About: Utilization of vegetable substrates for manufacturing of functional non-dairy foods     Goto   Sponge   NotDistinct   Permalink

An Entity of Type : http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/Vysledek, within Data Space : linked.opendata.cz associated with source document(s)

AttributesValues
rdf:type
rdfs:seeAlso
Description
  • The main task of this work is design of functional non-milk foods similar to dairy products, especially fermented products, which contain funktional components of high nutrition value. Top-priority task is application of designed foods on a market, with regard to undemanding technology, low manufacturing costs, extended shelf-live and savory taste. The best sensory properties exhibited some of low-caloric foods-rice product with Hippophae rhamnoides fruit or Lycium chinense fruit fermented by yoghurt culture, rice or corn fermented dessert. All these products can be offered to potential manufacturers. (en)
  • Cílem práce bylo navrhnout funkční nemléčné potraviny, které se podobají mlékárenským, především fermentovaným výrobkům, které obsahují funkční složky příznivě ovlivňující dietetické vlastnosti potravin. Prvořadým cílem bylo a je uplatnění těchto vyvinutých potravin na trhu, s ohledem na nenáročnost technologie výroby, delší trvanlivost, příjemnou chuť a nízké výrobní náklady. Senzoricky nejlepší výrobky byly rýžový krém fermentovaný jogurtovou kulturou s kustovnicí nebo rakytníkem, rýžový a kukuřičný fermentovaný dezert. Na všechny tyto výrobky je vypracována technologie a mohou být nabídnuty potencionálním výrobcům.
  • Cílem práce bylo navrhnout funkční nemléčné potraviny, které se podobají mlékárenským, především fermentovaným výrobkům, které obsahují funkční složky příznivě ovlivňující dietetické vlastnosti potravin. Prvořadým cílem bylo a je uplatnění těchto vyvinutých potravin na trhu, s ohledem na nenáročnost technologie výroby, delší trvanlivost, příjemnou chuť a nízké výrobní náklady. Senzoricky nejlepší výrobky byly rýžový krém fermentovaný jogurtovou kulturou s kustovnicí nebo rakytníkem, rýžový a kukuřičný fermentovaný dezert. Na všechny tyto výrobky je vypracována technologie a mohou být nabídnuty potencionálním výrobcům. (cs)
Title
  • Utilization of vegetable substrates for manufacturing of functional non-dairy foods (en)
  • Využití rostlinných surovin pro výrobu funkčních nemléčných potravin
  • Využití rostlinných surovin pro výrobu funkčních nemléčných potravin (cs)
skos:prefLabel
  • Utilization of vegetable substrates for manufacturing of functional non-dairy foods (en)
  • Využití rostlinných surovin pro výrobu funkčních nemléčných potravin
  • Využití rostlinných surovin pro výrobu funkčních nemléčných potravin (cs)
skos:notation
  • RIV/16193296:_____/11:MJUTIL11!RIV12-MSM-16193296
http://linked.open...avai/riv/aktivita
http://linked.open...avai/riv/aktivity
  • P(2B06047), Z(MSM2672286101)
http://linked.open...iv/cisloPeriodika
  • 4
http://linked.open...vai/riv/dodaniDat
http://linked.open...aciTvurceVysledku
http://linked.open.../riv/druhVysledku
http://linked.open...iv/duvernostUdaju
http://linked.open...titaPredkladatele
http://linked.open...dnocenehoVysledku
  • 240707
http://linked.open...ai/riv/idVysledku
  • RIV/16193296:_____/11:MJUTIL11
http://linked.open...riv/jazykVysledku
http://linked.open.../riv/klicovaSlova
  • functional foods; fermentation of vegetable substrates; non-milk diet; essential fatty acids; dietary fiber (en)
http://linked.open.../riv/klicoveSlovo
http://linked.open...odStatuVydavatele
  • CZ - Česká republika
http://linked.open...ontrolniKodProRIV
  • [4E2889EDFF4E]
http://linked.open...i/riv/nazevZdroje
  • Výživa a potraviny
http://linked.open...in/vavai/riv/obor
http://linked.open...ichTvurcuVysledku
http://linked.open...cetTvurcuVysledku
http://linked.open...vavai/riv/projekt
http://linked.open...UplatneniVysledku
http://linked.open...v/svazekPeriodika
  • 2011
http://linked.open...iv/tvurceVysledku
  • Němečková, Irena
  • Roubal, P.
  • Gabrovská, D.
  • Dragounová, H.
  • Rysová, J.
  • Kejmarová, Marie
  • Laknerová, I.
http://linked.open...n/vavai/riv/zamer
issn
  • 1211-846X
number of pages
Faceted Search & Find service v1.16.118 as of Jun 21 2024


Alternative Linked Data Documents: ODE     Content Formats:   [cxml] [csv]     RDF   [text] [turtle] [ld+json] [rdf+json] [rdf+xml]     ODATA   [atom+xml] [odata+json]     Microdata   [microdata+json] [html]    About   
This material is Open Knowledge   W3C Semantic Web Technology [RDF Data] Valid XHTML + RDFa
OpenLink Virtuoso version 07.20.3240 as of Jun 21 2024, on Linux (x86_64-pc-linux-gnu), Single-Server Edition (126 GB total memory, 48 GB memory in use)
Data on this page belongs to its respective rights holders.
Virtuoso Faceted Browser Copyright © 2009-2024 OpenLink Software