About: Odrůda dvouřadého ozimého ječmene FLORIAN     Goto   Sponge   NotDistinct   Permalink

An Entity of Type : http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/Vysledek, within Data Space : linked.opendata.cz associated with source document(s)

AttributesValues
rdf:type
Description
  • FLORIAN is a 2-row winter barley cultivar developed by the Agrotest Fyto, Ltd., Kroměříž. In 2005–2007, it was tested under designation KM 999/04 in the State Variety Trials of the CISTA and registered in 2008. The cultivar yielded on average of 3 years 103.4 % in comparison with standard cultivars of 2-row winter barley (Camera and Reni). Florian is semilate, on a level of cv. Camera at heading and full maturity. Winter survival is on a level of check cultivars. Plants are medium high, the cultivar is moderately resistant to lodging and stem breaking. Kernel is medium large to large, percentage of plump grain is medium high to high. The cultivar is moderately resistant to powdery mildew on leaves, a complex of leaf blotches, scald and leaf rust of barley. The grain yield is high within the collection of 2-row cultivars. (en)
  • FLORIAN je odrůda dvouřadého ozimého ječmene, která byla vyšlechtěna firmou Agrotest fyto, s.r.o. Kroměříž. Tato odrůda byla v letech 2005 – 2007 testována pod označením KM 999/04 ve Státních odrůdových zkouškách ÚKZÚZ a byla registrována v roce 2008. Ve srovnání se standardními odrůdami dvouřadého ozimého ječmene (Camera, Reni) dosáhla odrůda Florian v průměru tříletého zkoušení výnosu 103,4 %. Jedná se o odrůdu polopozdní, která je v době metání a plné zralosti na úrovni odrůdy Camera. Přezimování odrůdy Florian je na úrovni kontrolních odrůd. Rostliny jsou středně vysoké, odrůda je středně odolná proti poléhání a proti lámání stébla. Zrno je středně velké až velké, podíl předního zrna středně vysoký až vysoký. Odrůda Florian je středně odolná proti napadení padlím travním na listu i proti napadení komplexem hnědých skvrnitostí, středně odolná proti napadení rhynchosporiovou skvrnitostí, středně odolná proti napadení rzí ječnou. Výnos zrna v rámci sortimentu dvouřadých odrůd vysoký.
  • FLORIAN je odrůda dvouřadého ozimého ječmene, která byla vyšlechtěna firmou Agrotest fyto, s.r.o. Kroměříž. Tato odrůda byla v letech 2005 – 2007 testována pod označením KM 999/04 ve Státních odrůdových zkouškách ÚKZÚZ a byla registrována v roce 2008. Ve srovnání se standardními odrůdami dvouřadého ozimého ječmene (Camera, Reni) dosáhla odrůda Florian v průměru tříletého zkoušení výnosu 103,4 %. Jedná se o odrůdu polopozdní, která je v době metání a plné zralosti na úrovni odrůdy Camera. Přezimování odrůdy Florian je na úrovni kontrolních odrůd. Rostliny jsou středně vysoké, odrůda je středně odolná proti poléhání a proti lámání stébla. Zrno je středně velké až velké, podíl předního zrna středně vysoký až vysoký. Odrůda Florian je středně odolná proti napadení padlím travním na listu i proti napadení komplexem hnědých skvrnitostí, středně odolná proti napadení rhynchosporiovou skvrnitostí, středně odolná proti napadení rzí ječnou. Výnos zrna v rámci sortimentu dvouřadých odrůd vysoký. (cs)
Title
  • Odrůda dvouřadého ozimého ječmene FLORIAN
  • Odrůda dvouřadého ozimého ječmene FLORIAN (cs)
  • Two - row winter barley cultivar FLORIAN (en)
skos:prefLabel
  • Odrůda dvouřadého ozimého ječmene FLORIAN
  • Odrůda dvouřadého ozimého ječmene FLORIAN (cs)
  • Two - row winter barley cultivar FLORIAN (en)
skos:notation
  • RIV/25328859:_____/08:#0000378!RIV09-MSM-25328859
http://linked.open...avai/riv/aktivita
http://linked.open...avai/riv/aktivity
  • Z(MSM2532885901)
http://linked.open...vai/riv/dodaniDat
http://linked.open...aciTvurceVysledku
http://linked.open.../riv/druhVysledku
http://linked.open...iv/duvernostUdaju
http://linked.open...onomickeParametry
  • licenční poplatky podle množitelských ploch
http://linked.open...titaPredkladatele
http://linked.open...dnocenehoVysledku
  • 384345
http://linked.open...ai/riv/idVysledku
  • RIV/25328859:_____/08:#0000378
http://linked.open...terniIdentifikace
  • Šlecht. osvědčení č.28/2008
http://linked.open...riv/jazykVysledku
http://linked.open...vai/riv/kategorie
http://linked.open.../riv/klicovaSlova
  • two-row winter barley; cultivar FLORIAN (en)
http://linked.open.../riv/klicoveSlovo
http://linked.open...ontrolniKodProRIV
  • [339362C68744]
http://linked.open.../licencniPoplatek
http://linked.open...okalizaceVysledku
  • Ústřední kontrolní a zkušební ústav zemědělský Brno
http://linked.open...in/vavai/riv/obor
http://linked.open...ichTvurcuVysledku
http://linked.open...cetTvurcuVysledku
http://linked.open...UplatneniVysledku
http://linked.open...echnickeParametry
  • Státní odrůdová kniha, stav ke dni 15.6.2008
http://linked.open...iv/tvurceVysledku
  • Nesvadba, Zdeněk
  • Špunar, Jaroslav
http://linked.open...avai/riv/vlastnik
http://linked.open...itiJinymSubjektem
http://linked.open...n/vavai/riv/zamer
Faceted Search & Find service v1.16.118 as of Jun 21 2024


Alternative Linked Data Documents: ODE     Content Formats:   [cxml] [csv]     RDF   [text] [turtle] [ld+json] [rdf+json] [rdf+xml]     ODATA   [atom+xml] [odata+json]     Microdata   [microdata+json] [html]    About   
This material is Open Knowledge   W3C Semantic Web Technology [RDF Data] Valid XHTML + RDFa
OpenLink Virtuoso version 07.20.3240 as of Jun 21 2024, on Linux (x86_64-pc-linux-gnu), Single-Server Edition (126 GB total memory, 48 GB memory in use)
Data on this page belongs to its respective rights holders.
Virtuoso Faceted Browser Copyright © 2009-2024 OpenLink Software