About: Jarní a ozimý ječmen pro nepotravinářské využití - výsledky ověřování modelových technologií pěstování     Goto   Sponge   NotDistinct   Permalink

An Entity of Type : http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/Vysledek, within Data Space : linked.opendata.cz associated with source document(s)

AttributesValues
rdf:type
Description
  • Na čtyřech lokalitách v různých agroekologických podmínkách byly v letech 2006–2008 ověřovány modelové technologie pěstování jarního a ozimého ječmene pro nepotravinářské využití – produkci škrobu. Obě plodiny byly pěstovány na třech variantách pěstebních technologií lišících se intenzitou vstupů (nízká, střední, vysoká). Byl sledován vliv na výnos, obsah škrobu v zrně, složení škrobu a celkový výtěžek škrobu z 1 ha. U ozimého i jarního ječmene bylo nejnižších výnosů zrna i škrobu dosahováno při nízké intenzitě pěstování, nejvyšších při vysoké intenzitě. U ozimého ječmene byly rozdíly mezi technologiemi statisticky průkazné ve vetšině případů, u jarního ječmene byly rozdíly mezi střední a vysoku intenzitou malé a nebyly průkazné na všech loklalitách. Obsah škrobu v zrně ani jeho složení (podíl amylosy) nebyl technologií pěstování významně ovlivněn ani u jedné z plodin.
  • Na čtyřech lokalitách v různých agroekologických podmínkách byly v letech 2006–2008 ověřovány modelové technologie pěstování jarního a ozimého ječmene pro nepotravinářské využití – produkci škrobu. Obě plodiny byly pěstovány na třech variantách pěstebních technologií lišících se intenzitou vstupů (nízká, střední, vysoká). Byl sledován vliv na výnos, obsah škrobu v zrně, složení škrobu a celkový výtěžek škrobu z 1 ha. U ozimého i jarního ječmene bylo nejnižších výnosů zrna i škrobu dosahováno při nízké intenzitě pěstování, nejvyšších při vysoké intenzitě. U ozimého ječmene byly rozdíly mezi technologiemi statisticky průkazné ve vetšině případů, u jarního ječmene byly rozdíly mezi střední a vysoku intenzitou malé a nebyly průkazné na všech loklalitách. Obsah škrobu v zrně ani jeho složení (podíl amylosy) nebyl technologií pěstování významně ovlivněn ani u jedné z plodin. (cs)
  • Model crop management practices of spring and winter barley for non-food use (starch production) were tested in 2006–2008 at four locations under various agroecological conditions. Both crops were grown in three variants of crop management practices differing in input levels (low, medium and high). The effect on yield, starch content in grain, starch composition and total starch extract per hectare was examined. In winter barley, lowest grain and starch yields per hectare were produced in low-input variant, highest yields in high-input variant. Differences between variants were significant in most cases. In spring barley, lowest average grain and starch yields were obtained at all locations under low-input model crop management practice, and highest yields under high-input management. Differences between medium-input and high-input variant were not generally large. The crop management practices did not affect the starch content in grain or amylose proportion either in spring or winter barley. (en)
Title
  • Jarní a ozimý ječmen pro nepotravinářské využití - výsledky ověřování modelových technologií pěstování
  • Spring and winter barley for non-food use - results of model crop management practices testing). (en)
  • Jarní a ozimý ječmen pro nepotravinářské využití - výsledky ověřování modelových technologií pěstování (cs)
skos:prefLabel
  • Jarní a ozimý ječmen pro nepotravinářské využití - výsledky ověřování modelových technologií pěstování
  • Spring and winter barley for non-food use - results of model crop management practices testing). (en)
  • Jarní a ozimý ječmen pro nepotravinářské využití - výsledky ověřování modelových technologií pěstování (cs)
skos:notation
  • RIV/25328859:_____/09:#0000440!RIV10-MZE-25328859
http://linked.open...avai/riv/aktivita
http://linked.open...avai/riv/aktivity
  • P(1G57056)
http://linked.open...iv/cisloPeriodika
  • 1
http://linked.open...vai/riv/dodaniDat
http://linked.open...aciTvurceVysledku
http://linked.open.../riv/druhVysledku
http://linked.open...iv/duvernostUdaju
http://linked.open...titaPredkladatele
http://linked.open...dnocenehoVysledku
  • 320785
http://linked.open...ai/riv/idVysledku
  • RIV/25328859:_____/09:#0000440
http://linked.open...riv/jazykVysledku
http://linked.open.../riv/klicovaSlova
  • spring barley; winter barley; starch; crop management practices (en)
http://linked.open.../riv/klicoveSlovo
http://linked.open...odStatuVydavatele
  • CZ - Česká republika
http://linked.open...ontrolniKodProRIV
  • [0A83DF18FB18]
http://linked.open...i/riv/nazevZdroje
  • Obilnářské listy
http://linked.open...in/vavai/riv/obor
http://linked.open...ichTvurcuVysledku
http://linked.open...cetTvurcuVysledku
http://linked.open...vavai/riv/projekt
http://linked.open...UplatneniVysledku
http://linked.open...v/svazekPeriodika
  • 17
http://linked.open...iv/tvurceVysledku
  • Míša, Petr
  • Lipavský, Jan
  • Sedláčková, Irena
issn
  • 1212-138X
number of pages
Faceted Search & Find service v1.16.118 as of Jun 21 2024


Alternative Linked Data Documents: ODE     Content Formats:   [cxml] [csv]     RDF   [text] [turtle] [ld+json] [rdf+json] [rdf+xml]     ODATA   [atom+xml] [odata+json]     Microdata   [microdata+json] [html]    About   
This material is Open Knowledge   W3C Semantic Web Technology [RDF Data] Valid XHTML + RDFa
OpenLink Virtuoso version 07.20.3240 as of Jun 21 2024, on Linux (x86_64-pc-linux-gnu), Single-Server Edition (126 GB total memory, 77 GB memory in use)
Data on this page belongs to its respective rights holders.
Virtuoso Faceted Browser Copyright © 2009-2024 OpenLink Software