Attributes | Values |
---|
rdf:type
| |
Description
| - The article describes results of wheat quality monitoring in CR in 2008. Grain quality was assessed by bulk density, crude protein content, sedimentation index, falling number and Besatz. 92 cultivars were included and 1035 samples tested in 2008. 40 % of analysed samples satisfied standard in all parameters. Wheat grain had high bulk density and sufficient protein content with good bread-making quality. Falling number was somewhat higher than optimal. Besatz content was very low. (en)
- Článek popisuje výsledky hodnocení kvality pšenice v ČR v roce 2008. Kvalita zrna byla hodnocena objemovou hmotností, obsahem bílkovin, sedimentačním indexem, číslem poklesu a obsahem příměsí a nečistot. V roce 2008 bylo zastoupeno 92 odrůda testováno 1035 vzorků. Ve všech sledovaných parametrech vyhovělo normě 40 % sledovaných vzorků. Pšeničné zrno mělo vysokou objemovou hmotnost i dostatečné množství bílkovin s dobrou pekařskou kvalitou. Číslo poklesu bylo vyšší než je optimální. Obsah příměsí a nečistot byl velmi nízký.
- Článek popisuje výsledky hodnocení kvality pšenice v ČR v roce 2008. Kvalita zrna byla hodnocena objemovou hmotností, obsahem bílkovin, sedimentačním indexem, číslem poklesu a obsahem příměsí a nečistot. V roce 2008 bylo zastoupeno 92 odrůda testováno 1035 vzorků. Ve všech sledovaných parametrech vyhovělo normě 40 % sledovaných vzorků. Pšeničné zrno mělo vysokou objemovou hmotnost i dostatečné množství bílkovin s dobrou pekařskou kvalitou. Číslo poklesu bylo vyšší než je optimální. Obsah příměsí a nečistot byl velmi nízký. (cs)
|
Title
| - Pekárenská kvalita pšeničného zrna sklizeného v roce 2008
- Pekárenská kvalita pšeničného zrna sklizeného v roce 2008 (cs)
- Breadmaking quality of wheat grain harvested in 2008 (en)
|
skos:prefLabel
| - Pekárenská kvalita pšeničného zrna sklizeného v roce 2008
- Pekárenská kvalita pšeničného zrna sklizeného v roce 2008 (cs)
- Breadmaking quality of wheat grain harvested in 2008 (en)
|
skos:notation
| - RIV/25328859:_____/09:#0000630!RIV12-MZE-25328859
|
http://linked.open...avai/riv/aktivita
| |
http://linked.open...avai/riv/aktivity
| |
http://linked.open...iv/cisloPeriodika
| |
http://linked.open...vai/riv/dodaniDat
| |
http://linked.open...aciTvurceVysledku
| |
http://linked.open.../riv/druhVysledku
| |
http://linked.open...iv/duvernostUdaju
| |
http://linked.open...titaPredkladatele
| |
http://linked.open...dnocenehoVysledku
| |
http://linked.open...ai/riv/idVysledku
| - RIV/25328859:_____/09:#0000630
|
http://linked.open...riv/jazykVysledku
| |
http://linked.open.../riv/klicovaSlova
| - breadmaking quality; wheat grain (en)
|
http://linked.open.../riv/klicoveSlovo
| |
http://linked.open...odStatuVydavatele
| |
http://linked.open...ontrolniKodProRIV
| |
http://linked.open...i/riv/nazevZdroje
| |
http://linked.open...in/vavai/riv/obor
| |
http://linked.open...ichTvurcuVysledku
| |
http://linked.open...cetTvurcuVysledku
| |
http://linked.open...vavai/riv/projekt
| |
http://linked.open...UplatneniVysledku
| |
http://linked.open...v/svazekPeriodika
| |
http://linked.open...iv/tvurceVysledku
| - Burešová, Iva
- Palík, Slavoj
|
issn
| |
number of pages
| |