About: Zásady správné zemědělské a výrobní praxe z hlediska redukce obsahu fuzáriových mykotoxinů v obilovinách - doporučení Evropské komise     Goto   Sponge   NotDistinct   Permalink

An Entity of Type : http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/Vysledek, within Data Space : linked.opendata.cz associated with source document(s)

AttributesValues
rdf:type
Description
  • In the middle of 2005, a new regulation was issued concerning the assessment of limits for Fusarium mycotoxin content in cereals, which is valid in all EU countries. This Commission Regulation (EC) No 856/2005 will come into force on 1 July 2006 in all EU countries. At present, a proposal of “Recommendations of principles of good agricultural and manufacturing practices to limit Fusarium toxins in cereals” is discussed in the Work Group for Agricultural Contaminants at the Expert Council of EC. This document should be a guide to encourage farmers to observe the passed regulations. It summarizes general principles of cereal growing, harvest and transportation. Based on the latest findings, they lead toward limiting the occurrence of Fusarium mycotoxins in cereals. (en)
  • V polovině roku 2005 byla vydána legislativa platná pro všechny země EU týkající se stanovení limitů pro obsah fuzáriových mykotoxinů v obilovinách. Toto nové Nařízení Komise (ES) č. 856/2005 bude uplatňováno od 1.7. 2006 ve všech členských státech EU. V současné době je v Pracovní skupině pro zemědělské kontaminanty Expertního výboru EK projednáván návrh „Doporučení zásad správné zemědělské a výrobní praxe k omezení výskytu fuzáriových toxinů v obilí“. Tento dokument má být pomůckou pro zemědělce usnadňující dodržování zaváděné legislativy. Jsou zde shrnuty obecné zásady v procesu pěstování, sklizně a transportu obilovin, které na základě nejnovějších poznatků výzkumu vedou k omezení výskytu fuzáriových mykotoxinů v obilovinách.
  • V polovině roku 2005 byla vydána legislativa platná pro všechny země EU týkající se stanovení limitů pro obsah fuzáriových mykotoxinů v obilovinách. Toto nové Nařízení Komise (ES) č. 856/2005 bude uplatňováno od 1.7. 2006 ve všech členských státech EU. V současné době je v Pracovní skupině pro zemědělské kontaminanty Expertního výboru EK projednáván návrh „Doporučení zásad správné zemědělské a výrobní praxe k omezení výskytu fuzáriových toxinů v obilí“. Tento dokument má být pomůckou pro zemědělce usnadňující dodržování zaváděné legislativy. Jsou zde shrnuty obecné zásady v procesu pěstování, sklizně a transportu obilovin, které na základě nejnovějších poznatků výzkumu vedou k omezení výskytu fuzáriových mykotoxinů v obilovinách. (cs)
Title
  • Zásady správné zemědělské a výrobní praxe z hlediska redukce obsahu fuzáriových mykotoxinů v obilovinách - doporučení Evropské komise
  • Zásady správné zemědělské a výrobní praxe z hlediska redukce obsahu fuzáriových mykotoxinů v obilovinách - doporučení Evropské komise (cs)
  • Principles of good agricultural and manufacturing practice considering reduction in Fusarium mycotoxin content in cereal crops - European Commission recommendation (en)
skos:prefLabel
  • Zásady správné zemědělské a výrobní praxe z hlediska redukce obsahu fuzáriových mykotoxinů v obilovinách - doporučení Evropské komise
  • Zásady správné zemědělské a výrobní praxe z hlediska redukce obsahu fuzáriových mykotoxinů v obilovinách - doporučení Evropské komise (cs)
  • Principles of good agricultural and manufacturing practice considering reduction in Fusarium mycotoxin content in cereal crops - European Commission recommendation (en)
skos:notation
  • RIV/25328859:_____/05:#0000009!RIV06-MSM-25328859
http://linked.open.../vavai/riv/strany
  • 86-87
http://linked.open...avai/riv/aktivita
http://linked.open...avai/riv/aktivity
  • Z(MSM2532885901)
http://linked.open...iv/cisloPeriodika
  • 4
http://linked.open...vai/riv/dodaniDat
http://linked.open...aciTvurceVysledku
http://linked.open.../riv/druhVysledku
http://linked.open...iv/duvernostUdaju
http://linked.open...titaPredkladatele
http://linked.open...dnocenehoVysledku
  • 551907
http://linked.open...ai/riv/idVysledku
  • RIV/25328859:_____/05:#0000009
http://linked.open...riv/jazykVysledku
http://linked.open.../riv/klicovaSlova
  • mycotoxins; cereals; EU recommendations; GAP (en)
http://linked.open.../riv/klicoveSlovo
http://linked.open...odStatuVydavatele
  • CZ - Česká republika
http://linked.open...ontrolniKodProRIV
  • [416BBDCEF07C]
http://linked.open...i/riv/nazevZdroje
  • Obilnářské listy
http://linked.open...in/vavai/riv/obor
http://linked.open...ichTvurcuVysledku
http://linked.open...cetTvurcuVysledku
http://linked.open...UplatneniVysledku
http://linked.open...v/svazekPeriodika
  • 13
http://linked.open...iv/tvurceVysledku
  • Polišenská, Ivana
http://linked.open...n/vavai/riv/zamer
issn
  • 1212-138X
number of pages
Faceted Search & Find service v1.16.118 as of Jun 21 2024


Alternative Linked Data Documents: ODE     Content Formats:   [cxml] [csv]     RDF   [text] [turtle] [ld+json] [rdf+json] [rdf+xml]     ODATA   [atom+xml] [odata+json]     Microdata   [microdata+json] [html]    About   
This material is Open Knowledge   W3C Semantic Web Technology [RDF Data] Valid XHTML + RDFa
OpenLink Virtuoso version 07.20.3240 as of Jun 21 2024, on Linux (x86_64-pc-linux-gnu), Single-Server Edition (126 GB total memory, 48 GB memory in use)
Data on this page belongs to its respective rights holders.
Virtuoso Faceted Browser Copyright © 2009-2024 OpenLink Software