About: The device for measuring the energy flow on the boundary of the Earth's surface and atmosphere     Goto   Sponge   NotDistinct   Permalink

An Entity of Type : http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/Vysledek, within Data Space : linked.opendata.cz associated with source document(s)

AttributesValues
rdf:type
rdfs:seeAlso
Description
  • The technical solution relates to a device for measuring the energy flow in nature, which allows to create temperature map of the investigated biotope about the size of several hundred square meters. The device enables a high probability to describe the energy flows on the boundary of the Earth's surface and atmosphere, i.e., transportation and distribution of incident solar radiation on Earth's surface, based on measurements and calculations. The device is designed for absolute and comparative measurement of temperature and most of all to assess the impact of the incident solar radiation on various types of vegetation. The device enables to compare the methods and sensors for measuring radiation temperatures, air temperatures above the vegetation cover and surface temperature of vegetation cover and to determine the energy flows in the ground layer of the atmosphere. Equipment used to measure and understand the physical fundamentals of events taking place in the ground layer of the atmosphere. The device is especially intended to compare the temperature distribution and consequently the energy flows in different vegetation in the same biotope, and describe the response of vegetation to the intervention of human activity. (en)
  • Technické řešení se týká zařízení pro měření energetických toků v přírodě, které umožňuje vytvořit teplotní mapu zkoumaného biotopu o velikosti řádu stovek m2 a na základě měření a výpočtů s vysokou pravděpodobností popsat energetické toky na rozhraní zemského povrchu a atmosféry, tj. rozložení a transport energie slunečního záření, dopadajícího na zemský povrch. Zařízení je určeno pro absolutní a komparační měření teplot a především pro posouzení vlivu dopadajícího slunečního záření na jednotlivé typy porostů. Umožňuje porovnat metody a čidla pro měření radiačních teplot, teplot vzduchu nad porosty i teplot povrchů porostu a určit energetické toky v přízemní vrstvě atmosféry. Zařízení slouží ke změření a pochopení fyzikální podstat dějů, odehrávajících se v přízemní vrstvě atmosféry. Zařízení je především určeno k porovnání rozložení teplot a následně energetických toků v rozdílných porostech v rámci biotopu a tím popsání odezvy porostu na zásahy lidské činnosti.
  • Technické řešení se týká zařízení pro měření energetických toků v přírodě, které umožňuje vytvořit teplotní mapu zkoumaného biotopu o velikosti řádu stovek m2 a na základě měření a výpočtů s vysokou pravděpodobností popsat energetické toky na rozhraní zemského povrchu a atmosféry, tj. rozložení a transport energie slunečního záření, dopadajícího na zemský povrch. Zařízení je určeno pro absolutní a komparační měření teplot a především pro posouzení vlivu dopadajícího slunečního záření na jednotlivé typy porostů. Umožňuje porovnat metody a čidla pro měření radiačních teplot, teplot vzduchu nad porosty i teplot povrchů porostu a určit energetické toky v přízemní vrstvě atmosféry. Zařízení slouží ke změření a pochopení fyzikální podstat dějů, odehrávajících se v přízemní vrstvě atmosféry. Zařízení je především určeno k porovnání rozložení teplot a následně energetických toků v rozdílných porostech v rámci biotopu a tím popsání odezvy porostu na zásahy lidské činnosti. (cs)
Title
  • The device for measuring the energy flow on the boundary of the Earth's surface and atmosphere (en)
  • Zařízení pro měření energetických toků na rozhraní zemského povrchu a atmosféry
  • Zařízení pro měření energetických toků na rozhraní zemského povrchu a atmosféry (cs)
skos:prefLabel
  • The device for measuring the energy flow on the boundary of the Earth's surface and atmosphere (en)
  • Zařízení pro měření energetických toků na rozhraní zemského povrchu a atmosféry
  • Zařízení pro měření energetických toků na rozhraní zemského povrchu a atmosféry (cs)
skos:notation
  • RIV/25173154:_____/11:#0000208!RIV12-MSM-25173154
http://linked.open...avai/riv/aktivita
http://linked.open...avai/riv/aktivity
  • P(2B06023)
http://linked.open...cisloPatentuVzoru
  • 22673
http://linked.open...eleniPatentuVzoru
http://linked.open...vai/riv/dodaniDat
http://linked.open...aciTvurceVysledku
http://linked.open.../riv/druhVysledku
http://linked.open...iv/duvernostUdaju
http://linked.open...titaPredkladatele
http://linked.open...dnocenehoVysledku
  • 242564
http://linked.open...ai/riv/idVysledku
  • RIV/25173154:_____/11:#0000208
http://linked.open...riv/jazykVysledku
http://linked.open.../riv/klicovaSlova
  • temperature map; energy flow; biotope; radiation temperature; air temperature; absolute survey; comparative survey; energy distribution (en)
http://linked.open.../riv/klicoveSlovo
http://linked.open...ontrolniKodProRIV
  • [A4BC3837108D]
http://linked.open.../licencniPoplatek
http://linked.open...ydaniPatentuVzoru
  • Prague
http://linked.open...atelePatentuVzoru
  • Úřad průmyslového vlastnictví
http://linked.open...in/vavai/riv/obor
http://linked.open...ichTvurcuVysledku
http://linked.open...cetTvurcuVysledku
http://linked.open...vavai/riv/projekt
http://linked.open...UplatneniVysledku
http://linked.open...ydaniPatentuVzoru
http://linked.open...iv/tvurceVysledku
  • Zicha, Josef
  • Jirka, Vladimír
http://linked.open...mniOchranaPatentu
http://linked.open...avai/riv/vlastnik
http://linked.open...itiJinymSubjektem
http://linked.open...uzitiPatentuVzoru
Faceted Search & Find service v1.16.118 as of Jun 21 2024


Alternative Linked Data Documents: ODE     Content Formats:   [cxml] [csv]     RDF   [text] [turtle] [ld+json] [rdf+json] [rdf+xml]     ODATA   [atom+xml] [odata+json]     Microdata   [microdata+json] [html]    About   
This material is Open Knowledge   W3C Semantic Web Technology [RDF Data] Valid XHTML + RDFa
OpenLink Virtuoso version 07.20.3240 as of Jun 21 2024, on Linux (x86_64-pc-linux-gnu), Single-Server Edition (126 GB total memory, 58 GB memory in use)
Data on this page belongs to its respective rights holders.
Virtuoso Faceted Browser Copyright © 2009-2024 OpenLink Software