About: Thermal desorption of solid material utilized microwave heating     Goto   Sponge   NotDistinct   Permalink

An Entity of Type : http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/Vysledek, within Data Space : linked.opendata.cz associated with source document(s)

AttributesValues
rdf:type
Description
  • Certified methodology is designed for companies, that deal with decontamination of polluted solid materials such as soil, rubble or sludges. Thermal desorption with microwave heating is appropriate for removing oil substances and persistent organic pollutants (PCBs, polyaromatic hydrocarbons and chlorinated pesticides). The methodology provides a complex overview of thermal desorption technology with microwave heating, practical application was demonstrated in the pilot scale unit. Testing the pilot scale unit is demonstrated on widely of samples differently contaminated materials and here solutions to various conditions and situations that may occur during the process of microwave desorption is described. The contaminated material is heated in a batch reactor by treatment with microwave radiation, which leads to the release of contaminants into the gas phase. Desorption process takes place in an inert atmosphere (N2) under a vacuum. In the next step, contaminants are condensed and separated in the form of liquid or solid phase. Possibilities of microwave heating support are shown, here is introduced some auxiliary substances such as mikro iron, graphite or an inert ashes. In the methodology specified by the appropriate types of materials and maximum limits of the input contamination of the process for optimal thermal desorption and condensation system capacity. Microwave heating process described in the certified methodology enables high efficiency of decontamination and significant energy reduction opposite competition methods. (en)
  • Certifikovaná metodika je určena pro společnosti, které se zabývají dekontaminací pevných znečištěných materiálů, jako jsou zeminy, stavební sutě případně kaly. V této metodice je představena vyvinutá technologie termické desorpce s mikrovlnným ohřevem pro odstraňování ropných látek a perzistentních organických polutantů (PCB, polyaromatické uhlovodíky a chlorované pesticidy). Metodika poskytuje ucelený přehled o technologii termické desorpce s mikrovlnným ohřevem která byla demonstrována na pilotní jednotce. Testování pilotní jednotky je představeno na širokém souboru vzorků různě kontaminovaných materiálů a je zde popsáno řešení různých stavů a situací, které mohou nastat v průběhu technologického procesu mikrovlnné desorpce. Kontaminovaný materiál je zahříván ve vsádkovém reaktoru působením mikrovlnného záření, kdy dochází k uvolnění kontaminantů do plynné fáze. Proces desorpce probíhá v inertní atmosféře (N2) za podtlaku. V následujícím kroku jsou kontaminanty zkondenzovány a odděleny ve formě kapalné nebo pevné fáze. Také jsou uvedeny možnosti podpory mikrovlnného ohřevu pomocí přídavných látek, jako jsou mikroželezo, grafit, případně inertní popílky. V metodice jsou specifikovány vhodné druhy materiálů a maximální limity obsahu vstupní kontaminace z hlediska optimálního průběhu procesu termické desorpce a kapacity kondenzačního systému. Proces mikrovlnného ohřevu popsaný v certifikované metodice umožňuje značné snížení energie oproti konkurenčním metodám při dosažení vysokých účinností dekontaminace.
  • Certifikovaná metodika je určena pro společnosti, které se zabývají dekontaminací pevných znečištěných materiálů, jako jsou zeminy, stavební sutě případně kaly. V této metodice je představena vyvinutá technologie termické desorpce s mikrovlnným ohřevem pro odstraňování ropných látek a perzistentních organických polutantů (PCB, polyaromatické uhlovodíky a chlorované pesticidy). Metodika poskytuje ucelený přehled o technologii termické desorpce s mikrovlnným ohřevem která byla demonstrována na pilotní jednotce. Testování pilotní jednotky je představeno na širokém souboru vzorků různě kontaminovaných materiálů a je zde popsáno řešení různých stavů a situací, které mohou nastat v průběhu technologického procesu mikrovlnné desorpce. Kontaminovaný materiál je zahříván ve vsádkovém reaktoru působením mikrovlnného záření, kdy dochází k uvolnění kontaminantů do plynné fáze. Proces desorpce probíhá v inertní atmosféře (N2) za podtlaku. V následujícím kroku jsou kontaminanty zkondenzovány a odděleny ve formě kapalné nebo pevné fáze. Také jsou uvedeny možnosti podpory mikrovlnného ohřevu pomocí přídavných látek, jako jsou mikroželezo, grafit, případně inertní popílky. V metodice jsou specifikovány vhodné druhy materiálů a maximální limity obsahu vstupní kontaminace z hlediska optimálního průběhu procesu termické desorpce a kapacity kondenzačního systému. Proces mikrovlnného ohřevu popsaný v certifikované metodice umožňuje značné snížení energie oproti konkurenčním metodám při dosažení vysokých účinností dekontaminace. (cs)
Title
  • Thermal desorption of solid material utilized microwave heating (en)
  • Termická desorpce tuhých materiálů působením mikrovlnného ohřevu
  • Termická desorpce tuhých materiálů působením mikrovlnného ohřevu (cs)
skos:prefLabel
  • Thermal desorption of solid material utilized microwave heating (en)
  • Termická desorpce tuhých materiálů působením mikrovlnného ohřevu
  • Termická desorpce tuhých materiálů působením mikrovlnného ohřevu (cs)
skos:notation
  • Osvědčení č. 03/2014 (CEMC)
  • RIV/25006096:_____/14:#0000164!RIV15-TA0-25006096
http://linked.open...avai/riv/aktivita
http://linked.open...avai/riv/aktivity
  • P(TA01020383)
http://linked.open...certifikacniOrgan
  • České ekologické manažerské centrum, 28. pluku 524/25, 101 00 Praha10
http://linked.open.../datumCertifikace
http://linked.open...vai/riv/dodaniDat
http://linked.open...aciTvurceVysledku
http://linked.open.../riv/druhVysledku
http://linked.open...iv/duvernostUdaju
http://linked.open...onomickeParametry
  • Přínosy zavedení technologie při srovnání s alternativou (termická desorpce s nepřímým olejovým ohřevem) spočívají v energetické úspoře 80 kWh na 100 kg materiálu/denně. Při plném provozu pak představuje roční úspora 29 200 kWh, kterou lze při ceně 4 Kč/ kWh vyčíslit na 117 000 Kč. Reálná úspora nákladů pak představuje 50 000 až 70 000 Kč. Dále úspora emisí skleníkových plynů, mobilita zařízení (instalace na libovolných lokalitách apod.)
http://linked.open...titaPredkladatele
http://linked.open...dnocenehoVysledku
  • 49961
http://linked.open...ai/riv/idVysledku
  • RIV/25006096:_____/14:#0000164
http://linked.open...terniIdentifikace
  • Metodika-2014-JEMITER
http://linked.open...riv/jazykVysledku
http://linked.open.../riv/klicovaSlova
  • thermal desorption; microwave heating; decontamination; soil; rubble; petroleum; POPs; PCB (en)
http://linked.open.../riv/klicoveSlovo
http://linked.open...ontrolniKodProRIV
  • [405251272396]
http://linked.open...in/vavai/riv/obor
http://linked.open...ichTvurcuVysledku
http://linked.open...cetTvurcuVysledku
http://linked.open...vavai/riv/projekt
http://linked.open...UplatneniVysledku
http://linked.open...echnickeParametry
  • V certifikované metodice je popsaná technologie termické desorpce s mikrovlnným ohřevem pro odstraňování ropných látek a POPs z kontaminovaných zemin a stavebních sutí. Technologie přináší významnou energetickou úsporu a poskytuje vysoké účinnosti dekontaminace, které přesahují 95% pro NEL a 90% pro POPs. Metoda byla testována na pilotní jednotce, jejímž základem je vsádkový míchaný reaktor o kapacitě materiálu 100 kg, vybavený magnetronem o výkonu 6 kW. Působením mikrovlnného ohřevu je dosahována teplota vsádky 400°C a vakuovou vývěvou může být snížen tlak až na 8 kPa. Vstupní materiál může obsahovat maximálně 200 000 mg/kg ropných látek (NEL) a 40 000 mg/kg POPs. Výstupem z technologie je dekontaminovaný pevný materiál 65% hm., a kondenzát 35 % hm., se zkoncentrovanými kontaminanty. Dekontaminovaný materiál představuje inertní odpad a kondenzát pak tvoří nebezpečný odpad, vyžadující další zpracování.
http://linked.open...iv/tvurceVysledku
  • Hájek, M.
  • Mašín, Pavel
  • Hendrych, J.
  • Sobek, J.
  • Kubal, M.
  • Raschman, Robert
  • Kroužek, J.
  • Randula, D.
Faceted Search & Find service v1.16.118 as of Jun 21 2024


Alternative Linked Data Documents: ODE     Content Formats:   [cxml] [csv]     RDF   [text] [turtle] [ld+json] [rdf+json] [rdf+xml]     ODATA   [atom+xml] [odata+json]     Microdata   [microdata+json] [html]    About   
This material is Open Knowledge   W3C Semantic Web Technology [RDF Data] Valid XHTML + RDFa
OpenLink Virtuoso version 07.20.3240 as of Jun 21 2024, on Linux (x86_64-pc-linux-gnu), Single-Server Edition (126 GB total memory, 48 GB memory in use)
Data on this page belongs to its respective rights holders.
Virtuoso Faceted Browser Copyright © 2009-2024 OpenLink Software