About: Nová podzimní odrůda ´James Grieve Super Compact´.     Goto   Sponge   NotDistinct   Permalink

An Entity of Type : http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/Vysledek, within Data Space : linked.opendata.cz associated with source document(s)

AttributesValues
rdf:type
rdfs:seeAlso
Description
  • This variety arose as a selection from clonal material of ´James Grieve´ cv. obtained after gamma rays treatment. It has been registered and legally protected in CZ since 2009. The growth of trees is very weak, their productivity is regular and quality of fruits is the same as in the original cultivar. The legth of shoots is 50-70 % shorter than in the original cultivar. For practical growing of the variety rootstocks M 26 and MM 106, spindle tree forms and spacing within 3 x 1 m to 4 x 1,5 m are recommended dependence to the rootstock used and particular locality. Both tree training and tree pruning are very simple and easily done. Harvest time varies from the end of August to the middle of September, according to the year and local conditions but it is about a week later than the original cultivar. Fruits are ready for eating 14 days after harvest and they are storable till the end of October; but those ones from higher altitudes are storable much longer. In a cold storage they are ready to be used through January. (en)
  • Odrůda vznikla selekcí klonového materiálu, který byl získán u odrůdy ´James Grieve´ po aplikaci gama záření. V r. 2009 byla přihlášena do registračních zkoušek a k právní ochraně v ČR. Vyznačuje se velmi slabým růstem stromů, jejich pravidelnou dostatečnou plodností a jakostí plodů na úrovni výchozí odrůdy. Stromy se vyznačují vzpřímeným víceméně sloupcovým charakterem růstu. Délka výhonů je o 50-70 % kratší, než u výchozí odrůdy. Doporučuje se pěstovat především na podnožích M 26 a MM 106 ve tvaru štíhlých vřeten při použítí sponů výsadby v rozmezí 3 x 1 až 4 x 1,5 m a to v závislosti na podnoži a stanovištních podmínkách výsadby. Stromy se velmi snadno tvarují a jejich výchovný i udržovací řez je zcela nenáročný. Sklízí se od konce srpna až do poloviny září, obvykle asi týden po výchozí odrůdě. Sklizňová zralost se liší podle oblasti. Konzumní zralosti dosahuje asi 14 dní po sklizni a vydrží do konce října z vyšších poloh i déle. V chladírně jsou plody uchovatelné až do ledna.
  • Odrůda vznikla selekcí klonového materiálu, který byl získán u odrůdy ´James Grieve´ po aplikaci gama záření. V r. 2009 byla přihlášena do registračních zkoušek a k právní ochraně v ČR. Vyznačuje se velmi slabým růstem stromů, jejich pravidelnou dostatečnou plodností a jakostí plodů na úrovni výchozí odrůdy. Stromy se vyznačují vzpřímeným víceméně sloupcovým charakterem růstu. Délka výhonů je o 50-70 % kratší, než u výchozí odrůdy. Doporučuje se pěstovat především na podnožích M 26 a MM 106 ve tvaru štíhlých vřeten při použítí sponů výsadby v rozmezí 3 x 1 až 4 x 1,5 m a to v závislosti na podnoži a stanovištních podmínkách výsadby. Stromy se velmi snadno tvarují a jejich výchovný i udržovací řez je zcela nenáročný. Sklízí se od konce srpna až do poloviny září, obvykle asi týden po výchozí odrůdě. Sklizňová zralost se liší podle oblasti. Konzumní zralosti dosahuje asi 14 dní po sklizni a vydrží do konce října z vyšších poloh i déle. V chladírně jsou plody uchovatelné až do ledna. (cs)
Title
  • Nová podzimní odrůda ´James Grieve Super Compact´.
  • Nová podzimní odrůda ´James Grieve Super Compact´. (cs)
  • New autumn apple cultivar ´James Grieve Super Compact ´ (en)
skos:prefLabel
  • Nová podzimní odrůda ´James Grieve Super Compact´.
  • Nová podzimní odrůda ´James Grieve Super Compact´. (cs)
  • New autumn apple cultivar ´James Grieve Super Compact ´ (en)
skos:notation
  • RIV/25271121:_____/11:#0000167!RIV12-MSM-25271121
http://linked.open...avai/riv/aktivita
http://linked.open...avai/riv/aktivity
  • Z(MSM2527112101)
http://linked.open...iv/cisloPeriodika
  • prosinec
http://linked.open...vai/riv/dodaniDat
http://linked.open...aciTvurceVysledku
http://linked.open.../riv/druhVysledku
http://linked.open...iv/duvernostUdaju
http://linked.open...titaPredkladatele
http://linked.open...dnocenehoVysledku
  • 216403
http://linked.open...ai/riv/idVysledku
  • RIV/25271121:_____/11:#0000167
http://linked.open...riv/jazykVysledku
http://linked.open.../riv/klicovaSlova
  • apple-trees; cultivars; climatic factors; rootstock; economy of growing (en)
http://linked.open.../riv/klicoveSlovo
http://linked.open...odStatuVydavatele
  • CZ - Česká republika
http://linked.open...ontrolniKodProRIV
  • [D2ED9326A73E]
http://linked.open...i/riv/nazevZdroje
  • Vědecké práce ovocnářské
http://linked.open...in/vavai/riv/obor
http://linked.open...ichTvurcuVysledku
http://linked.open...cetTvurcuVysledku
http://linked.open...UplatneniVysledku
http://linked.open...v/svazekPeriodika
  • 22
http://linked.open...iv/tvurceVysledku
  • Blažek, Jan
http://linked.open...n/vavai/riv/zamer
issn
  • 0231-6900
number of pages
Faceted Search & Find service v1.16.118 as of Jun 21 2024


Alternative Linked Data Documents: ODE     Content Formats:   [cxml] [csv]     RDF   [text] [turtle] [ld+json] [rdf+json] [rdf+xml]     ODATA   [atom+xml] [odata+json]     Microdata   [microdata+json] [html]    About   
This material is Open Knowledge   W3C Semantic Web Technology [RDF Data] Valid XHTML + RDFa
OpenLink Virtuoso version 07.20.3240 as of Jun 21 2024, on Linux (x86_64-pc-linux-gnu), Single-Server Edition (126 GB total memory, 48 GB memory in use)
Data on this page belongs to its respective rights holders.
Virtuoso Faceted Browser Copyright © 2009-2024 OpenLink Software