About: Charakterizace genotypů ovsa s využitím elektroforézy aveninů v polyakrylamidovém gelu (A-PAGE)     Goto   Sponge   NotDistinct   Permalink

An Entity of Type : http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/Vysledek, within Data Space : linked.opendata.cz associated with source document(s)

AttributesValues
rdf:type
Description
  • The methodology describes a procedure of electrophoretic determination of prolamin proteins (avenins) in oats using vertical electrophoresis in polyacrylamide gel. After extraction from grain endosperm, part of storage proteins soluble in 25% aqueous solution of 2-chlorethanol is subjected to electrophoretic separation at pH 3.2 and stabilized voltage. In this way, storage proteins are separated depending on molecular weight and character of surface charge. Position and intensity of protein zones in electrophoreogram correspond to genetic constitution of the material and are characteristic of it. It is a modified standard reference method recommended by the ISTA (International Seed Testing Association) for the identification of wheat and barley varieties in polyacrylamide gel, which is also a basis of Czech national standard ČSN 461085-2 (Common wheat and barley – Determination of variety trueness and variety purity – Part 2: Electrophoresis of protein in polyacrylamide gel (A-Page). (en)
  • Metodika uvádí postup elektroforetického stanovení prolaminových bílkovin (aveninů) ovsa metodou vertikální elektroforézy v deskách polyakrylamidového gelu. Část zásobních bílkovin rozpustných v 25 % vodném roztoku 2-chlorethanolu se po extrakci z endospermu zrna podrobí elektroforetické separaci při pH 3,2 při stabilizovaném napětí. Tím se zásobní bílkoviny rozdělí podle molekulové hmotnosti a podle povahy povrchového náboje. Poloha a intenzita proteinových zón v elektroforeogramu odpovídá genetické konstituci materiálu a je pro něj charakteristická. Jedná se o modifikovanou standardní referenční metodu doporučenou organizací ISTA (International Seed Testing Association) pro identifikaci odrůd pšenice a ječmene pomocí elektroforézy v polyakrylamidovém gelu, ze které vychází také ČSN 461085-2 (Pšenice obecná a ječmen – Stanovení odrůdové pravosti a odrůdové čistoty – Část 2: Elektroforéza bílkovin v polyakrylamidovém gelu (A-PAGE).
  • Metodika uvádí postup elektroforetického stanovení prolaminových bílkovin (aveninů) ovsa metodou vertikální elektroforézy v deskách polyakrylamidového gelu. Část zásobních bílkovin rozpustných v 25 % vodném roztoku 2-chlorethanolu se po extrakci z endospermu zrna podrobí elektroforetické separaci při pH 3,2 při stabilizovaném napětí. Tím se zásobní bílkoviny rozdělí podle molekulové hmotnosti a podle povahy povrchového náboje. Poloha a intenzita proteinových zón v elektroforeogramu odpovídá genetické konstituci materiálu a je pro něj charakteristická. Jedná se o modifikovanou standardní referenční metodu doporučenou organizací ISTA (International Seed Testing Association) pro identifikaci odrůd pšenice a ječmene pomocí elektroforézy v polyakrylamidovém gelu, ze které vychází také ČSN 461085-2 (Pšenice obecná a ječmen – Stanovení odrůdové pravosti a odrůdové čistoty – Část 2: Elektroforéza bílkovin v polyakrylamidovém gelu (A-PAGE). (cs)
Title
  • Charakterizace genotypů ovsa s využitím elektroforézy aveninů v polyakrylamidovém gelu (A-PAGE)
  • Characterisation of oat genotypes using electrophoresis of avenins in polyacrylamide gel (A-PAGE) (en)
  • Charakterizace genotypů ovsa s využitím elektroforézy aveninů v polyakrylamidovém gelu (A-PAGE) (cs)
skos:prefLabel
  • Charakterizace genotypů ovsa s využitím elektroforézy aveninů v polyakrylamidovém gelu (A-PAGE)
  • Characterisation of oat genotypes using electrophoresis of avenins in polyacrylamide gel (A-PAGE) (en)
  • Charakterizace genotypů ovsa s využitím elektroforézy aveninů v polyakrylamidovém gelu (A-PAGE) (cs)
skos:notation
  • RIV/25328859:_____/10:#0000483!RIV11-MZE-25328859
http://linked.open...avai/riv/aktivita
http://linked.open...avai/riv/aktivity
  • P(1G46065)
http://linked.open...certifikacniOrgan
  • Ministerstvo zemědělství České republiky, odbor rostlinných komodit
http://linked.open.../datumCertifikace
http://linked.open...vai/riv/dodaniDat
http://linked.open...aciTvurceVysledku
http://linked.open.../riv/druhVysledku
http://linked.open...iv/duvernostUdaju
http://linked.open...onomickeParametry
  • Okamžitý ekonomický přínos vyplývá z použití metodiky pro kontrolu pravosti deklarované odrůdy a při určení čistoty a homogenity osiva.
http://linked.open...titaPredkladatele
http://linked.open...dnocenehoVysledku
  • 250495
http://linked.open...ai/riv/idVysledku
  • RIV/25328859:_____/10:#0000483
http://linked.open...terniIdentifikace
  • PAGE
http://linked.open...riv/jazykVysledku
http://linked.open.../riv/klicovaSlova
  • oat genotypes; electrophoresis of avenins; polyacrylamide gel (en)
http://linked.open.../riv/klicoveSlovo
http://linked.open...ontrolniKodProRIV
  • [BA4B24358A1C]
http://linked.open...okalizaceVysledku
  • Agrotest fyto, s.r.o., Zemědělský výzkumný ústav Kroměříž, s.r.o.
http://linked.open...in/vavai/riv/obor
http://linked.open...ichTvurcuVysledku
http://linked.open...cetTvurcuVysledku
http://linked.open...vavai/riv/projekt
http://linked.open...UplatneniVysledku
http://linked.open...echnickeParametry
  • Metodika určuje postup elektroforetického stanovení prolaminových bílkovin (aveninů) ovsa metodou vertikální elektroforézy v deskách polyakrylamidového gelu.
http://linked.open...iv/tvurceVysledku
  • Nedomová, Lenka
  • Polišenská, Ivana
  • Cupák, Stanislav
Faceted Search & Find service v1.16.118 as of Jun 21 2024


Alternative Linked Data Documents: ODE     Content Formats:   [cxml] [csv]     RDF   [text] [turtle] [ld+json] [rdf+json] [rdf+xml]     ODATA   [atom+xml] [odata+json]     Microdata   [microdata+json] [html]    About   
This material is Open Knowledge   W3C Semantic Web Technology [RDF Data] Valid XHTML + RDFa
OpenLink Virtuoso version 07.20.3240 as of Jun 21 2024, on Linux (x86_64-pc-linux-gnu), Single-Server Edition (126 GB total memory, 48 GB memory in use)
Data on this page belongs to its respective rights holders.
Virtuoso Faceted Browser Copyright © 2009-2024 OpenLink Software