About: Vliv dusíkaté výživy a hustoty na výnos ječmene a obsah N-látek     Goto   Sponge   NotDistinct   Permalink

An Entity of Type : http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/Vysledek, within Data Space : linked.opendata.cz associated with source document(s)

AttributesValues
rdf:type
Description
  • The aim of field trials was to analyse the effect of nitrogen nutrition and sowing density in relation to preceding crop and soil conditions on canopy structure, yield and protein content. Optimisation of sowing density makes possible to achieve maximum yield and to reduce protein content in grain. At both, favourable and less fertile conditions, this aim was achieved at sowing density 4-5 million germinated kernels. Higher sowing density of around 5 million germinated kernels are suitable for reduction of protein content when barley follow after favourable preceding crop sugar beet and at higher intensity. The aim of spike density to achieve low protein content is at higher intensity at least 800/m2 and at low intensity 600/m2. Nitrogen nutrition after less favourable preceding crop and at soil conditions with low nitrogen mineralization increased yield up to dose 90 kg N/ha. Optimum nitrogen dose with regard to yield effect and protein content was around only 60 kg N/ha. (en)
  • Cílem pokusů bylo vyhodnocení vlivu dusíkaté výživy a hustoty výsevu ve vztahu k předplodině a půdním podmínkám na strukturu porostu, výnos a obsah dusíkatých látek v zrně. Optimalizace hustoty výsevu umožňuje dosažení maximálního výnosu při snižování obsahu dusíkatých látek v zrnu. V příznivých i méně úrodných podmínkách bylo tohoto cíle dosaženo při výsevcích v rozsahu 4-5 MKS. Vyšší výsevky na úrovni okolo 5 MKS se uplatňují příznivě na snížení obsahu dusíkatých látek po zlepšující předplodině cukrovce a při zvýšené intenzitě pěstitelské technologie. Cílem pro dosažení nízké hladiny dusíkatých látek je v intenzivních technologiích nejméně 800 klasů/m2 a při nízké intenzitě 600 klasů/m2. Dusíkatá výživa i po zhoršující předplodině a v podmínkách se sníženým uvolňováním minerálního dusíku přinášela zvýšení výnosu do dávky maximálně 90 kg N/ha. Optimální dávka dusíku z pohledu výnosového efektu i obsahu dusíkatých látek v zrnu se ovšem pohybovala na úrovni okolo 60 kg N/ha
  • Cílem pokusů bylo vyhodnocení vlivu dusíkaté výživy a hustoty výsevu ve vztahu k předplodině a půdním podmínkám na strukturu porostu, výnos a obsah dusíkatých látek v zrně. Optimalizace hustoty výsevu umožňuje dosažení maximálního výnosu při snižování obsahu dusíkatých látek v zrnu. V příznivých i méně úrodných podmínkách bylo tohoto cíle dosaženo při výsevcích v rozsahu 4-5 MKS. Vyšší výsevky na úrovni okolo 5 MKS se uplatňují příznivě na snížení obsahu dusíkatých látek po zlepšující předplodině cukrovce a při zvýšené intenzitě pěstitelské technologie. Cílem pro dosažení nízké hladiny dusíkatých látek je v intenzivních technologiích nejméně 800 klasů/m2 a při nízké intenzitě 600 klasů/m2. Dusíkatá výživa i po zhoršující předplodině a v podmínkách se sníženým uvolňováním minerálního dusíku přinášela zvýšení výnosu do dávky maximálně 90 kg N/ha. Optimální dávka dusíku z pohledu výnosového efektu i obsahu dusíkatých látek v zrnu se ovšem pohybovala na úrovni okolo 60 kg N/ha (cs)
Title
  • Vliv dusíkaté výživy a hustoty na výnos ječmene a obsah N-látek
  • Effect of nitrogen and density on barley yield and protein content (en)
  • Vliv dusíkaté výživy a hustoty na výnos ječmene a obsah N-látek (cs)
skos:prefLabel
  • Vliv dusíkaté výživy a hustoty na výnos ječmene a obsah N-látek
  • Effect of nitrogen and density on barley yield and protein content (en)
  • Vliv dusíkaté výživy a hustoty na výnos ječmene a obsah N-látek (cs)
skos:notation
  • RIV/25328859:_____/09:#0000469!RIV10-MZE-25328859
http://linked.open...avai/riv/aktivita
http://linked.open...avai/riv/aktivity
  • P(1G58038)
http://linked.open...iv/cisloPeriodika
  • 2
http://linked.open...vai/riv/dodaniDat
http://linked.open...aciTvurceVysledku
http://linked.open.../riv/druhVysledku
http://linked.open...iv/duvernostUdaju
http://linked.open...titaPredkladatele
http://linked.open...dnocenehoVysledku
  • 349212
http://linked.open...ai/riv/idVysledku
  • RIV/25328859:_____/09:#0000469
http://linked.open...riv/jazykVysledku
http://linked.open.../riv/klicovaSlova
  • effect of nitrogen; barley yield; protein content (en)
http://linked.open.../riv/klicoveSlovo
http://linked.open...odStatuVydavatele
  • CZ - Česká republika
http://linked.open...ontrolniKodProRIV
  • [3385A4C69FCF]
http://linked.open...i/riv/nazevZdroje
  • Úroda
http://linked.open...in/vavai/riv/obor
http://linked.open...ichTvurcuVysledku
http://linked.open...cetTvurcuVysledku
http://linked.open...vavai/riv/projekt
http://linked.open...UplatneniVysledku
http://linked.open...v/svazekPeriodika
  • 57
http://linked.open...iv/tvurceVysledku
  • Klem, Karel
issn
  • 0139-6013
number of pages
Faceted Search & Find service v1.16.118 as of Jun 21 2024


Alternative Linked Data Documents: ODE     Content Formats:   [cxml] [csv]     RDF   [text] [turtle] [ld+json] [rdf+json] [rdf+xml]     ODATA   [atom+xml] [odata+json]     Microdata   [microdata+json] [html]    About   
This material is Open Knowledge   W3C Semantic Web Technology [RDF Data] Valid XHTML + RDFa
OpenLink Virtuoso version 07.20.3240 as of Jun 21 2024, on Linux (x86_64-pc-linux-gnu), Single-Server Edition (126 GB total memory, 48 GB memory in use)
Data on this page belongs to its respective rights holders.
Virtuoso Faceted Browser Copyright © 2009-2024 OpenLink Software