategorie
http://linked.open.../riv/klicovaSlova
  • inoculation isolator (en)
http://linked.open.../riv/klicoveSlovo
http://linked.open...ontrolniKodProRIV
  • [1AA23AC2A2D1]
http://linked.open...okalizaceVysledku
  • Agrotest fyto, s.r.o.
http://linked.open...in/vavai/riv/obor
http://linked.open...ichTvurcuVysledku
http://linked.open...cetTvurcuVysledku
http://linked.open...UplatneniVysledku
http://linked.open...echnickeParametry
  • Z železných L-profilů byl zkonstruován kovový rám ve tvaru hranolu o rozměrech š 700 mm, v 600 mm, d 550 mm, stěny izolátoru jsou tvořeny okenními tabulemi.
http://linked.open...iv/tvurceVysledku
  • Dreiseitl, Antonín
http://linked.open...avai/riv/vlastnik
http://linked.open...itiJinymSubjektem
http://linked.open...n/vavai/riv/zamer
Faceted Search & Find service v1.16.118 as of Jun 21 2024


Alternative Linked Data Documents: ODE     Content Formats:   [cxml] [csv]     RDF   [text] [turtle] [ld+json] [rdf+json] [rdf+xml]     ODATA   [atom+xml] [odata+json]     Microdata   [microdata+json] [html]    About   
This material is Open Knowledge   W3C Semantic Web Technology [RDF Data] Valid XHTML + RDFa
OpenLink Virtuoso version 07.20.3240 as of Jun 21 2024, on Linux (x86_64-pc-linux-gnu), Single-Server Edition (126 GB total memory, 58 GB memory in use)
Data on this page belongs to its respective rights holders.
Virtuoso Faceted Browser Copyright © 2009-2024 OpenLink Software