About: Odklápěcí osvětlovací těleso     Goto   Sponge   NotDistinct   Permalink

An Entity of Type : http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/Vysledek, within Data Space : linked.opendata.cz associated with source document(s)

AttributesValues
rdf:type
Description
  • Experimental work on the host-pathogen interaction in barley powdery mildew pathogen can only be realized if using a series of selected isolates of the pathogen. The isolates that are stored come from collections across the entire planet and thus they are highly valuable. Blumeria is a biotrophic organism and its reproduction cycle takes 14 days at a room temperature. After this time, at latest, isolates would have to be inoculated on fresh tissue of young plants. However, the isolates are kept in refrigerators at 5-7°C. Thus, the interval between inoculations required is extended from 2 to 8 weeks. Two refrigerators with a movable glass top cover are used. They are placed under laboratory conditions without natural light, therefore, both plants and leaf segments on which the isolates are reproduced, must be illuminated with an artificial source. At the same time, handling with isolates must be easy. A useful solution is a hinged lighting fixture that is not available on the market. (en)
  • Experimentální práce v rámci hostitelsko patogenního vztahu ječmen (Hordeum vulgare) - původce padlí (Blumeria graminis f.sp. hordei) lze realizovat jen díky existenci série vybraných izolátů uvedeného patogenu. Izoláty, které uchováváme, pocházejí se sběrů na celé planetě a jsou tak velmi cenné. Blumeria je biotrofní organismus a jeho reprodukční cyklus je při pokojové teplotě 14 dnů. Nejpozději po této době by se musely izoláty inokulovat na čerstvé pletivo mladých rostlin. Izoláty jsou však udržovány v chladničkách při teplotě 5 - 7°C. Tím je prodloužen interval mezi nutnou inokulací ze 2 na 8 týdnů. K tomu slouží dvě chladničky s proskleným odsouvatelným horním víkem. Ty jsou umístěny v laboratorních podmínkách bez přirozeného světla a rostliny i listové segmenty, na kterých se izoláty reprodukují, tak musí být osvětleny umělým zdrojem. Přitom nesmí být omezena možnost snadné manipulace s izoláty. Řešením je odklápěcí osvětlovací těleso, které však na trhu neexistuje.
  • Experimentální práce v rámci hostitelsko patogenního vztahu ječmen (Hordeum vulgare) - původce padlí (Blumeria graminis f.sp. hordei) lze realizovat jen díky existenci série vybraných izolátů uvedeného patogenu. Izoláty, které uchováváme, pocházejí se sběrů na celé planetě a jsou tak velmi cenné. Blumeria je biotrofní organismus a jeho reprodukční cyklus je při pokojové teplotě 14 dnů. Nejpozději po této době by se musely izoláty inokulovat na čerstvé pletivo mladých rostlin. Izoláty jsou však udržovány v chladničkách při teplotě 5 - 7°C. Tím je prodloužen interval mezi nutnou inokulací ze 2 na 8 týdnů. K tomu slouží dvě chladničky s proskleným odsouvatelným horním víkem. Ty jsou umístěny v laboratorních podmínkách bez přirozeného světla a rostliny i listové segmenty, na kterých se izoláty reprodukují, tak musí být osvětleny umělým zdrojem. Přitom nesmí být omezena možnost snadné manipulace s izoláty. Řešením je odklápěcí osvětlovací těleso, které však na trhu neexistuje. (cs)
Title
  • Odklápěcí osvětlovací těleso
  • A hinged lighting fixture (en)
  • Odklápěcí osvětlovací těleso (cs)
skos:prefLabel
  • Odklápěcí osvětlovací těleso
  • A hinged lighting fixture (en)
  • Odklápěcí osvětlovací těleso (cs)
skos:notation
  • RIV/25328859:_____/10:#0000523!RIV11-MSM-25328859
http://linked.open...avai/riv/aktivita
http://linked.open...avai/riv/aktivity
  • Z(MSM2532885901)
http://linked.open...vai/riv/dodaniDat
http://linked.open...aciTvurceVysledku
http://linked.open.../riv/druhVysledku
http://linked.open...iv/duvernostUdaju
http://linked.open...onomickeParametry
  • Významné snížení množství lidské práce a snížení rizika kontaminace izolátů, jejichž nové získání by bylo velmi nákladné.
http://linked.open...titaPredkladatele
http://linked.open...dnocenehoVysledku
  • 276399
http://linked.open...ai/riv/idVysledku
  • RIV/25328859:_____/10:#0000523
http://linked.open...terniIdentifikace
  • DREI_2
http://linked.open...riv/jazykVysledku
http://linked.open...vai/riv/kategorie
http://linked.open.../riv/klicovaSlova
  • hinged lighting fixture (en)
http://linked.open.../riv/klicoveSlovo
http://linked.open...ontrolniKodProRIV
  • [9790BC5B7BD3]
http://linked.open...okalizaceVysledku
  • Agrotest fyto, s.r.o.
http://linked.open...in/vavai/riv/obor
http://linked.open...ichTvurcuVysledku
http://linked.open...cetTvurcuVysledku
http://linked.open...UplatneniVysledku
http://linked.open...echnickeParametry
  • Základem vyvinutého odklápěcího osvětlovacího tělesa je dvoudílný rám tvořený dvěma komplementárními U-profily z hliníkového plechu.
http://linked.open...iv/tvurceVysledku
  • Dreiseitl, Antonín
http://linked.open...avai/riv/vlastnik
http://linked.open...itiJinymSubjektem
http://linked.open...n/vavai/riv/zamer
Faceted Search & Find service v1.16.118 as of Jun 21 2024


Alternative Linked Data Documents: ODE     Content Formats:   [cxml] [csv]     RDF   [text] [turtle] [ld+json] [rdf+json] [rdf+xml]     ODATA   [atom+xml] [odata+json]     Microdata   [microdata+json] [html]    About   
This material is Open Knowledge   W3C Semantic Web Technology [RDF Data] Valid XHTML + RDFa
OpenLink Virtuoso version 07.20.3240 as of Jun 21 2024, on Linux (x86_64-pc-linux-gnu), Single-Server Edition (126 GB total memory, 35 GB memory in use)
Data on this page belongs to its respective rights holders.
Virtuoso Faceted Browser Copyright © 2009-2024 OpenLink Software