About: Soubor mapových podkladů zaměřený na mapování stávajících retenčních prvků v krajině zóny havarijního plánování jaderné elektrárny Temelín     Goto   Sponge   NotDistinct   Permalink

An Entity of Type : http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/Vysledek, within Data Space : linked.opendata.cz associated with source document(s)

AttributesValues
rdf:type
Description
  • Soubor pěti mapových podkladů je výsledkem terénního mapování, které bylo zaměřeno na přítomnost stávajících retenčních prvků v krajině zóny havarijního plánování jaderné elektrárny Temelín. Je jedním z hlavních výstupů projektu Ministerstva vnitra České republiky Minimalizace dopadů radiační kontaminace na krajinu v havarijní zóně jaderné elektrárny Temelín (č. projektu VG20122015100) a naplňuje podmínky dílčího cíle 2.2. za rok 2013, který je definován: Terénní průzkumy se zaměřením na přítomnost stávajících retenčních prvků v krajině, jejich identifikace a ověření z podkladových materiálů. Vytipování vhodných lokalit ke zvýšení retenční schopnosti krajiny, návrh na úpravu jejich managementu. Pro účely terénního mapování stávajících retenčních prvků v krajině, s potenciální schopností zadržení cesia, byla vytvořena syntetická mapa na základě těchto digitálních mapových podkladů: stávající hydrologické sítě zóny havarijního plánování JETe lokalizace vlhkých luk (stav v 19. století z Císařských povinných otisků map stabilního katastru) půdního substrátu Mapa sloužila jako pomůcka v terénu pro identifikaci aktuálních retenčních míst. Na základě terénní verifikace byla vytvořena nová digitální vrstva stávajících retenčních prvků v krajině. Výstupem jsou specializované mapy s odborným obsahem znázorňující aktuální retenční místa, doplněné o analýzu vývoje retenční schopnosti krajiny, vyjádřenou jako hustota retenčních míst / km2 v jednotlivých katastrálních územích zóny havarijního plánování. Hodnocena byla současná situace (rok 2013) a první polovina 19. století. S problematikou retence souvisí i odnos látek z území ZHP. Proto byly provedeny odběrech povrchové vody a analyzovány vybrané hydrochemické parametry. Mapa odběrových míst, včetně vymezení dílčích povodí je součástí mapového souboru. Mapový soubor byl zpracován v prostředí ArcGIS – ArcInfo 9.2.
  • Soubor pěti mapových podkladů je výsledkem terénního mapování, které bylo zaměřeno na přítomnost stávajících retenčních prvků v krajině zóny havarijního plánování jaderné elektrárny Temelín. Je jedním z hlavních výstupů projektu Ministerstva vnitra České republiky Minimalizace dopadů radiační kontaminace na krajinu v havarijní zóně jaderné elektrárny Temelín (č. projektu VG20122015100) a naplňuje podmínky dílčího cíle 2.2. za rok 2013, který je definován: Terénní průzkumy se zaměřením na přítomnost stávajících retenčních prvků v krajině, jejich identifikace a ověření z podkladových materiálů. Vytipování vhodných lokalit ke zvýšení retenční schopnosti krajiny, návrh na úpravu jejich managementu. Pro účely terénního mapování stávajících retenčních prvků v krajině, s potenciální schopností zadržení cesia, byla vytvořena syntetická mapa na základě těchto digitálních mapových podkladů: stávající hydrologické sítě zóny havarijního plánování JETe lokalizace vlhkých luk (stav v 19. století z Císařských povinných otisků map stabilního katastru) půdního substrátu Mapa sloužila jako pomůcka v terénu pro identifikaci aktuálních retenčních míst. Na základě terénní verifikace byla vytvořena nová digitální vrstva stávajících retenčních prvků v krajině. Výstupem jsou specializované mapy s odborným obsahem znázorňující aktuální retenční místa, doplněné o analýzu vývoje retenční schopnosti krajiny, vyjádřenou jako hustota retenčních míst / km2 v jednotlivých katastrálních územích zóny havarijního plánování. Hodnocena byla současná situace (rok 2013) a první polovina 19. století. S problematikou retence souvisí i odnos látek z území ZHP. Proto byly provedeny odběrech povrchové vody a analyzovány vybrané hydrochemické parametry. Mapa odběrových míst, včetně vymezení dílčích povodí je součástí mapového souboru. Mapový soubor byl zpracován v prostředí ArcGIS – ArcInfo 9.2. (cs)
  • A set of maps is the result of field survey, which was focused on the presence of retention elements in the landscape of emergency planning zone of nuclear power plant Temelín. It is one of the main outputs of the project of the Ministry of Interior of the CR called Minimizing the impact of radiation contamination of the landscape in the emergency zone of nuclear power plant Temelín and meets the requirements of goal 2.2. which is defined as: Field surveys aimed at the mapping of retention elements in landscape, their identification and verification from source materials. Identification of suitable sites to increase the retention capacity of the landscape and proposals to their management. For the purpose of field mapping of existing retention elements in the landscape, with potential ability of cesium retention, a synthetic map, based on following digital data, was created. Data used: existing hydrological network localization of wet meadows (situation in the 19th century retrieved from the Imperial mandatory fingerprint of stable cadastre map) soil substrate Map served as a background during the field survey to identify current retention sites. Based on field verification, a new digital layer of retention elements was created. The output is a set of specialized maps with content displaying the current retention sites, complemented by an analysis of the development of landscape retention capacity, expressed as density of retention sites/ km2 in each cadastral of emergency planning zone (EPZ). Two time horizons - the current situation (2013) and the first half of the 19th century completed the assessment. The issue of retention is related to the runoff of matter and nutrients from the EPZ. Therefore, samples were taken in surface water and analyzed in terms of selected hydrochemical parameters. Map of sampling sites, including the definition of sub-catchment is a part of the map file. ArcGIS – ArcInfo 9.2. software was used to create the set of thematic maps. (en)
Title
  • Soubor mapových podkladů zaměřený na mapování stávajících retenčních prvků v krajině zóny havarijního plánování jaderné elektrárny Temelín
  • Soubor mapových podkladů zaměřený na mapování stávajících retenčních prvků v krajině zóny havarijního plánování jaderné elektrárny Temelín (cs)
  • A set of maps related to the retention elements in the landscape of emergency planning zone of Nuclear Power Plant Temelín (en)
skos:prefLabel
  • Soubor mapových podkladů zaměřený na mapování stávajících retenčních prvků v krajině zóny havarijního plánování jaderné elektrárny Temelín
  • Soubor mapových podkladů zaměřený na mapování stávajících retenčních prvků v krajině zóny havarijního plánování jaderné elektrárny Temelín (cs)
  • A set of maps related to the retention elements in the landscape of emergency planning zone of Nuclear Power Plant Temelín (en)
skos:notation
  • RIV/25173154:_____/13:#0000301!RIV14-MV0-25173154
http://linked.open...avai/riv/aktivita
http://linked.open...avai/riv/aktivity
  • P(VG20122015100)
http://linked.open...vai/riv/dodaniDat
http://linked.open...aciTvurceVysledku
http://linked.open.../riv/druhVysledku
http://linked.open...iv/duvernostUdaju
http://linked.open...onomickeParametry
  • nelze stanovit
http://linked.open...titaPredkladatele
http://linked.open...dnocenehoVysledku
  • 106437
http://linked.open...ai/riv/idVysledku
  • RIV/25173154:_____/13:#0000301
http://linked.open...terniIdentifikace
  • 2_2_1_Mapa_retence_ENKI_2013
http://linked.open...riv/jazykVysledku
http://linked.open.../riv/klicovaSlova
  • water courses; water reservoirs; retention biotopes; retention sites; surface water sampling sites; ArcGIS (en)
http://linked.open.../riv/klicoveSlovo
http://linked.open...ontrolniKodProRIV
  • [65E1E76FA5C3]
http://linked.open...in/vavai/riv/obor
http://linked.open...ichTvurcuVysledku
http://linked.open...cetTvurcuVysledku
http://linked.open...vavai/riv/projekt
http://linked.open...UplatneniVysledku
http://linked.open...echnickeParametry
  • rozsah 41 stran A4, 5 dílčích mapových podkladů a 5 tabulek s daty. Uloženo na ENKI, o.p.s. Třeboň, kontaktní mail: hesslerova@enki.cz
http://linked.open...iv/tvurceVysledku
  • Hesslerová, Petra
Faceted Search & Find service v1.16.118 as of Jun 21 2024


Alternative Linked Data Documents: ODE     Content Formats:   [cxml] [csv]     RDF   [text] [turtle] [ld+json] [rdf+json] [rdf+xml]     ODATA   [atom+xml] [odata+json]     Microdata   [microdata+json] [html]    About   
This material is Open Knowledge   W3C Semantic Web Technology [RDF Data] Valid XHTML + RDFa
OpenLink Virtuoso version 07.20.3240 as of Jun 21 2024, on Linux (x86_64-pc-linux-gnu), Single-Server Edition (126 GB total memory, 48 GB memory in use)
Data on this page belongs to its respective rights holders.
Virtuoso Faceted Browser Copyright © 2009-2024 OpenLink Software