About: Agrotechnika pěstování jarního sladovnického ječmene     Goto   Sponge   NotDistinct   Permalink

An Entity of Type : http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/Vysledek, within Data Space : linked.opendata.cz associated with source document(s)

AttributesValues
rdf:type
Description
  • Grain of spring barley is used dominantly for feeding purpose (1,200,000 t) and remaining part (520,000 t) as the important raw material for malt production. According to purpose of production utilization it is necessary to select the technology of cultivation. Cultivation of malting barley is laborious as all measures significantly influence both barley yield and quality which is a decisive parameter of final production utilization. The main harvest product is grain whose chemical composition changes according to variety, region of cultivation, course of climatic factors, and technology of cultivation. The greatest proportion which can influence final grain quality is own technology of malting barley cultivation, including the whole complex of measures from soil preparation, fertilization, sowing, canopy treatment, harvest, and post-harvest grain processing. All these items influence the grain which is transmitted to malt and beer industry. (en)
  • Zrno jarního ječmene je využíváno z velké části pro krmné účely (1200 tis.t) a zbývající část (520 tis. t) jako významná surovina pro výrobu sladu. Podle účelu využití produkce je nutné zvolit i pěstitelskou technologii. Pěstování sladovnického ječmene je náročnější, neboť všechny zásahy významně ovlivňují jak výnos, tak především jakost zrna ječmene, která je rozhodujícím kritériem využití produkce. Hlavním sklizňovým produktem je zrno, jehož chemické složení kolísá v závislosti na odrůdě, oblasti pěstování, průběhu počasí a agrotechnice. Největší podíl, kterým může sám pěstitel ovlivnit výslednou kvalitu zrna je vlastní agrotechnika pěstování sladovnického ječmene, zahrnující celý komplex opatření od přípravy půdy, hnojení, setí, ošetřování porostu, sklizně až posklizňové úpravy zrna předávaného ke zpracování v sladařsko-pivovarském komplexu.
  • Zrno jarního ječmene je využíváno z velké části pro krmné účely (1200 tis.t) a zbývající část (520 tis. t) jako významná surovina pro výrobu sladu. Podle účelu využití produkce je nutné zvolit i pěstitelskou technologii. Pěstování sladovnického ječmene je náročnější, neboť všechny zásahy významně ovlivňují jak výnos, tak především jakost zrna ječmene, která je rozhodujícím kritériem využití produkce. Hlavním sklizňovým produktem je zrno, jehož chemické složení kolísá v závislosti na odrůdě, oblasti pěstování, průběhu počasí a agrotechnice. Největší podíl, kterým může sám pěstitel ovlivnit výslednou kvalitu zrna je vlastní agrotechnika pěstování sladovnického ječmene, zahrnující celý komplex opatření od přípravy půdy, hnojení, setí, ošetřování porostu, sklizně až posklizňové úpravy zrna předávaného ke zpracování v sladařsko-pivovarském komplexu. (cs)
Title
  • Agrotechnika pěstování jarního sladovnického ječmene
  • Technology of spring malting barley cultivation (en)
  • Agrotechnika pěstování jarního sladovnického ječmene (cs)
skos:prefLabel
  • Agrotechnika pěstování jarního sladovnického ječmene
  • Technology of spring malting barley cultivation (en)
  • Agrotechnika pěstování jarního sladovnického ječmene (cs)
skos:notation
  • RIV/25328859:_____/05:#0000036!RIV06-MSM-25328859
http://linked.open.../vavai/riv/strany
  • 132-139
http://linked.open...avai/riv/aktivita
http://linked.open...avai/riv/aktivity
  • Z(MSM2532885901)
http://linked.open...vai/riv/dodaniDat
http://linked.open...aciTvurceVysledku
http://linked.open.../riv/druhVysledku
http://linked.open...iv/duvernostUdaju
http://linked.open...titaPredkladatele
http://linked.open...dnocenehoVysledku
  • 511577
http://linked.open...ai/riv/idVysledku
  • RIV/25328859:_____/05:#0000036
http://linked.open...riv/jazykVysledku
http://linked.open.../riv/klicovaSlova
  • malting barley; cultivation technology (en)
http://linked.open.../riv/klicoveSlovo
http://linked.open...ontrolniKodProRIV
  • [ADA4520A63AA]
http://linked.open...i/riv/mistoVydani
  • Praha
http://linked.open...i/riv/nazevZdroje
  • Ječmenářská ročenka 2006
http://linked.open...in/vavai/riv/obor
http://linked.open...ichTvurcuVysledku
http://linked.open...cetTvurcuVysledku
http://linked.open...UplatneniVysledku
http://linked.open...iv/tvurceVysledku
  • Míša, Petr
  • Špunarová, Marie
http://linked.open...n/vavai/riv/zamer
number of pages
http://purl.org/ne...btex#hasPublisher
  • Výzkumný ústav pivovarský a sladařský, a.s.
https://schema.org/isbn
  • 80-86576-17-5
Faceted Search & Find service v1.16.118 as of Jun 21 2024


Alternative Linked Data Documents: ODE     Content Formats:   [cxml] [csv]     RDF   [text] [turtle] [ld+json] [rdf+json] [rdf+xml]     ODATA   [atom+xml] [odata+json]     Microdata   [microdata+json] [html]    About   
This material is Open Knowledge   W3C Semantic Web Technology [RDF Data] Valid XHTML + RDFa
OpenLink Virtuoso version 07.20.3240 as of Jun 21 2024, on Linux (x86_64-pc-linux-gnu), Single-Server Edition (126 GB total memory, 107 GB memory in use)
Data on this page belongs to its respective rights holders.
Virtuoso Faceted Browser Copyright © 2009-2024 OpenLink Software