About: Hodnocení kvality zrna vybraných vzorků netradiční pšenice a bezpluchého ječmene     Goto   Sponge   NotDistinct   Permalink

An Entity of Type : http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/Vysledek, within Data Space : linked.opendata.cz associated with source document(s)

AttributesValues
rdf:type
Description
  • Obohacení pšeničných výrobků o látky se zdravotně příznivým vlivem na lidský organismus prostřednictvím přídavku surovin, zejména zrnin s vysokým obsahem vlákniny potravy, vitaminů, antioxidantů a dalších biologicky aktivních látek, je často limitováno jejich nevhodnými technologickými vlastnostmi. Výsledky porovnání vybraných genetických zdrojů pšenice s netradičním zabarvením zrna a ječmene jarního s bezpluchým zrnem ukázaly, že mezi studovanými zdroji jsou výrazné rozdíly v chemickém složení, technologických i reologických parametrech. Tyto rozdíly predikují odlišné možnosti využití studovaných obilnin v pekárenství a pečivárenství.
  • Obohacení pšeničných výrobků o látky se zdravotně příznivým vlivem na lidský organismus prostřednictvím přídavku surovin, zejména zrnin s vysokým obsahem vlákniny potravy, vitaminů, antioxidantů a dalších biologicky aktivních látek, je často limitováno jejich nevhodnými technologickými vlastnostmi. Výsledky porovnání vybraných genetických zdrojů pšenice s netradičním zabarvením zrna a ječmene jarního s bezpluchým zrnem ukázaly, že mezi studovanými zdroji jsou výrazné rozdíly v chemickém složení, technologických i reologických parametrech. Tyto rozdíly predikují odlišné možnosti využití studovaných obilnin v pekárenství a pečivárenství. (cs)
  • Enrichment of wheat products with substances exhibiting health preventive effects on the human organism through adding raw materials, especially grain crops with high content of dietary fibre, vitamins, antioxidants and other bioactive compounds is often limited by their undesirable technological properties. Results of comparison of selected wheat genetic resources with different grain colour and spring barley with hulless grain showed that in the resources examined there are strong differences in chemical composition, technological and rheological parameters. These differences predict different options of exploiting the studied cereals in bakery and biscuit production. (en)
Title
  • Hodnocení kvality zrna vybraných vzorků netradiční pšenice a bezpluchého ječmene
  • Grain quality assessment on non-traditional wheat samples and barley samples with hulless grain (en)
  • Hodnocení kvality zrna vybraných vzorků netradiční pšenice a bezpluchého ječmene (cs)
skos:prefLabel
  • Hodnocení kvality zrna vybraných vzorků netradiční pšenice a bezpluchého ječmene
  • Grain quality assessment on non-traditional wheat samples and barley samples with hulless grain (en)
  • Hodnocení kvality zrna vybraných vzorků netradiční pšenice a bezpluchého ječmene (cs)
skos:notation
  • RIV/25328859:_____/10:#0000511!RIV11-MZE-25328859
http://linked.open...avai/riv/aktivita
http://linked.open...avai/riv/aktivity
  • P(QI91B095), Z(MSM2532885901)
http://linked.open...iv/cisloPeriodika
  • 3
http://linked.open...vai/riv/dodaniDat
http://linked.open...aciTvurceVysledku
http://linked.open.../riv/druhVysledku
http://linked.open...iv/duvernostUdaju
http://linked.open...titaPredkladatele
http://linked.open...dnocenehoVysledku
  • 261889
http://linked.open...ai/riv/idVysledku
  • RIV/25328859:_____/10:#0000511
http://linked.open...riv/jazykVysledku
http://linked.open.../riv/klicovaSlova
  • healthy human nutrition; wheat; barley; chemical compostition; rheology (en)
http://linked.open.../riv/klicoveSlovo
http://linked.open...odStatuVydavatele
  • CZ - Česká republika
http://linked.open...ontrolniKodProRIV
  • [FB34597B4530]
http://linked.open...i/riv/nazevZdroje
  • Obilnářské listy
http://linked.open...in/vavai/riv/obor
http://linked.open...ichTvurcuVysledku
http://linked.open...cetTvurcuVysledku
http://linked.open...vavai/riv/projekt
http://linked.open...UplatneniVysledku
http://linked.open...v/svazekPeriodika
  • 18
http://linked.open...iv/tvurceVysledku
  • Martinek, Petr
  • Vaculová, Kateřina
  • Balounová, Marta
  • Jirsa, Ondřej
http://linked.open...n/vavai/riv/zamer
issn
  • 1212-138X
number of pages
Faceted Search & Find service v1.16.118 as of Jun 21 2024


Alternative Linked Data Documents: ODE     Content Formats:   [cxml] [csv]     RDF   [text] [turtle] [ld+json] [rdf+json] [rdf+xml]     ODATA   [atom+xml] [odata+json]     Microdata   [microdata+json] [html]    About   
This material is Open Knowledge   W3C Semantic Web Technology [RDF Data] Valid XHTML + RDFa
OpenLink Virtuoso version 07.20.3240 as of Jun 21 2024, on Linux (x86_64-pc-linux-gnu), Single-Server Edition (126 GB total memory, 47 GB memory in use)
Data on this page belongs to its respective rights holders.
Virtuoso Faceted Browser Copyright © 2009-2024 OpenLink Software