About: Raster     Goto   Sponge   NotDistinct   Permalink

An Entity of Type : http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/Vysledek, within Data Space : linked.opendata.cz associated with source document(s)

AttributesValues
rdf:type
Description
  • Program je určen k hodnocení energetické propustnosti a odrazivosti optických lineárních rastrů. Základní funkcí programu je propočítání chodu paprsku procházejících soustavou - rastrem s uvažováním násobných odrazů a lomů na jednotlivých plochách rastru. Při každém odrazu a lomu paprsku se počítá energetická bilance, tj. rozdělení energie paprsku dopadajícího na energii paprsku odraženého a lomeného. Výsledkem je pak celková propustnost a odrazivost a rozložení osvětlení v libovolné zastavovací rovině umístěné rovnoběžné před a za rastrem. Směr přicházejících paprsků je určen azimutem a výšku, tak jak bývá zvykem udávat polohu Slunce na obloze. Zadávat lze jen rastry lineární, tj. struktury, jejichž tvar se mění pouze v jednom směru. Tvarová strana rastru může být složena z libovolné kombinace rovinných a válcových ploch, které na sebe navazují hranami. Výsledky se zobrazují graficky, vypisují číselně do tabulky a lze je z programu exportovat.
  • Program je určen k hodnocení energetické propustnosti a odrazivosti optických lineárních rastrů. Základní funkcí programu je propočítání chodu paprsku procházejících soustavou - rastrem s uvažováním násobných odrazů a lomů na jednotlivých plochách rastru. Při každém odrazu a lomu paprsku se počítá energetická bilance, tj. rozdělení energie paprsku dopadajícího na energii paprsku odraženého a lomeného. Výsledkem je pak celková propustnost a odrazivost a rozložení osvětlení v libovolné zastavovací rovině umístěné rovnoběžné před a za rastrem. Směr přicházejících paprsků je určen azimutem a výšku, tak jak bývá zvykem udávat polohu Slunce na obloze. Zadávat lze jen rastry lineární, tj. struktury, jejichž tvar se mění pouze v jednom směru. Tvarová strana rastru může být složena z libovolné kombinace rovinných a válcových ploch, které na sebe navazují hranami. Výsledky se zobrazují graficky, vypisují číselně do tabulky a lze je z programu exportovat. (cs)
  • The SW is designed for evaluation and the energy transmission and reflection of optical linear rasters. The basic functions of running the SW is carefully calculated rays passing through the system - raster, taking into account multiple reflections and refractions on the surfaces of each prism. At each reflection and refraction ray energy balance is calculated, ie the energy distribution of the incident beam of energy reflected and refracted ray. The result is an overall reflection and transmission and distribution of lighting in any suspension placed parallel to the plane and the grid. The direction of the incoming rays is described by azimuth and elevation, as is customary to indicate the position of the sun. SW calculates only linear structures whose shape varies only in one direction. Shape party grid may consist of any combination of planar and cylindrical surfaces of the successive edges. Results are displayed graphically, printed, and numerically in a table can be exported from the program. (en)
Title
  • Raster
  • Raster (en)
  • Raster (cs)
skos:prefLabel
  • Raster
  • Raster (en)
  • Raster (cs)
skos:notation
  • RIV/25173154:_____/09:#0000185!RIV11-AV0-25173154
http://linked.open...avai/riv/aktivita
http://linked.open...avai/riv/aktivity
  • P(1QS110700572)
http://linked.open...vai/riv/dodaniDat
http://linked.open...aciTvurceVysledku
http://linked.open.../riv/druhVysledku
http://linked.open...iv/duvernostUdaju
http://linked.open...onomickeParametry
  • Využívá se pro simulaci energetické náročnosti budov a pro návrh nových rastrových systémů
http://linked.open...titaPredkladatele
http://linked.open...dnocenehoVysledku
  • 338132
http://linked.open...ai/riv/idVysledku
  • RIV/25173154:_____/09:#0000185
http://linked.open...terniIdentifikace
  • Raster_V1.0
http://linked.open...riv/jazykVysledku
http://linked.open.../riv/klicovaSlova
  • raster; optician raster; transmission; reflectance; energy budget (en)
http://linked.open.../riv/klicoveSlovo
http://linked.open...ontrolniKodProRIV
  • [374E515FF862]
http://linked.open.../licencniPoplatek
http://linked.open...okalizaceVysledku
http://linked.open...in/vavai/riv/obor
http://linked.open...ichTvurcuVysledku
http://linked.open...cetTvurcuVysledku
http://linked.open...vavai/riv/projekt
http://linked.open...UplatneniVysledku
http://linked.open...echnickeParametry
  • SW pro výpočet propustnosti a odrazivosti lineárních
http://linked.open...iv/tvurceVysledku
  • Čáp, Jiří
  • Jirka, Vladimír
http://linked.open...avai/riv/vlastnik
http://linked.open...itiJinymSubjektem
Faceted Search & Find service v1.16.118 as of Jun 21 2024


Alternative Linked Data Documents: ODE     Content Formats:   [cxml] [csv]     RDF   [text] [turtle] [ld+json] [rdf+json] [rdf+xml]     ODATA   [atom+xml] [odata+json]     Microdata   [microdata+json] [html]    About   
This material is Open Knowledge   W3C Semantic Web Technology [RDF Data] Valid XHTML + RDFa
OpenLink Virtuoso version 07.20.3240 as of Jun 21 2024, on Linux (x86_64-pc-linux-gnu), Single-Server Edition (126 GB total memory, 48 GB memory in use)
Data on this page belongs to its respective rights holders.
Virtuoso Faceted Browser Copyright © 2009-2024 OpenLink Software