About: Pekárenská kvalita pšeničného zrna sklizeného v roce 2008     Goto   Sponge   NotDistinct   Permalink

An Entity of Type : http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/Vysledek, within Data Space : linked.opendata.cz associated with source document(s)

AttributesValues
rdf:type
Description
  • The article describes results of wheat quality monitoring in CR in 2008. Grain quality was assessed by bulk density, crude protein content, sedimentation index, falling number and Besatz. 92 cultivars were included and 1035 samples tested in 2008. 40 % of analysed samples satisfied standard in all parameters. Wheat grain had high bulk density and sufficient protein content with good bread-making quality. Falling number was somewhat higher than optimal. Besatz content was very low. (en)
  • Článek popisuje výsledky hodnocení kvality pšenice v ČR v roce 2008. Kvalita zrna byla hodnocena objemovou hmotností, obsahem bílkovin, sedimentačním indexem, číslem poklesu a obsahem příměsí a nečistot. V roce 2008 bylo zastoupeno 92 odrůda testováno 1035 vzorků. Ve všech sledovaných parametrech vyhovělo normě 40 % sledovaných vzorků. Pšeničné zrno mělo vysokou objemovou hmotnost i dostatečné množství bílkovin s dobrou pekařskou kvalitou. Číslo poklesu bylo vyšší než je optimální. Obsah příměsí a nečistot byl velmi nízký.
  • Článek popisuje výsledky hodnocení kvality pšenice v ČR v roce 2008. Kvalita zrna byla hodnocena objemovou hmotností, obsahem bílkovin, sedimentačním indexem, číslem poklesu a obsahem příměsí a nečistot. V roce 2008 bylo zastoupeno 92 odrůda testováno 1035 vzorků. Ve všech sledovaných parametrech vyhovělo normě 40 % sledovaných vzorků. Pšeničné zrno mělo vysokou objemovou hmotnost i dostatečné množství bílkovin s dobrou pekařskou kvalitou. Číslo poklesu bylo vyšší než je optimální. Obsah příměsí a nečistot byl velmi nízký. (cs)
Title
  • Pekárenská kvalita pšeničného zrna sklizeného v roce 2008
  • Pekárenská kvalita pšeničného zrna sklizeného v roce 2008 (cs)
  • Breadmaking quality of wheat grain harvested in 2008 (en)
skos:prefLabel
  • Pekárenská kvalita pšeničného zrna sklizeného v roce 2008
  • Pekárenská kvalita pšeničného zrna sklizeného v roce 2008 (cs)
  • Breadmaking quality of wheat grain harvested in 2008 (en)
skos:notation
  • RIV/25328859:_____/09:#0000630!RIV12-MZE-25328859
http://linked.open...avai/riv/aktivita
http://linked.open...avai/riv/aktivity
  • P(QG50041)
http://linked.open...iv/cisloPeriodika
  • 1
http://linked.open...vai/riv/dodaniDat
http://linked.open...aciTvurceVysledku
http://linked.open.../riv/druhVysledku
http://linked.open...iv/duvernostUdaju
http://linked.open...titaPredkladatele
http://linked.open...dnocenehoVysledku
  • 332987
http://linked.open...ai/riv/idVysledku
  • RIV/25328859:_____/09:#0000630
http://linked.open...riv/jazykVysledku
http://linked.open.../riv/klicovaSlova
  • breadmaking quality; wheat grain (en)
http://linked.open.../riv/klicoveSlovo
http://linked.open...odStatuVydavatele
  • CZ - Česká republika
http://linked.open...ontrolniKodProRIV
  • [034145C512A3]
http://linked.open...i/riv/nazevZdroje
  • Úroda
http://linked.open...in/vavai/riv/obor
http://linked.open...ichTvurcuVysledku
http://linked.open...cetTvurcuVysledku
http://linked.open...vavai/riv/projekt
http://linked.open...UplatneniVysledku
http://linked.open...v/svazekPeriodika
  • 57
http://linked.open...iv/tvurceVysledku
  • Burešová, Iva
  • Palík, Slavoj
issn
  • 0139-6013
number of pages
Faceted Search & Find service v1.16.118 as of Jun 21 2024


Alternative Linked Data Documents: ODE     Content Formats:   [cxml] [csv]     RDF   [text] [turtle] [ld+json] [rdf+json] [rdf+xml]     ODATA   [atom+xml] [odata+json]     Microdata   [microdata+json] [html]    About   
This material is Open Knowledge   W3C Semantic Web Technology [RDF Data] Valid XHTML + RDFa
OpenLink Virtuoso version 07.20.3240 as of Jun 21 2024, on Linux (x86_64-pc-linux-gnu), Single-Server Edition (126 GB total memory, 59 GB memory in use)
Data on this page belongs to its respective rights holders.
Virtuoso Faceted Browser Copyright © 2009-2024 OpenLink Software