About: Možnosti ovlivnění jakosti rostlinných produktů (6). Obilniny (6.1). Žito a tritikale (6.1.2)     Goto   Sponge   NotDistinct   Permalink

An Entity of Type : http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/Vysledek, within Data Space : linked.opendata.cz associated with source document(s)

AttributesValues
rdf:type
Description
  • Grain of common hexaploid triticale (X Triticosecale Wittmack) is rarely used for human consumption because of its poor bread-making quality. The bread-making quality can be improved by transfer of selected segments of wheat chromosome 1D into the triticale chromosome 1R. Selected and transferred segments are correlated with good bread-making quality of wheat. The transfer of the allele Glu-D1d partly improved bread-making characteristics of triticale grain. More significant improvement was achieved by transfer of loci Glu-D1 (allele d), Glu-D3 and Gli-D1. (en)
  • Zrno běžného hexaploidního tritikale (X Triticosecale Wittmack) se téměř nevyužívá na potravinářské zpracování z důvodu jeho nízké pekárenské kvality. Pekárenskou kvalitu je možné zlepšit vnesením vybraných segmentů pšeničného chromosomu 1D do tritikalového chromosomu 1R. K přenášení se vybírají segmenty, které u pšenice korelují s velmi dobrou pekárenskou kvalitou zrna. Vnesení alely Glu-D1d částečně zlepšuje pekárenské vlastnosti tritikalového zrna. Významnějšího zlepšení je dosaženo, pokud jsou vneseny lokusy Glu-D1 (allele d), Glu-D3 and Gli-D1.
  • Zrno běžného hexaploidního tritikale (X Triticosecale Wittmack) se téměř nevyužívá na potravinářské zpracování z důvodu jeho nízké pekárenské kvality. Pekárenskou kvalitu je možné zlepšit vnesením vybraných segmentů pšeničného chromosomu 1D do tritikalového chromosomu 1R. K přenášení se vybírají segmenty, které u pšenice korelují s velmi dobrou pekárenskou kvalitou zrna. Vnesení alely Glu-D1d částečně zlepšuje pekárenské vlastnosti tritikalového zrna. Významnějšího zlepšení je dosaženo, pokud jsou vneseny lokusy Glu-D1 (allele d), Glu-D3 and Gli-D1. (cs)
Title
  • Možnosti ovlivnění jakosti rostlinných produktů (6). Obilniny (6.1). Žito a tritikale (6.1.2)
  • Možnosti ovlivnění jakosti rostlinných produktů (6). Obilniny (6.1). Žito a tritikale (6.1.2) (cs)
  • Possibilities of affecting the quality of plant products (6). Cereals (6.1). Rye and triticale (6.1.2) (en)
skos:prefLabel
  • Možnosti ovlivnění jakosti rostlinných produktů (6). Obilniny (6.1). Žito a tritikale (6.1.2)
  • Možnosti ovlivnění jakosti rostlinných produktů (6). Obilniny (6.1). Žito a tritikale (6.1.2) (cs)
  • Possibilities of affecting the quality of plant products (6). Cereals (6.1). Rye and triticale (6.1.2) (en)
skos:notation
  • RIV/25328859:_____/08:#0000407!RIV09-GA0-25328859
http://linked.open...avai/riv/aktivita
http://linked.open...avai/riv/aktivity
  • P(GA521/03/0113)
http://linked.open...vai/riv/dodaniDat
http://linked.open...aciTvurceVysledku
http://linked.open.../riv/druhVysledku
http://linked.open...iv/duvernostUdaju
http://linked.open...titaPredkladatele
http://linked.open...dnocenehoVysledku
  • 380864
http://linked.open...ai/riv/idVysledku
  • RIV/25328859:_____/08:#0000407
http://linked.open...riv/jazykVysledku
http://linked.open.../riv/klicovaSlova
  • affecting the quality; plant products; cereals; rye; triticale (en)
http://linked.open.../riv/klicoveSlovo
http://linked.open...ontrolniKodProRIV
  • [2E857C821DEA]
http://linked.open...i/riv/mistoVydani
  • Praha
http://linked.open...i/riv/nazevZdroje
  • Kvalita rostlinných produktů na prahu 3. tisíciletí
http://linked.open...in/vavai/riv/obor
http://linked.open...ichTvurcuVysledku
http://linked.open...v/pocetStranKnihy
http://linked.open...cetTvurcuVysledku
http://linked.open...vavai/riv/projekt
http://linked.open...UplatneniVysledku
http://linked.open...iv/tvurceVysledku
  • Burešová, Iva
  • Kučerová, Jindřiška
  • Petr, Jiří
  • Pelikán, Miloš
number of pages
http://purl.org/ne...btex#hasPublisher
  • Výzkumný ústav pivovarský a sladařský, a.s.
https://schema.org/isbn
  • 978-80-86576-28-2
Faceted Search & Find service v1.16.118 as of Jun 21 2024


Alternative Linked Data Documents: ODE     Content Formats:   [cxml] [csv]     RDF   [text] [turtle] [ld+json] [rdf+json] [rdf+xml]     ODATA   [atom+xml] [odata+json]     Microdata   [microdata+json] [html]    About   
This material is Open Knowledge   W3C Semantic Web Technology [RDF Data] Valid XHTML + RDFa
OpenLink Virtuoso version 07.20.3240 as of Jun 21 2024, on Linux (x86_64-pc-linux-gnu), Single-Server Edition (126 GB total memory, 59 GB memory in use)
Data on this page belongs to its respective rights holders.
Virtuoso Faceted Browser Copyright © 2009-2024 OpenLink Software