About: Aplikace limitů pro fuzáriové mykotoxiny v obilovinách v ČR.     Goto   Sponge   NotDistinct   Permalink

An Entity of Type : http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/Vysledek, within Data Space : linked.opendata.cz associated with source document(s)

AttributesValues
rdf:type
Description
  • There is a trend worldwide to implement limits for an increasingly higher number of mycotoxins and making the current limits stricter. On 1 July 2006, Commission Regulation (EC) No 856/2005 concerning the limits for contaminants in foods and raw materials for their production came into effect in the EU. Now, in addition to heavy metals lead and cadmium, mycotoxins aflatoxin B1 and a sum of aflatoxins, ochratoxin A, and Fusarium mycotoxins deoxynivalenol and zearalenone are limited in unprocessed food cereals. For feeding cereals, Directive 2002/32/EC limits only aflatoxin B1 out of mycotoxins. This legislation affects the cereal purchase by the SAIF which is obligatory, based on Regulation (EC) No 1068/2005, to carry out a risk analysis of the occurrence of contaminants and then to require analyses of contaminants. The occurrence of the limited Fusarium mycotoxins in cereals in the CR is evaluated and problems of sampling and use of cereals with an above-limit content of mycotoxins are discussed. (en)
  • Celosvětovou tendencí je zavádění limitů pro stále větší počet mykotoxinů a zpřísňování limitů stávajících. Od 1. července 2006 vstoupilo v EU v platnost Nařízení komise ES č. 856/2005 týkající se limitů pro kontaminanty v potravinách a surovinách pro jejich výrobu. Pro nezpracované potravinářské obiloviny jsou tak v současnosti limitovány kromě těžkých kovů olova a kadmia mykotoxiny aflatoxin B1 a suma aflatoxinů, ochratoxin A a fuzáriové mykotoxiny deoxynivalenol a zearalenon. Pro krmné obiloviny platí směrnice 2002/32/EC, která z mykotoxinů limituje pouze aflatoxin B1. Tato legislativa má dopad na nákup obilovin Státním zemědělským intervenčním fondem, který je podle Nařízení (ES) č. 1068/2005 povinen mít zpracovanou analýzu rizika výskytu kontaminujících látek a teprve na jejím základě požadovat analýzy kontaminantů. Je hodnocen výskyt limitovaných fuzáriových mykotoxinů v obilovinách v ČR, diskutována problematika odběru vzorků a využití obilovin s nadlimitním obsahem mykotoxinů.
  • Celosvětovou tendencí je zavádění limitů pro stále větší počet mykotoxinů a zpřísňování limitů stávajících. Od 1. července 2006 vstoupilo v EU v platnost Nařízení komise ES č. 856/2005 týkající se limitů pro kontaminanty v potravinách a surovinách pro jejich výrobu. Pro nezpracované potravinářské obiloviny jsou tak v současnosti limitovány kromě těžkých kovů olova a kadmia mykotoxiny aflatoxin B1 a suma aflatoxinů, ochratoxin A a fuzáriové mykotoxiny deoxynivalenol a zearalenon. Pro krmné obiloviny platí směrnice 2002/32/EC, která z mykotoxinů limituje pouze aflatoxin B1. Tato legislativa má dopad na nákup obilovin Státním zemědělským intervenčním fondem, který je podle Nařízení (ES) č. 1068/2005 povinen mít zpracovanou analýzu rizika výskytu kontaminujících látek a teprve na jejím základě požadovat analýzy kontaminantů. Je hodnocen výskyt limitovaných fuzáriových mykotoxinů v obilovinách v ČR, diskutována problematika odběru vzorků a využití obilovin s nadlimitním obsahem mykotoxinů. (cs)
Title
  • Aplikace limitů pro fuzáriové mykotoxiny v obilovinách v ČR.
  • Application of limits for fusarium mycotoxins in cereals in the Czech Republic (en)
  • Aplikace limitů pro fuzáriové mykotoxiny v obilovinách v ČR. (cs)
skos:prefLabel
  • Aplikace limitů pro fuzáriové mykotoxiny v obilovinách v ČR.
  • Application of limits for fusarium mycotoxins in cereals in the Czech Republic (en)
  • Aplikace limitů pro fuzáriové mykotoxiny v obilovinách v ČR. (cs)
skos:notation
  • RIV/25328859:_____/06:#0000140!RIV07-MSM-25328859
http://linked.open.../vavai/riv/strany
  • 62-65
http://linked.open...avai/riv/aktivita
http://linked.open...avai/riv/aktivity
  • P(QG50041), P(QG60047), Z(MSM2532885901)
http://linked.open...vai/riv/dodaniDat
http://linked.open...aciTvurceVysledku
http://linked.open.../riv/druhVysledku
http://linked.open...iv/duvernostUdaju
http://linked.open...titaPredkladatele
http://linked.open...dnocenehoVysledku
  • 465656
http://linked.open...ai/riv/idVysledku
  • RIV/25328859:_____/06:#0000140
http://linked.open...riv/jazykVysledku
http://linked.open.../riv/klicovaSlova
  • mycotixins; cereals; foods; contaminants (en)
http://linked.open.../riv/klicoveSlovo
http://linked.open...ontrolniKodProRIV
  • [8C6B03F5716A]
http://linked.open...i/riv/mistoVydani
  • České Budějovice
http://linked.open...i/riv/nazevZdroje
  • Sborník referátů ze semináře %22Současné představy a požadavky na kvalitu rostlinných produktů%22
http://linked.open...in/vavai/riv/obor
http://linked.open...ichTvurcuVysledku
http://linked.open...cetTvurcuVysledku
http://linked.open...vavai/riv/projekt
http://linked.open...UplatneniVysledku
http://linked.open...iv/tvurceVysledku
  • Polišenská, Ivana
http://linked.open...n/vavai/riv/zamer
number of pages
http://purl.org/ne...btex#hasPublisher
  • Jihočeská univerzita v Českých Budějovicích
https://schema.org/isbn
  • 80-7040-874-X
Faceted Search & Find service v1.16.118 as of Jun 21 2024


Alternative Linked Data Documents: ODE     Content Formats:   [cxml] [csv]     RDF   [text] [turtle] [ld+json] [rdf+json] [rdf+xml]     ODATA   [atom+xml] [odata+json]     Microdata   [microdata+json] [html]    About   
This material is Open Knowledge   W3C Semantic Web Technology [RDF Data] Valid XHTML + RDFa
OpenLink Virtuoso version 07.20.3240 as of Jun 21 2024, on Linux (x86_64-pc-linux-gnu), Single-Server Edition (126 GB total memory, 48 GB memory in use)
Data on this page belongs to its respective rights holders.
Virtuoso Faceted Browser Copyright © 2009-2024 OpenLink Software