About: Plotnové metody stanovení proteolytických mikroorganismů a jejich enzymů v mléce     Goto   Sponge   NotDistinct   Permalink

An Entity of Type : http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/Vysledek, within Data Space : linked.opendata.cz associated with source document(s)

AttributesValues
rdf:type
Description
  • Testovány byly jednoduché, levné a v provozních podmínkách dostupné plotnové metody stanovení proteolytických mikroorganismů a jejich enzymů. Porovnány byly půdy pro kultivační stanovení proteolytických mikroorganismů – Calcium Caseinate agar, Calcium Caseinate agar s přidaným mlékem a GTK agar s 10 % obj. sterilního mléka. Všechny tři poskytly kvantitativně srovnatelné výsledky, navíc počet všech mikroorganismů narostlých na GTK agaru s mlékem odpovídal celkovému počtu mikroorganismů podle ČSN EN ISO 4833 (2003). Difuzní agarová metoda stanovení proteolytických enzymů je vhodná zejména ke studiu vlastností jednotlivých enzymů. Aplikace metody na mléko je limitována relativně nízkou koncentrací enzymů a rozdílnými podmínkami pro jejich aktivitu.
  • Testovány byly jednoduché, levné a v provozních podmínkách dostupné plotnové metody stanovení proteolytických mikroorganismů a jejich enzymů. Porovnány byly půdy pro kultivační stanovení proteolytických mikroorganismů – Calcium Caseinate agar, Calcium Caseinate agar s přidaným mlékem a GTK agar s 10 % obj. sterilního mléka. Všechny tři poskytly kvantitativně srovnatelné výsledky, navíc počet všech mikroorganismů narostlých na GTK agaru s mlékem odpovídal celkovému počtu mikroorganismů podle ČSN EN ISO 4833 (2003). Difuzní agarová metoda stanovení proteolytických enzymů je vhodná zejména ke studiu vlastností jednotlivých enzymů. Aplikace metody na mléko je limitována relativně nízkou koncentrací enzymů a rozdílnými podmínkami pro jejich aktivitu. (cs)
  • Simple, cheap and dairy plant laboratories available plate methods for proteolytic micro-organisms and their enzymes determination were tested. Cultivation media – Calcium Caseinate Agar, Calcium Caseinate Agar with added milk and Glucose-Trypton-Yeast Extract Agar with 10 % vol. of sterile milk – for proteolytic micro-organisms determination were compared. All of them exhibited quantitatively comparable results. Thereto, total count of micro-organisms grown on the Glucose-Trypton-Yeas Extract Agar with added milk corresponded to the total mesophilic count according to norm EN ISO 4833 (2003). Diffuse agar method for proteolytic enzymes determination is suitable especially for separate enzymes characterization. Application of this method for milk is limited by relatively low enzymes concentration and by variable activity conditions. (en)
Title
  • Plotnové metody stanovení proteolytických mikroorganismů a jejich enzymů v mléce
  • Plate methods for proteolytic micro-organisms and their enzymes determination in milk (en)
  • Plotnové metody stanovení proteolytických mikroorganismů a jejich enzymů v mléce (cs)
skos:prefLabel
  • Plotnové metody stanovení proteolytických mikroorganismů a jejich enzymů v mléce
  • Plate methods for proteolytic micro-organisms and their enzymes determination in milk (en)
  • Plotnové metody stanovení proteolytických mikroorganismů a jejich enzymů v mléce (cs)
skos:notation
  • RIV/16193296:_____/09:JMPLOT09!RIV11-MSM-16193296
http://linked.open...avai/riv/aktivita
http://linked.open...avai/riv/aktivity
  • P(2B06048), Z(MSM2672286101)
http://linked.open...iv/cisloPeriodika
  • 113/114
http://linked.open...vai/riv/dodaniDat
http://linked.open...aciTvurceVysledku
http://linked.open.../riv/druhVysledku
http://linked.open...iv/duvernostUdaju
http://linked.open...titaPredkladatele
http://linked.open...dnocenehoVysledku
  • 333687
http://linked.open...ai/riv/idVysledku
  • RIV/16193296:_____/09:JMPLOT09
http://linked.open...riv/jazykVysledku
http://linked.open.../riv/klicovaSlova
  • plate methods; proteolytic micro-organisms and their enzymes (en)
http://linked.open.../riv/klicoveSlovo
http://linked.open...odStatuVydavatele
  • CZ - Česká republika
http://linked.open...ontrolniKodProRIV
  • [D6264CCC7DB1]
http://linked.open...i/riv/nazevZdroje
  • Mlékařské listy
http://linked.open...in/vavai/riv/obor
http://linked.open...ichTvurcuVysledku
http://linked.open...cetTvurcuVysledku
http://linked.open...vavai/riv/projekt
http://linked.open...UplatneniVysledku
http://linked.open...v/svazekPeriodika
  • 2009
http://linked.open...iv/tvurceVysledku
  • Němečková, Irena
  • Pechačová, M.
  • Roubal, P.
  • Červenková, L.
http://linked.open...n/vavai/riv/zamer
issn
  • 1212-950X
number of pages
Faceted Search & Find service v1.16.118 as of Jun 21 2024


Alternative Linked Data Documents: ODE     Content Formats:   [cxml] [csv]     RDF   [text] [turtle] [ld+json] [rdf+json] [rdf+xml]     ODATA   [atom+xml] [odata+json]     Microdata   [microdata+json] [html]    About   
This material is Open Knowledge   W3C Semantic Web Technology [RDF Data] Valid XHTML + RDFa
OpenLink Virtuoso version 07.20.3240 as of Jun 21 2024, on Linux (x86_64-pc-linux-gnu), Single-Server Edition (126 GB total memory, 58 GB memory in use)
Data on this page belongs to its respective rights holders.
Virtuoso Faceted Browser Copyright © 2009-2024 OpenLink Software