Attributes | Values |
---|
rdf:type
| |
Description
| - Evaluation of cereal grain quality according to the requirements of the European Union, i.e. in compliance with the Commission Regulation (EC), differ in some cases from that in practice, which is based on Czech national standards. The parameters examined in cereals according to Czech national standards are identical to those in the Commission Regulation (EC). However, the two documents differ in limit values of the parameters evaluated. It can often happen that the cereal grain that does not meet requirements of the Czech national standard, complies with parameters of the Commission Regulation (EC) and vice versa. The fact that the cereal quality can be evaluated according to both documents, requires increased knowledge of both sellers and buyers. (en)
- Hodnocení kvality obilovin podle požadavků Evropské unie tj. podle Nařízení Komise (ES) se v některých případech liší od praxe, která vychází z doporučení českých státních norem. Parametry, které jsou u obilovin sledovány, jsou v podstatě stejné u ČSN i Nařízení Komise (ES). Oba dokumenty však uvádějí odlišné limitní hodnoty sledovaných parametrů. Často může proto nastat situace, že obilovina, která nevyhovuje požadavkům české státní normy, splňuje požadavky Nařízení komise (ES), a naopak. Skutečnost, že v současné době je možné hodnotit kvalitu obilovin podle obou dokumentů, klade zvýšené požadavky na znalosti prodávajících i nakupujících.
- Hodnocení kvality obilovin podle požadavků Evropské unie tj. podle Nařízení Komise (ES) se v některých případech liší od praxe, která vychází z doporučení českých státních norem. Parametry, které jsou u obilovin sledovány, jsou v podstatě stejné u ČSN i Nařízení Komise (ES). Oba dokumenty však uvádějí odlišné limitní hodnoty sledovaných parametrů. Často může proto nastat situace, že obilovina, která nevyhovuje požadavkům české státní normy, splňuje požadavky Nařízení komise (ES), a naopak. Skutečnost, že v současné době je možné hodnotit kvalitu obilovin podle obou dokumentů, klade zvýšené požadavky na znalosti prodávajících i nakupujících. (cs)
|
Title
| - Možnosti ovlivnění jakosti rostlinných produktů (6). Obilniny (6.1) Pšenice (6.1.1)
- Possibilities of affecting the quality of plant products (6). Cereals (6.1) Wheat (6.1.1) (en)
- Možnosti ovlivnění jakosti rostlinných produktů (6). Obilniny (6.1) Pšenice (6.1.1) (cs)
|
skos:prefLabel
| - Možnosti ovlivnění jakosti rostlinných produktů (6). Obilniny (6.1) Pšenice (6.1.1)
- Possibilities of affecting the quality of plant products (6). Cereals (6.1) Wheat (6.1.1) (en)
- Možnosti ovlivnění jakosti rostlinných produktů (6). Obilniny (6.1) Pšenice (6.1.1) (cs)
|
skos:notation
| - RIV/25328859:_____/08:#0000406!RIV09-MZE-25328859
|
http://linked.open...avai/riv/aktivita
| |
http://linked.open...avai/riv/aktivity
| |
http://linked.open...vai/riv/dodaniDat
| |
http://linked.open...aciTvurceVysledku
| |
http://linked.open.../riv/druhVysledku
| |
http://linked.open...iv/duvernostUdaju
| |
http://linked.open...titaPredkladatele
| |
http://linked.open...dnocenehoVysledku
| |
http://linked.open...ai/riv/idVysledku
| - RIV/25328859:_____/08:#0000406
|
http://linked.open...riv/jazykVysledku
| |
http://linked.open.../riv/klicovaSlova
| - cereals; wheat; affecting the quality; plant products (en)
|
http://linked.open.../riv/klicoveSlovo
| |
http://linked.open...ontrolniKodProRIV
| |
http://linked.open...i/riv/mistoVydani
| |
http://linked.open...i/riv/nazevZdroje
| - Kvalita rostlinných produktů pro 3. tisíciletí
|
http://linked.open...in/vavai/riv/obor
| |
http://linked.open...ichTvurcuVysledku
| |
http://linked.open...v/pocetStranKnihy
| |
http://linked.open...cetTvurcuVysledku
| |
http://linked.open...vavai/riv/projekt
| |
http://linked.open...UplatneniVysledku
| |
http://linked.open...iv/tvurceVysledku
| - Burešová, Iva
- Capouchová, I.
- Faměra, O.
- Novotný, F.
- Horáková, V.
- Petr, J.
- Hrušková, M.
- Prugar, J.
- Hanišová, A.
- Horčička, J.
|
number of pages
| |
http://purl.org/ne...btex#hasPublisher
| - Výzkumný ústav pivovarský a sladařský, a.s.
|
https://schema.org/isbn
| |