About: Kvalita potravinářské pšenice z roku 2007     Goto   Sponge   NotDistinct   Permalink

An Entity of Type : http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/Vysledek, within Data Space : linked.opendata.cz associated with source document(s)

AttributesValues
rdf:type
Description
  • Grain quality of bread wheat is evaluated every year in 1000 samples provided by growers across the Czech Republic. The quality is measured according to requirements of Czech National Standard 46 1100-2 for breadmaking wheat. Over-average warm and dry weather during the growing season 2006-2007 positively affected final quality of wheat grain. The wheat grain harvested in 2007 has low amylolytic enzyme activity. Before baking, the enzyme activity needs to be increased by adding malt flour or alpha-amylase. Average values of N-substances content in DM and sedimentation index indicate that grain of breadmaking wheat has endosperm with high nitrogen content with very good baking quality. Grain test weight is sufficient to ensure good flour yield. (en)
  • Kvalita zrna potravinářské pšenice sklizené v České republice je každoročně hodnocena u 1000 vzorků poskytnutých pěstiteli z celé České republiky. Kvalita je hodnocena podle požadavků ČSN 46 1100-2 kladených na zrno pekárenské pšenice. Nadprůměrně teplé a suché počasí během vegetační doby 2006-2007 mělo pozitivní vliv na výslednou kvalitu pšeničného zrna. Pšeničné zrno sklizené v roce 2007 má nízkou aktivitu amylolytických enzymů. Aktivitu enzymů zrna je třeba před pekárenským využitím zvýšit přidáním sladové mouky, nebo přímým přidáním a-amylasy. Průměrná hodnota obsahu dusíkatých látek v sušině zrna a sedimentačního indexu naznačuje, že zrno pekárenské pšenice má v endospermu zrna vysoký obsah bílkovin s velmi dobrou pekárenskou kvalitou. Zrno má dostatečný objem, který by měl zajistit dobrou výtěžnost mouky.
  • Kvalita zrna potravinářské pšenice sklizené v České republice je každoročně hodnocena u 1000 vzorků poskytnutých pěstiteli z celé České republiky. Kvalita je hodnocena podle požadavků ČSN 46 1100-2 kladených na zrno pekárenské pšenice. Nadprůměrně teplé a suché počasí během vegetační doby 2006-2007 mělo pozitivní vliv na výslednou kvalitu pšeničného zrna. Pšeničné zrno sklizené v roce 2007 má nízkou aktivitu amylolytických enzymů. Aktivitu enzymů zrna je třeba před pekárenským využitím zvýšit přidáním sladové mouky, nebo přímým přidáním a-amylasy. Průměrná hodnota obsahu dusíkatých látek v sušině zrna a sedimentačního indexu naznačuje, že zrno pekárenské pšenice má v endospermu zrna vysoký obsah bílkovin s velmi dobrou pekárenskou kvalitou. Zrno má dostatečný objem, který by měl zajistit dobrou výtěžnost mouky. (cs)
Title
  • Kvalita potravinářské pšenice z roku 2007
  • Kvalita potravinářské pšenice z roku 2007 (cs)
  • Quality of bread wheat from the 2007 harvest (en)
skos:prefLabel
  • Kvalita potravinářské pšenice z roku 2007
  • Kvalita potravinářské pšenice z roku 2007 (cs)
  • Quality of bread wheat from the 2007 harvest (en)
skos:notation
  • RIV/25328859:_____/07:#0000251!RIV08-MZE-25328859
http://linked.open.../vavai/riv/strany
  • 8-10
http://linked.open...avai/riv/aktivita
http://linked.open...avai/riv/aktivity
  • P(QG50041)
http://linked.open...iv/cisloPeriodika
  • 12
http://linked.open...vai/riv/dodaniDat
http://linked.open...aciTvurceVysledku
http://linked.open.../riv/druhVysledku
http://linked.open...iv/duvernostUdaju
http://linked.open...titaPredkladatele
http://linked.open...dnocenehoVysledku
  • 430205
http://linked.open...ai/riv/idVysledku
  • RIV/25328859:_____/07:#0000251
http://linked.open...riv/jazykVysledku
http://linked.open.../riv/klicovaSlova
  • quality; bread wheat (en)
http://linked.open.../riv/klicoveSlovo
http://linked.open...odStatuVydavatele
  • CZ - Česká republika
http://linked.open...ontrolniKodProRIV
  • [3E27486AACE8]
http://linked.open...i/riv/nazevZdroje
  • Úroda
http://linked.open...in/vavai/riv/obor
http://linked.open...ichTvurcuVysledku
http://linked.open...cetTvurcuVysledku
http://linked.open...vavai/riv/projekt
http://linked.open...UplatneniVysledku
http://linked.open...v/svazekPeriodika
  • 55
http://linked.open...iv/tvurceVysledku
  • Burešová, Iva
  • Palík, Slavoj
issn
  • 0139-6013
number of pages
Faceted Search & Find service v1.16.118 as of Jun 21 2024


Alternative Linked Data Documents: ODE     Content Formats:   [cxml] [csv]     RDF   [text] [turtle] [ld+json] [rdf+json] [rdf+xml]     ODATA   [atom+xml] [odata+json]     Microdata   [microdata+json] [html]    About   
This material is Open Knowledge   W3C Semantic Web Technology [RDF Data] Valid XHTML + RDFa
OpenLink Virtuoso version 07.20.3240 as of Jun 21 2024, on Linux (x86_64-pc-linux-gnu), Single-Server Edition (126 GB total memory, 59 GB memory in use)
Data on this page belongs to its respective rights holders.
Virtuoso Faceted Browser Copyright © 2009-2024 OpenLink Software