Attributes | Values |
---|
rdf:type
| |
Description
| - V polních pokusech 2004-2006 byl sledován vliv ročníku a režimu pěstování (nízký, střední, vysoký) na technologické znaky 10 odrůd ozimé pšenice (jakostní třídy E až C). Hodnocení zahrnovalo laboratorní zámel, rozbory zrna, reologické hodnocení (farinograf, alveograf, fermentograf) a pokusné pečení. Technologická jakost byla komplexně popsána 40 jakostními znaky. Statistické zpracování ukázalo převažující vliv odrůdy nad ročníkem sklizně a způsobem zpracování. Pro hodnocení mlynářské jakosti měly vysokou vypovídací hodnotu znaky hmotnost tisíce zrn a tvrdost zrna. Pekařská kvalita byla nejlépe rozlišena Zelenyho testem a alveografickou energií, dále také obsahem bílkovin a vazností mouky.
- V polních pokusech 2004-2006 byl sledován vliv ročníku a režimu pěstování (nízký, střední, vysoký) na technologické znaky 10 odrůd ozimé pšenice (jakostní třídy E až C). Hodnocení zahrnovalo laboratorní zámel, rozbory zrna, reologické hodnocení (farinograf, alveograf, fermentograf) a pokusné pečení. Technologická jakost byla komplexně popsána 40 jakostními znaky. Statistické zpracování ukázalo převažující vliv odrůdy nad ročníkem sklizně a způsobem zpracování. Pro hodnocení mlynářské jakosti měly vysokou vypovídací hodnotu znaky hmotnost tisíce zrn a tvrdost zrna. Pekařská kvalita byla nejlépe rozlišena Zelenyho testem a alveografickou energií, dále také obsahem bílkovin a vazností mouky. (cs)
- The effect of harvest year and agrotechnical treatment (low, medium, and high input practices) on technological characteristics of 10 winter wheat cultivars (quality classes E to C) was investigated in 2004-2006 field trials. The evaluation included laboratory miling, grain tests, rheological tests (farinograph, alveograph, fermentograph) and test baking. Technological quality was comprehensively described by 40 quality traits. Statistical analysis showed predominating effect of cultivar over harvest year and agrotechnical treatment. Thousand kernel weight and kernel hardness were most effective for milling quality evaluation. Baking quality was best discriminated by Zeleny test and alveograph energy, farther also by protein content and flour water absorption. (en)
|
Title
| - Hodnocení vlivu odrůdy, režimu a ročníku pěstování na jakost pšenice
- Evaluation of the effects of cultivar, cropping practice and year on wheat quality (en)
- Hodnocení vlivu odrůdy, režimu a ročníku pěstování na jakost pšenice (cs)
|
skos:prefLabel
| - Hodnocení vlivu odrůdy, režimu a ročníku pěstování na jakost pšenice
- Evaluation of the effects of cultivar, cropping practice and year on wheat quality (en)
- Hodnocení vlivu odrůdy, režimu a ročníku pěstování na jakost pšenice (cs)
|
skos:notation
| - RIV/25328859:_____/07:#0000628!RIV12-MZE-25328859
|
http://linked.open...avai/riv/aktivita
| |
http://linked.open...avai/riv/aktivity
| - P(QF3121), P(QG50041), S, Z(MSM6046137305)
|
http://linked.open...iv/cisloPeriodika
| |
http://linked.open...vai/riv/dodaniDat
| |
http://linked.open...aciTvurceVysledku
| |
http://linked.open.../riv/druhVysledku
| |
http://linked.open...iv/duvernostUdaju
| |
http://linked.open...titaPredkladatele
| |
http://linked.open...dnocenehoVysledku
| |
http://linked.open...ai/riv/idVysledku
| - RIV/25328859:_____/07:#0000628
|
http://linked.open...riv/jazykVysledku
| |
http://linked.open.../riv/klicovaSlova
| - wheat quality; effect of cultivar; effect of cropping practice; effect of year (en)
|
http://linked.open.../riv/klicoveSlovo
| |
http://linked.open...odStatuVydavatele
| |
http://linked.open...ontrolniKodProRIV
| |
http://linked.open...i/riv/nazevZdroje
| |
http://linked.open...in/vavai/riv/obor
| |
http://linked.open...ichTvurcuVysledku
| |
http://linked.open...cetTvurcuVysledku
| |
http://linked.open...vavai/riv/projekt
| |
http://linked.open...UplatneniVysledku
| |
http://linked.open...v/svazekPeriodika
| |
http://linked.open...iv/tvurceVysledku
| - Hrušková, Marie
- Švec, Ivan
- Váňová, Marie
- Jirsa, Ondřej
- Palík, Slavoj
|
http://linked.open...n/vavai/riv/zamer
| |
issn
| |
number of pages
| |